Bel direct een hr-expert:
085 - 049 1540100%_onafhankelijk_badge

PMO verplicht? Is een preventief medisch onderzoek (PMO) verplicht?

Leestijd 4 minuten

Home > Blog > Preventie > PMO > PMO verplicht? Is een preventief medisch onderzoek (PMO) verplicht?

Is een PMO, preventief medisch onderzoek verplicht? Ja, het aanbieden van regelmatig medisch onderzoek aan je medewerkers is verplicht volgens de Arbowet. Al sinds in 2002 de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) in werking trad, is het aanbieden van medisch onderzoek aan medewerkers wettelijk verplicht.

Wat is een PMO?

PMO betekent letterlijk Preventief Medisch Onderzoek. Dit onderzoek brengt de gezondheidsrisico’s van je medewerkers in kaart. Deze kunnen te maken hebben met het werk, maar ook met de privé-situatie van de medewerker of met zaken als leefstijl. Als werkgever wil je natuurlijk dat je medewerker goed omgaat met zijn of haar eigen gezondheid, maar je invloed hierop is meestal beperkt. Via een goed PMO kun je medewerkers inzicht geven in hun persoonlijke situatie, tips en tricks geven hoe het beter kan en hen positief stimuleren te werken aan hun eigen gezondheid. Dat kan verzuim door ziekte voorkomen en is daarom ook voor jou als werkgever van belang.

Verschil PMO en Pago

Waar een Pago gericht is om de gezondheidsrisico’s van je medewerkers in kaart te brengen die betrekking hebben op het werk, richt een PMO zich meer op de algehele gezondheid van je medewerkers. Dus niet alleen op de risico’s binnen het werk, maar juist ook iemands levensstijl en conditie. Een PMO kan een aanvulling zijn op de Pago, maar beide kunnen ook los van elkaar uitgevoerd worden. Een ander belangrijk verschil is dat de OR bij de PMO instemmingsrecht heeft, terwijl dit bij de Pago niet het geval is.

Als werkgever maak je een keuze tussen het aanbieden van een Pago of een PMO. Tegenwoordig kiezen organisaties er steeds vaker om een PMO aan te bieden, omdat een volledig inzicht in je eigen gezondheid en conditie goed past binnen het huidige gezondheidsbeleid en duurzame inzetbaarheidsstrategie van organisaties.

Hoe vaak een PMO aanbieden?

Het periodiek aanbieden van een medisch gezondheidsonderzoek om de gezondheid van je medewerkers in kaart te brengen is wettelijk verplicht (artikel 18 van de Arbowet). Er is geen termijn vastgesteld hoe vaak je een PMO moet aanbieden, dit bepaal je zelf. Baseer je hiervoor op de aard van het werk en de gezondheidsrisico’s dat het werk met zich meebrengt. Een veelgebruikte periodieke cyclus voor het aanbieden van het PMO is driejaarlijks. Het kan wel voorkomen dat het PMO en de cyclus in de cao is opgenomen. Zo dienen medewerkers in fysieke zware beroepen vaker een medisch onderzoek aangeboden te krijgen dan medewerkers in fysiek minder zware beroepen.

Keuzestress? Vergelijk gratis de beste 50 PMO aanbieders

Jij vertelt wat je zoekt, wij regelen de rest

De beste PMO aanbieders al voor je geselecteerd

Enige onafhankelijke PMO vergelijkingssite

Persoonlijk advies van dé PMO experts

Meer dan 6.000 klanten

Ontvang snel 3 PMO offertes

Vergelijk de beste PMO-aanbieders

Waarom een PMO verplicht aanbieden?

Een PMO geeft je medewerkers meer inzicht in hun eigen gezondheid en de gezondheidsrisico’s die het werk met zich meebrengt. De belangrijkste reden om de PMO wettelijk verplicht te maken, is om de kans op risico’s en langdurig verzuim te verkleinen.

Wat kost een PMO?

De kosten van een PMO verschillen enorm per onderzoek en wat je onderzocht wil hebben.
Een PMO onderzoek begint tegenwoordig eigenlijk altijd met een digitale vragenlijst, maar wát hierin allemaal gevraagd wordt is erg verschillend. Ook  de fysieke health check die daarna meestal volgt, kent grote verschillen. Wat je wil meenemen is daarom vooral afhankelijk van je doelstellingen, de risico’s en je budget. Want uiteraard lopen de kosten van een PMO uiteen van een paar tientjes voor een basale digitale check tot vele honderden euro’s voor de meest complete pakketten.

Wat zijn de voordelen van een PMO?

Als werkgever ontvangt je vanaf 15 deelnemers een organisatierapportage. Hierin staan nooit persoonlijke gezondheidsgegevens, maar het geeft wel een prima beeld hoe de organisatie er qua gezondheid gemiddeld voor staat. Dit levert concrete input voor het gezondheids- of duurzame inzetbaarheidsbeleid. Ook kun je de uitkomsten vertalen naar maatregelen in het Plan van Aanpak van de RI&E. Doe je dit goed en continu, dan helpt een PMO je bij het voorkomen van verzuim.

Voor je medewerkers heeft een PMO ook vele voordelen: elke medewerker ontvangt een concreet rapport over zijn of haar gezondheid. Dit wordt weergegeven ten opzichte van een groep vergelijkbare mensen. Een persoonlijk verbeterplan (‘wat moet je doen om je bloeddruk weer in balans te krijgen?’), soms met e-learnings, coaches of een directe doorverwijzing naar een specialist maakt het geheel voor de medewerker compleet. Deze terugkoppeling kan zowel digitaal als in een persoonlijk gesprek.

Nog ergens hulp bij nodig?

DirectContactKlein
Marco, Bob, Mirco en Merve

Direct advies: 085 - 049 1540

 ma - vrij: 9.00 tot 17.00 uur

Klantbeoordelingen

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.