Over HR Navigator

Jij hebt recht op gratis en 100% onafhankelijk advies als je de beste HR-dienstverlener zoekt

Toen ik 11 was, werd ik op een maandagmiddag van school gestuurd. Meester Blokland, het hoofd van de school, had op maandag wel vaker een slechte dag en nu had hij in zijn maandagmorgenchagrijn besloten ons zomaar een overhoring te geven.

Zo jong als ik was – ik was het niet eens met zijn overhoring en vooral niet met het cijfer – pakte ik een pen en streepte het cijfer door in zijn rapportschrift. En daarna stuurde de meester me dus van school. Waarna ik woedend en jankend aankwam bij mijn vader, die honderd meter verderop het gemeentehuis zat.

Als kind kon ik al niet tegen oneerlijkheid en dat is altijd zo gebleven. Bijvoorbeeld toen ik in 2006 een furieuze mail kreeg van de directeur van de grootste arbodienst van Nederland. Ik was een grote leugenaar en hij zou er voor zorgen dat niemand ooit nog zaken met mij zou doen.

Bob (zorgt voor een beetje
🌶️ in je HR)
Marco (mister arbo 🎓)
Hero Bob & Marco
Als enige 100% onafhankelijk
10x sneller dan zelf doen
21.462+ klanten gingen je voor
Reviews inladen…

Waar is de transparantie?

Ik had samen met Marco net die week de resultaten van ons eerste onderzoek naar arbodienstverlening gepubliceerd. Daarin schreven we onder meer dat sommige arbodiensten niet eens de moeite namen om de telefoon op te nemen als klanten hun belden. Wat gewoon zo was, want we hadden net 60.000 Euro uitgegeven aan mystery guests, en dit was de naakte uitkomst.

Maar er was meer, want in dat onderzoek – waarbij we meer dan 70 arbodiensten aan de tand voelden – waren we vooral verbaasd over het totale gebrek aan transparantie. We kregen vaak niet eens antwoord op hele simpele vragen als: wat kost een abonnement of wat krijg ik nu precies als ik een contract met je afsluit?

Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen met die boze directeur, maar het gebrek aan transparantie is altijd zo gebleven. En soms voel ik me nog steeds dat kleine jongetje van elf als ik moet vechten tegen zoveel oneerlijkheid.

Zo zijn er nog allerlei adviessites waar je snel offertes kunt opvragen. Je vult je naam en je telefoonnummer in en klaar ben je. Denk je… Totdat je wekenlang plat wordt gebeld door allerlei verkoopmannetjes van bedrijven waar je nog nooit van hebt gehoord. Er zijn tientallen HR-vergelijkingssites die het bovendien niet zo nauw nemen.

We willen niet dat je wordt gefopt

Of je bent op de fopsite terecht gekomen van een aantal goocheme arbodiensten. Ze doen net alsof je offertes krijgt van een onafhankelijke partij. Maar er worden altijd dezelfde partijen voorgesteld. Drie keer raden wie dat zijn.

Maar het ergste zijn van die corporale consultancybedrijven; ze laten je zonder enige gene tienduizenden euro’s betalen voor een flutadvies. Een ervan gaat zelfs zover dat ze je zonder blikken of blozen twee dienstverleners aanbevelen waar ze een meerderheidsbelang in hebben. Zo verdienen ze twee keer aan jouw onwetendheid.

De enige HR-vergelijkingssite die 100% onafhankelijk is

Dit soort wantoestanden is nu precies de reden dat wij besloten de HR-markt anders te benaderen. Omdat er zoveel van dit soort cowboys zijn, die onwetende klanten zoals jij proberen te bedotten. Die snel geld willen verdienen over jouw rug. En omdat het zo gemakkelijk is om er met ogen open in te tuinen.

Het gratis fundament van HR Navigator

Bij HR Navigator vinden we daarom dat jij recht hebt op gratis én 100% onafhankelijk advies bij het vinden van de beste HR-dienstverlener voor jouw organisatie.

Hoe we dat doen? Heel simpel. Wanneer jij een HR-dienstverlener kiest die wij hebben geadviseerd, ontvangen wij van hen een vergoeding. Die vergoeding is voor alle aanbieders hetzelfde. We doen dus niet aan vriendjespolitiek. Dankzij deze vergoeding kunnen we jou gratis en 100% onafhankelijk advies geven.

Ons bewijs

Sinds 2009 hebben we al meer dan 21.462 organisaties geholpen bij het vinden van de beste HR-dienstverlener. We zijn dus niet alleen de enige die 100% onafhankelijk is, maar ook veruit de grootste HR vergelijkingssite.

