Bel direct:
085 - 049 1540
merve-wijzenv2-groen

De beste RIE voor je organisatie?

✓ Vergelijk meer dan 50 RIE aanbieders

✓ Persoonlijk advies

✓ Meer dan 6.000 klanten

  • 6000+ klanten gingen jou voor

  • 10x sneller dan zelf doen

  • Gratis en onafhankelijk

RIE aanbieders vergelijken en selecteren

Wil je gezond en veilig werken stimuleren binnen jouw organisatie? Een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) is het ideale instrument om de risico’s op verzuim aan te pakken en te verminderen. Vind niet het wiel opnieuw uit en laat je begeleiden door een deskundige die hier dagelijks mee te maken heeft. Een goede RIE is waardevol, zorg dat het niet zomaar een document wordt dat in de la belandt. We geven vanuit onze jarenlange ervaring graag advies over de drie aanbieders die het beste bij jouw organisatie passen.

Online vergelijken & selecteren

Snel al je wensen op een rij. Ontvang een uitgebreide vergelijking en 3 RIE offertes op maat. De rest regelen wij voor je
Ondersteuning

Ondersteund door HR experts

Direct persoonlijk advies van HR adviseurs die echt verstand hebben van RIE. Al vanaf 2009 de grootste HR vergelijkingssite.
Selectie

Vergelijk 250 aanbieders.

HR Navigator werkt alleen met zorgvuldig geselecteerde RIE aanbieders die voldoen aan strenge certificerings eisen.

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en objectief. We hebben met alle RIE aanbieders gelijke afspraken en doen niet aan vriendjespolitiek.

Hoe werkt HR Navigator?

Vind makkelijk en snel een RIE aanbieder die bij jou past

Stap 1

Stap 1

Criteria bepalen

  ✓ Vul de vragenlijst in

✓ Vergelijk 50 criteria

 ✓ Persoonlijk advies

Stap2-BG

Stap 2

RIE aanbieder top 3

✓ Selectie 3 beste aanbieders

✓ Keuze uit 250 leveranciers

✓ Onafhankelijk

Stap3-BG

Stap 3

Adviesrapport en offertes

✓ Adviesrapport

✓ Uitgebreide vergelijking

✓ 3 Maatwerk offertes

Stap4-BG

Stap 4

Kies beste RIE aanbieder

✓ Gesprekken met top 3

✓ Contract onderhandeling

✓ Maak je keuze

RIE selecteren met advies van onze HR experts

"Het is altijd leuk te horen, dat je organisaties echt hebt geholpen bij het vinden van een passende RIE. HR Navigator is niet voor niets al jaren het vertrekpunt voor de selectie van een RIE."

Bob Zeegers - Algemeen directeur

Klanten van HR Navigator

RI&E selecteren? Zo werkt het

Een geschikte RIE aanbieder selecteren is ingewikkeld en tijdrovend. Het is immers niet iets wat je elke dag doet. Want hoe vind je een geschikte RIE aanbieder uit meer dan 50 leveranciers?

Laat je niet misleiden

En hoe voorkom je dat je je laat misleiden door glanzende brochures of mooie verkoopverhalen? Want het laatste dat je wilt is een aanbieder die jouw bedrijf helemaal niet snapt of de verkeerde diensten aanbiedt.

HR Navigator hielp al meer dan 6.000 organisaties bij het vinden van een passende RIE aanbieder. Daarom weten we precies wat dienstverleners wel en niet te bieden hebben.

Hoe het werkt?

Wij brengen eerst je wensen in kaart en selecteren daarna de drie best passende aanbieders. Hier vragen we uitgebreide informatie op.

Je ontvangt van ons een vergelijkingsrapport inclusief 3 maatwerkoffertes en gaat zo goed voorbereid in gesprek met deze aanbieders. We helpen je ook om de juiste vragen te stellen. Zo kunt je echt een onderbouwde keuze maken.

Gratis, snel en onafhankelijk

Jouw persoonlijke preventie-adviseur ondersteunt je tijdens het gehele selectieproces. Gratis, snel en gegarandeerd onafhankelijk.

