Vind de beste PMO aanbieder

  • Persoonlijk advies van dé PMO experts van Nederland
  • Jij vertelt wat je zoekt, wij regelen de rest
  • Vandaag nog 3 offertes van de PMO aanbieders die perfect matchen met jou
Nassira Chouiar, HR-specialist
"Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het over had" Nassira Chouiar – HR-specialist BCD Travel
Bob (zorgt voor een beetje
🌶️ in je HR)
Hero Bob 03
Als enige 100% onafhankelijk
10x sneller dan zelf doen
21.462+ klanten gingen je voor
Reviews inladen…

Voorkom forse claims en boetes met een PMO

Een Preventief Medisch Onderzoek is wettelijk verplicht voor elke werkgever. Wat vaak fout gaat, is dat werkgevers helemaal geen PMO aanbieden, of niet goed inventariseren aan welke risico’s hun medewerkers blootgesteld worden.

Een medewerker met een burn-out kost gemiddeld €115.200

Wat een PMO moet vaststellen is onder andere het risico op werkstress. 17% van de Nederlanders heeft werkstress-gerelateerde klachten. Vooral millennials zitten vaak thuis met burn-outs. Medewerkers met een burn-out zijn gemiddeld 288 dagen betaald thuis en kosten gemiddeld 400 euro per dag: €115.200.

Voorkom boetes van €13.500 per incident

Als je controle krijgt van de inspecteur van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en je PMO is niet goed uitgevoerd, dan krijg je een boete van €13.500 per incident. Je krijgt ook een boete als er een ongeluk op de werkvloer plaatsvindt en je blijkt geen geldige PMO te hebben.

Voorkom aansprakelijkheid voor inkomstenderving tot aan de pensioenleeftijd

Heb je het PMO niet correct uitgevoerd en raakt een medewerker arbeidsongeschikt door een werkongeval, dan kun je aansprakelijk gesteld worden. De financiële claim gaat dan om inkomstenderving: je moet alle jaarsalarissen vergoeden totdat de medewerker 67 jaar is. Voorbeeld: een medewerker van 22 jaar derft 45 jaar inkomsten; bij een jaarsalaris van € 30.000 moet je dan €1,35 miljoen betalen. Het is de vraag of een verzekeraar dat toekent als jij in gebreke bent gebleven door het PMO niet correct uit te voeren.

Hoe kiezen we uit 50 PMO aanbieders de beste?

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en verzuim zijn actuele thema’s rondom goed werkgeverschap. Door je medewerkers periodiek een PMO, kort voor Preventief Medisch Onderzoek, aan te bieden, speel je in op deze thema’s en laat je zien dat je hun gezondheid belangrijk vindt. Je geeft medewerkers inzicht in hun eigen gezondheid, ook maak je ze bewust van de mogelijkheden om gezond te blijven (of te worden). Wij vinden voor jou de beste PMO aanbieder uit meer dan 50 aanbieders in Nederland.

Hoe het werkt?

Wij brengen eerst je wensen in kaart en selecteren daarna de drie best passende aanbieders. Hier vragen we uitgebreide informatie op.

Op onze beveiligde website zetten we daarna een vergelijking en offertes voor je klaar. Deze bespreek je kort met jouw persoonlijke arbo-adviseur. Daarna ga je in gesprek met de aanbieders van jouw voorkeur. We helpen je ook om de juiste vragen te stellen. Zo ben je goed voorbereid en kun je echt een onderbouwde keuze maken.

Laat je niet misleiden

Hoe voorkom je dat je je laat misleiden door glanzende brochures of mooie verkoopverhalen? Want het laatste dat je wilt, is een aanbieder die jouw bedrijf helemaal niet snapt of de verkeerde diensten aanbiedt.

HR Navigator hielp al meer dan 21.462 organisaties bij het vinden van een passende PMO aanbieder. Daarom weten we precies wat dienstverleners wel en niet te bieden hebben.

Gratis en onafhankelijk? Hoe kan dat?

We ontvangen een succesfee als jij een contract afsluit met een PMO-aanbieder. Maar jou kost het dus niets. Omdat we een groot deel van de sales en marketing van de PMO-aanbieders doen, besparen ze flink. Een klein deel daarvan dragen ze weer aan ons af. Die fee is trouwens voor iedereen gelijk, we doen dus niet aan vriendjespolitiek.