Onze HR-experts staan voor je klaar

Elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar. (Maar meestal langer)

Bellen met ons Direct een HR-expert aan de lijn 085 – 049 15 40
Mailen met ons Binnen één werkdag antwoord [email protected]
Bob & Marco
Marco (mister arbo 🎓)
Bob (zorgt voor een beetje 🌶️ in je HR)
Bob & Marco (zorgen voor een beetje 🌶️ in je HR)

Klanten over HR Navigator

“Heel duidelijk in hun communicatie, een goede site en niet opdringerig. Dat hun dienstverlening gratis is, is extra handig.”

Myrjam Koomen Syngenta
Myrjam Koomen HSE-specialist Syntenga
Lees verder

“Alle projectleden staan nu unaniem achter de keuze van onze nieuwe arbodienstverlener. We hebben echt het gevoel dat het nu gaat veranderen.”

Wendy van reek
Wendy van Reek Projectleider arbodienstverlening Horizon College
Lees verder

“Ze gaven eerlijk aan dat de ligging van onze gemeente het best lastig maakte om geschikte arbodiensten te vinden. Toch kwamen ze met drie interessante kandidaten. Echt een superservice!”

diny
Diny van Lanen P&O Adviseur Gemeente Bergen (L)
Lees verder

“Ze regelden een groot deel van de aanbesteding voor ons. Inmiddels is er al beweging in het verzuim.”

Carolien Vos
Carolien Vos Manager HR, I-SEC
Lees verder

“De adviseur benadrukte dat we tot niets verplicht waren. We bleven tijdens het traject 100% vrijheid houden, dat was een prettige gedachte.”

Erik van den Berg
Erik van de Berg HR adviseur PGVZ
Lees verder

“We hebben nu een arbodienst die onze visie deelt maar ook kritisch is. Precies wat we zochten. We zijn nog steeds enthousiast.”

klantenreview Ed Voshol
Ed Voshol Arbocoördinator Samen Veilig Midden-Nederland
Lees verder

“Met zijn expertise inspireerde de adviseur van HR Navigator ons tot een andere aanpak van verzuim, waar we heel tevreden over zijn.”

Corine Nieuwschepen
Corine Nieuwschepen HR Adviseur SKVR
Lees verder

“Een aanrader voor iedereen die professioneel advies zoekt bij de keuze van een arbodienst. En nog gratis ook.”

Wim Brandes
Wim Brandes HR manager WVO Zorg
Lees verder

“Achteraf vind ik het jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken. Dat had me veel tijd en energie gescheeld.”

Marian Van Roosmalen
Marian van Roosmalen Transitieleider Florence
Lees verder

Maak kennis met het team van HR Navigator

Bob Zeegers
Bob Zeegers Algemeen directeur (zorgt voor een beetje 🌶️ in je HR)
Marco de Zeeuw
Marco de Zeeuw Directeur (mister arbo 🎓)
Jeroen Fieten
Jeroen Fieten Klantadviseur
Xander Trampe
Xander Trampe Klantadviseur
Marlous
Marlous Kalsbeek Klantadviseur
Monique Lubbers
Monique Lubbers Marketing manager
Carmen Pierik
Carmen Pierik Hoofdredacteur BG magazine
Sam
Sam Bedrijfshond

De bestseller van Bob Zeegers
HR met ballen – bestverkochte HR boek 2022 én 2023

 • Hoe je het management bloednieuwsgierig maakt door maar een paar zinnen aan te passen in jouw HR-plan.
 • Welke zeven simpele overtuigingstechnieken van oplichters je kunt gebruiken om managers te enthousiasmeren, zonder dat je de gevangenis in hoeft.
 • De drie redenen waarom je genegeerd wordt in vergaderingen.
 • Hoe management, OR en medewerkers aan je lippen hangen dankzij een paar geheime gesprekstechnieken van een hoogbejaarde kleuterjuf.
 • Hoe je zelfs de knieperigste directeur ervan overtuigt flink te investeren in HR.

“Eindelijk een HR boek dat je kunt lezen met een glas wijn erbij.” – Froukje Lieuwes

“Meesterlijk geschreven” – Raymond Tuerlings

In lekkere hardcover voor maar € 30,99

HR met ballen boek

Aftermovie lanceringsfeestje

Wauw. Wat een knalfeest was de lancering van mijn boek ‘HR met ballen’. Onvervalst cabaret van de briljante Karen Levin. Het allereerste exemplaar van mijn boek uit handen van uitgever Monique Lindzen en een super tof interview van powervrouw Susan Veldkamp. Plus natuurlijk een optreden van mijn eigen Rockbitch Carmen Pierik, waarbij een hele zaal vol HR-strijders aan het zingen en stampen was op mijn monsterhit uit 1986.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

In onze dagelijkse powertip vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We delen de belangrijkste tips en eye-openers die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten.