Over RIE vergelijken
Klanten over HR Navigator★★★★★★★★★★PercepsieGoede info verziening★★★★★★★★★★TKBDe snelheid waarmee HR Navigator schakelde vond ik bewonderingswaardig. Binnen een dag na het invullen van de scan werd ik al telefonisch benaderd voor een verdiepend interview. Op basis daarvan heb ik drie zeer bruikbare offertes ontvangen. De drie partijen die zijn voorgesteld sluiten goed aan op onze wensen. Ik verwacht dat we met een van deze partijen een contract zullen sluiten. Heel prettig hoe HR Navigator ons werk uit handen heeft genomen en zo'n degelijke voorselectie heeft gemaakt in het woud van aanbieders. Heeft ons enorm veel tijd gescheeld. ★★★★★★★★★★Transport en Logistiek Nederland (TLN)Goed, prettige samenwerking! Ze wilden eerst uitgebreid informatie van ons als organisatie weten zodat ze de selectie zo goed als mogelijk konden laten aansluiten bij onze wensen. Hier is ook goed naar geluisterd, wat de dienstverlening dus in zo verre verbeterde! Enige minpuntje was de afspraken en tijden die niet helemaal goed waren doorgegeven, maar dit kan altijd gebeuren natuurlijk. ★★★★★★★★★★ProfitplantSuper gedaan. Mijn kennis van de markt vergroot en een onderbouwde keuze voor de juiste arbodienst kunnen maken.Groet, Sandor★★★★★★★★★★ATN Beveiliging BVIk kende HR Navigator niet en verwachtte eigenlijk een paar vraagjes te moeten beantwoorden en dan online een terugkoppeling te ontvangen. HR Navigator werkt echter veel professioneler dan dat en er wordt echt persoonlijke zorg besteed aan de aanvraag. Hier moest ik even aan wennen (de vrijblijvendheid die ik dacht te hebben, was er niet echt), maar het is zeker waardevol! Door gebruikmaking van HR Navigator ben ik nu al een heel eind in de zoektocht naar een nieuwe arbodienstverlener en dat is fijn!★★★★★★★★★★CodeGorillaPrettige, ondersteuning bij keuze van een (nieuwe) Arbodienst.★★★★★★★★★★Jade ZorggroepHeel goed ven deskundig, snelle actie en goede begeleiding in het proces★★★★★★★★★★KSV Facilitair bvHR Navigator is een echte hulp bij het samenstellen van onze long list van een arbodienst. Ook krijg je beter inzicht in de vraagstelling wat je organisatie nodig heeft en wat je verwacht van de samenwerking met een Arbodienst.★★★★★★★★★★Brok DecorHeldere, duidelijke en snelle informatie. Ik ben tevreden over de HR Navigator★★★★★★★★★★Amp.AmsterdamHeel blij en tevreden met de manier van werken, advies, selectie van HR Navigator. Zeker omdat er geen HR kennis bij ons is. Zelfs nog een 4e aanbieder meegenomen (welke trouwens ook heel goed was en zeer goed en duidelijk gesprek)! Top!
Feedback Company

Onze succesgarantie

We helpen iedereen. Altijd!

Gegarandeerd objectief

Persoonlijk advies

10 x sneller dan zelf doen

Zorgvuldig geselecteerde aanbieders

 6000+ klanten gingen jou voor

Merve&Mirco

Direct advies:
085 - 049 1540

ma - vrij: 9.00 tot 17.00 uur

Meer weten over RIE

Vermijd onnodige stress op de werkvloer met deze tips

Het is de grootste verzuimoorzaak in ons kikkerlandje: stress! Steeds vaker vallen medewerkers uit met een psychische oorzaak: ...
Lees verder

Checklist voor je arbobeleid

Checklist voor je arbobeleid Vanuit je arbobeleid streef je naar een gezonde en veilige werkomgeving voor je medewerkers. ...
Lees verder
preventie medewerker

Wat doet een preventiemedewerker

Elke organisatie moet in ieder geval één preventiemedewerker hebben. Voor organisaties met maximaal 25 medewerkers mag jij dit ...
Lees verder
Als werkgever een arbodienst inschakelen: wat heb ik nu precies nodig?

Als werkgever een arbodienst inschakelen: wat heb ik nu precies nodig?

  De arbodienst ondersteunt en adviseert over gezond en veilig werken binnen je eigen organisatie. Ook begeleiden ze ...
Lees verder
Wat staat er in een RIE-offerte?

Wat staat er in een RIE-offerte?

Veel werkgevers kiezen ervoor om zich bij de uitvoering van de RIE te laten ondersteunen door een externe ...
Lees verder
Mijn medewerker heeft een bedrijfsongeval gehad, wat nu?

Mijn medewerker heeft een bedrijfsongeval gehad, wat nu?