Klanten van HR Navigator

Klant - Dnata
Klant - Greenpeace
Klant - GVB
Klant - Albeda College
Klant - Hornbach
Klant - LRQA
Klant - Coca Cola
Klant - Kennedy van der Laan
Klant - Marriott Hotel
Klant - Intertrust
Klant - Uber
Klant - Amac
Klant - De Volksbank
Klant - Connexxion
Klant - Alliance Healthcare
Klant - Europarcs
Klant - Picnic
Klant - Basic-Fit
Klant - Bartiméus
Klant - Museum Rembrandthuis
Klant - Fokus Wonen
Klant - Esprit Scholen
Klant - Netflix

De garanties van HR Navigator

Als enige onafhankelijk

‘Onafhankelijke’ verzuimconsultants adviseren vaak arbodiensten waar ze zelf een belang in hebben. HR Navigator adviseert als enige in Nederland onafhankelijk: alle arbodiensten betalen ons gewoon dezelfde bemiddelingsvergoeding.

Geen cowboys

Veel arbodiensten zijn bij ons niet aangesloten, want ze zijn niet goed genoeg. HR Navigator werkt alleen maar met de 45 arbodiensten die minimaal een 8 scoren, jaar in jaar uit. Cowboys, teveelbelovers en zesjes komen er niet in.

Geen tenderbullshit

Wil je tijd verspillen? Begin dan een tender. Want bijna geen enkele arbodienst schrijft zich in, behalve dezelfde 2 usual suspects. Wie jou echt kan helpen zit daar niet bij, maar je bent wel 6 maanden verder. Bij HR Navigator vind je in één gesprek al de perfecte match. En wij zorgen dat je ook aan de aanbestedingseisen voldoet.

Niet meer achter het net vissen

Veel arbodiensten hebben geen beschikbare bedrijfsartsen of casemanager als je een zieke medewerker hebt. Of ze helpen je alleen als je overstapt naar het duurste contract. Bij HR Navigator weet je zeker dat arbodiensten daadwerkelijk capaciteit hebben om je medewerker op tijd te helpen.

Niet platgebeld worden

Bij andere vergelijkingswebsites vul je contactgegevens in en daarna word je gebeld door soms wel 10 verschillende accountmanagers. HR Navigator stuur nooit zomaar je gegevens door. We adviseren je 3 arbodiensten die de perfecte match zijn.

Hoe werkt HR Navigator?

Vind gratis, makkelijk en snel een PMO-aanbieder die bij jou past
Jij vertelt wat je zoekt
Wij kiezen de 3 beste aanbieders
Je krijgt 3 offertes

Klanten over HR Navigator

“Gelukkig, ze bestaan nog. Bedrijven die je goed te woord staan en je van een hoop informatie voorzien. Zomaar voor niets! “

Irene Elzerman
Irene Elzerman Financieel beheer Topcleaning
Lees verder

“Wij zijn al heel ver met ons verzuimbeleid en staan zelfs in de top 3 van Vernet. HR Navigator kan goed met ons mee denken op dit niveau.”

klantenreview Kitty van Balen
Kitty van Balen Frankeland
Lees verder

Kosteloze dienstverlening aan werkgevers? Daar zal wel iets aan vastzitten,…

Myrjam Koomen Syngenta
Myrjam Koomen HSE-specialist Syntenga
Lees verder

Ik was huiverig om over te stappen vanwege het gedoe….

Carolien Vos
Carolien Vos Manager HR, I-SEC
Lees verder

Het maakt je keuze echt een stuk gemakkelijker. Daarnaast komen…

Erna Stalknegt
Erna Stalknegt Corus Dental
Lees verder

“Ik heb ze nu al twee keer ingeschakeld en zou ze zo weer inschakelen. Dit scheelt uren voorwerk en leidt tot een selectie van kwalitatief goede partijen.”

Niek Jaarsma
Niek Jaarsma HR business partner Stryker
Lees verder

“Heel duidelijk in hun communicatie, een goede site en niet opdringerig. Dat hun dienstverlening gratis is, is extra handig.”

Myrjam Koomen Syngenta
Myrjam Koomen HSE-specialist Syntenga
Lees verder

Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen, hij nam…

klantenreview Kitty van Balen
Kitty van Balen Frankeland
Lees verder

“Zonder HR Navigator zou ik veel meer tijd kwijt zijn aan het selecteren van een nieuwe arbodienst.”

Monique Hutten
Monique Hutten Head of HR Global Reporting Initiative
Lees verder

Onze succesgarantie

HR Navigator is al sinds 2009 de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

✓ 100% onafhankelijk
✓ Persoonlijk advies van dé HR-experts van Nederland
✓ Alleen gecertificeerde aanbieders met een 8+ beoordeling
✓ Je wordt niet platgebeld
✓ Geen vriendjespolitiek of verborgen agenda’s
✓ Jouw gegevens zijn veilig
✓ 10x sneller dan zelf doen
✓ Wij helpen iedereen. Altijd!
✓ 21.462 klanten gingen jou voor

Bob & Marco - Contact Bob & Marco - Contact
Bellen met ons Direct een HR-expert aan de lijn 085 – 049 15 40
Mailen met ons Binnen één werkdag antwoord [email protected]

Veelgestelde vragen over de PMO

De kosten van een PMO verschillen enorm per onderzoek en wat je onderzocht wil hebben.