Powertips

Wat is de werkwijze van HR Navigator

“Hoe kan het dat jullie als professionals gratis HR advies kunnen geven aan mij als opdrachtgever?”
Een begrijpelijke vraag, die we als HR Navigator regelmatig krijgen. Nieuwsgierig? Lees hier over onze werkwijze.

HR Navigator is de enige gegarandeerd onafhankelijke vergelijkingssite voor HR diensten:

 • We maken geen onderdeel uit van een aanbieder.
 • We hebben geen enkel belang in een of meerdere aanbieders.
 • Met alle aanbieders hebben we gelijke afspraken: we doen niet aan vriendjespolitiek.
 • Je kiest jouw toekomstige dienstverlener uit 250 bij ons aangesloten aanbieders.

Marktkennis over HRM

We hebben flinke expertise opgebouwd over HRM dienstverleners in Nederland. Dit zijn bijvoorbeeld arbodiensten, hrm softwaresystemen of preventieve dienstverleners. Regelmatig voeren we onderzoeken uit en hebben uitgebreide gesprekken met de dienstverleners. Zo krijgen wij een objectief en vergelijkbaar beeld van hun diensten.

Jouw waardering

Ga je niet met een van de door ons geselecteerde leveranciers in zee? Ook dan blijf je ons niets verschuldigd. Geregeld willen onze klanten in dit geval ons wel een ‘appreciation fee’ toekennen. Bijvoorbeeld omdat ze dankzij onze inspanningen een goede afweging hebben kunnen maken. Je geeft zelf aan wat je onze adviezen waard vindt en ontvangt hiervoor een factuur.

Meting tevredenheid

Wij doen alleen zaken met aanbieders waar je tevreden over bent. Hiervoor meten wij periodiek de tevredenheid van onze klanten over de hr dienstverleners die wij voor hen selecteerden. Te veel klanten ontevreden en geen verbetering? Dan adviseren wij deze leverancier niet langer.

Onze werkwijze is voor elke opdrachtgever hetzelfde:

 • Je vult de vragenlijst op deze website in.
 • Wij nemen hierna altijd eerst telefonisch contact met je op. In deze intake gaan we dieper in op jouw organisatie en de vraag.
 • Hierna matchen we je eisen en wensen met de objectieve gegevens die wij verzameld hebben over het aanbod van leveranciers.
 • Op basis van die match selecteren wij maximaal drie aanbieders die het beste voldoen aan jouw eisen en wensen.
 • Deze aanbieders wordt gevraagd een offerte op te stellen.
 • Pas als je daadwerkelijk een contract met een van hen afsluit, ontvangen wij van die aanbieder een succesvergoeding. De hoogte van de fee is voor elke aanbieder even hoog. Zo kunnen we jou 100% onafhankelijk adviseren.

 

Download de gratis inkoopgids arbodienstverlening

In deze handige gratis inkoopgids vertellen we je alles wat we sinds 2009 hebben geleerd over het selecteren van de best passende arbodienst voor onze 21.462 klanten. Leer van onze ervaring en weet welke vragen je moet stellen om nooit meer een verkeerde arbodienst te kiezen.

 • 5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening
 • Prik door alle glimmende folders en verkooppraatjes heen
 • Gebaseerd op onze ervaring met 21.462 inkooptrajecten
 • 10 vragen die je zeker moet stellen om de beste arbodienst te vinden
 • 9 tips voor een vliegende start met je nieuwe arbodienst
 • Verplichte nummers arbobeleid en dingen die je beter kunt overslaan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Arbodienst Inkoopgids

Gratis online mini-trainingen

Informatie over HR-thema’s

Op zoek naar praktische HR informatie over HR thema’s? Elke maand geven we online mini-trainingen over allerlei HR thema’s waar jij en heel veel andere HR-professionals mee worstelen. Je kunt gratis meedoen.

Duurzame inzetbaarheid pittige tijden

Neem contact op Kunnen we je helpen?

Bob & Marco - Contact Bob & Marco - Contact
Bellen met ons Direct een HR-expert aan de lijn 085 – 049 15 40
Mailen met ons Binnen één werkdag antwoord [email protected]
Adres

Westsingel 14
3811 BA Amersfoort

Algemeen KVK: 54967236

Elke dag de beste tips via social media

We delen elke dag gratis onze laatste tips, beste eye-openers en leukste video's

Zo werken we

In drie stappen makkelijk en snel geregeld.
Jij vertelt wat je zoekt
Wij kiezen de 3 beste aanbieders
Je krijgt 3 offertes