Hoewel je er natuurlijk alles aan doet om ongelukken te vermijden, kan het altijd voorkomen dat er toch ...
Lees verder

Hoe werkt HR Navigator?

Veelgestelde vragen

Wat is een RIE?

Een RIE (of een RI&E of een risicoinventarisatie- en evaluatie) is een wettelijke verplichting die elke organisatie moet uitvoeren. De RIE laat zien dat je inzicht hebt in alle risico’s waarmee je medewerkers mee te maken krijgen en hoe je deze risico’s gaat aanpakken. Elke werkgever is verplicht gesteld om gezond en veilig werken te stimuleren en de RIE is een middel hierin. Met de RIE laat je zien dat je op de hoogte bent van alle risico’s binnen jouw organisatie en dat je deze gaat aanpakken.

Hoe vaak dient een RIE uitgevoerd te worden?

De RI&E is feitelijk een werkplekonderzoek. Wettelijk gezien is een organisatie verplicht om te allen tijde een actuele RI&E te hebben. Dus als een werkplek verandert, is de bestaande RI&E niet langer actueel. Oftewel: na een verbouwing, verhuizing of een wijziging/uitbreiding van de processen moet de RI&E, geheel of gedeeltelijk, opnieuw uitgevoerd worden. De RI&E moet te allen tijde actueel zijn.

Toch is het vrij gebruikelijk om na een verhuizing of verbouwing een organisatie even de tijd te geven om te ‘settelen’. Gun de organisatie even een paar maanden de tijd om zelf knelpunten op te lossen. Voer pas daarna een nieuwe RI&E uit om te kijken of er nog punten over het hoofd zijn gezien. Maar als een organisatie niet wijzigt, is de RI&E dan tot in lengte van dagen actueel? Het antwoord op deze vraag is nee! Alhoewel de wet geen termijn noemt, heeft de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) hier wel een mening over. Indien een RI&E ouder dan 4 a 5 jaar is, wordt de RI&E niet langer als actueel beschouwd.

Wat zijn de wettelijke eisen van RIE?

De Arbowet stelt verplicht dat je in de RIE alle risico’s beschrijft waarmee medewerkers te maken kunnen krijgen. Dit zijn risico’s uit je organisatie, het werk, de omgeving en de omstandigheden. Daarnaast ben je ook verplicht om een plan van aanpak te maken hoe je de risico’s gaat vermijden en zo klein mogelijk gaat maken. Wanneer je de RIE intern opstelt (dus wanneer je dit zelf doet of door één van je medewerkers laat doen), moet je deze laten toetsen door een externe deskundige. De RIE voer je uiterlijk elke vier jaar uit en je bent verplicht om deze actueel te houden wanneer er veranderingen binnen je organisatie plaatsvinden.

Wie is verantwoordelijk voor het opstellen van een RI&E?

De werkgever is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de RI&E en het plan van aanpak. Als er zaken rond die RI&E niet goed gaan dan is dat de verantwoordelijkheid van de werkgever. Een werkgever kan de RI&E natuurlijk geheel zélf uitvoeren, maar in veel bedrijven is deze taak neergelegd bij de preventiemedewerker.

Hoe lang is de RIE geldig?

Een RIE is vier jaar geldig, mits er niets veranderd binnen je organisatie. Het is wettelijk verplicht om je RIE actueel te houden, dus bij veranderingen als een verhuizing, reorganisatie, nieuwe producten of diensten of werkplekken pas je de RIE aan op de nieuwe situatie. Je laat de RIE dan ook weer opnieuw toetsen.

Je kan de RIE daarom ook beter zien als een werkdocument die je continu actueel houdt. Het investeren in een gezonde en veilige werkomgeving is een namelijk een continu proces. Check daarom regelmatig of je RIE nog klopt met de huidige situatie? Zijn er veranderingen geweest waardoor je je RI&E moet bijstellen?

Moet ik voor elke vestiging een aparte RIE opstellen?

Ja, voor elk filiaal, elke vestiging en elke plek van waaruit medewerkers werken, stel je een aparte RIE op. Het kan voorkomen dat risico’s overeenkomen, maar je benoemt ook de risico’s die specifiek voor die plek gelden.

RIE vergelijken? Start selectie aanbieders.

HR Navigator gebruikt cookies voor analyse- en veiligheidsdoeleinden, het goed functioneren van de website en het afstemmen van de content en advertenties op deze website op jouw persoonlijke voorkeuren. Ga je verder op onze website? Dan geef je ons toestemming om de cookies te plaatsen.