Een PMO onderzoek begint eigenlijk altijd met een digitale vragenlijst, maar wát hierin allemaal gevraagd wordt is erg verschillend. Ook het fysieke en soms ook psychisch onderzoek dat daarna volgt, kent grote verschillen. Wat je wil meenemen is daarom vooral afhankelijk van je doelstellingen, de risico’s en je budget. Want de kosten van een PMO lopen uiteen van een paar tientjes voor een basale digitale check tot vele honderden euro’s voor de meest complete pakketten.

Maar, als je je bedenkt dat een zieke medewerker al snel honderden euro’s euro per dag kost en je met een preventief onderzoek mogelijke langdurige uitval kunt voorkomen, dan is investeren in een PMO natuurlijk altijd zinvol.

Een preventiemedewerker is binnen je organisatie dé deskundige op het gebied van gezond en veilig werken. Hij of zij adviseert jou als werkgever en de ondernemingsraad over alles met deze onderwerpen te maken heeft.

Elke organisatie moet in ieder geval één preventiemedewerker hebben. Voor organisaties met maximaal 25 medewerkers mag de werkgever dit ook zelf zijn.

De exacte rol van de preventiemedewerker is nergens vastgelegd, deze invulling ligt bij elke individuele werkgever. Logisch, want de bakker om de hoek, een verzorgingstehuis, een zwembad, een machinefabriek, een callcenter en een farmaceut zijn qua arbeidsomstandigheden en risico’s totaal anders.

Het Preventief Medisch Onderzoek moet je volgens de Arbowet regelmatig aanbieden aan je medewerkers. Wat regelmatig is, staat er niet bij, maar veel organisaties voeren het PMO elke drie jaar uit. Met deze frequentie houd je zelf en houden je medewerkers een actueel inzicht in hun gezondheid en eventuele gezondheidsrisico’s.

Een PMO brengt de gezondheid van de medewerkers in kaart en de risico’s die het werk voor hen oplevert, komen in beeld. Ook kan een PMO eventuele beroepsziekten aan het licht brengen. De werkgever kan vervolgens maatregelen nemen om uitval door ziekte te voorkomen en op deze manier kosten besparen.

De uitkomsten van een PMO (preventief medisch onderzoek) gaan in eerste instantie naar de medewerker. Hij of zij ontvangt een concreet rapport over zijn of haar gezondheid. Dit wordt weergegeven ten opzichte van een groep vergelijkbare mensen. Een persoonlijk verbeterplan (‘wat moet je doen om je bloeddruk weer in balans te krijgen?’), soms met e-learnings, coaches of een directe doorverwijzing naar een specialist maakt het geheel voor de medewerker compleet. Deze terugkoppeling kan zowel digitaal als in een persoonlijk gesprek.

Als werkgever ontvangt je vanaf 15 deelnemers een organisatierapportage. Hierin staan uiteraard nooit persoonlijke gezondheidsgegevens. Het geeft wel een prima beeld hoe de organisatie er qua gezondheid gemiddeld voor staat. Dit levert concrete input voor het gezondheids- of duurzame inzetbaarheidsbeleid. Ook kun je de uitkomsten vertalen naar maatregelen in het Plan van Aanpak van de RI&E.

De ondernemersraad heeft instemmingsrecht wanneer je een Preventief Medisch Onderzoek wilt aanbieden of zij kunnen hier bij jou als werkgever zelf een aanvraag voor doen. Betrek daarom de OR bij de beslissingen die je maakt rondom je gezondheidsbeleid, zodat zij voortdurend op de hoogte zijn en zich betrokken voelen. Wanneer je organisatie geen OR heeft, kunnen medewerkers ook zelf een aanvraag voor een PMO doen.

Nee, een medische keuring is niet hetzelfde als een gezondheidsonderzoek, zoals de PMO of de PAGO. De medische keuring is ervoor om zeker te weten dat je (toekomstige) medewerkers gezond genoeg zijn om hun werk te doen en deze is dan ook verplicht voor sommige beroepen.

Gezondheidsonderzoeken zoals de PMO of de PAGO zijn voor de werkgever verplicht om periodiek aan te bieden, omdat je er als werkgever voor moet zorgen dat je medewerkers in de meest veilige en gezonde werkomgeving werken. Een gezondheidsonderzoek geeft je inzichten in risico’s, zodat je hiernaar kan handelen. Voor medewerkers is het niet verplicht om deel te nemen aan deze gezondheidsonderzoeken.

Hoe werkt HR Navigator

Werkwijze HR Navigator