We hebben nu een arbodienst die onze visie deelt maar ook kritisch is. Precies wat we zochten. We zijn nog steeds enthousiast

Ed Voshol, arbocoördinator Samen Veilig Midden-Nederland, ging eerst zelf op zoek naar een geschikte nieuwe arbodienst. Maar de lat van zijn organisatie lag hoog. Een speurtocht naar de juiste aanbieder – ‘het is altijd de praktijk die uitwijst of het echt werkt of niet.’ Als arbocoördinator houd ik me bezig met alles op het gebied van arbeidsomstandigheden. Ziekteverzuim, werkplekonderzoeken, agressie- en veiligheidsbeleid, maar ook zaken als het introduceren van online bedrijfsfitness en het poten zetten en houden van de BHV-organisatie.

Toe aan nieuwe arbodienst

Kort nadat ik hier in dienst trad viel me al op dat onze toenmalige arbodienst heel vlak was in haar informatie naar ons. Ook over allerlei arbozaken, die toch best belangrijk bleken. Dat sterkte mijn idee dat we toe waren aan een nieuwe arbodienst. Ik heb toen de diverse opties doorgenomen met mijn organisatie: de maatwerk- en vangnetconstructie en het werken met een zelfstandige bedrijfsarts. In alles betrok ik de OR zoveel mogelijk, het is belangrijk dat zij dit traject goed kunnen volgen. Samen stelden we een aantal criteria op over hoe we samenwerking wilden met een arbodienst of bedrijfsarts.

Dit is een arbodienst die echt bij ons past.

Kritische partner

Eerst benaderde ik zelf een aantal arbodiensten, maar in de gesprekken met hen vond ik onvoldoende respons op onze criteria, zoals transparantie en het kunnen maken van resultaatafspraken. Uurtje factuurtje vinden we namelijk weinig efficiënt en niet erg prikkelend voor beide partijen. Ook wilde we graag een partner die onze visie deelde, maar ook kritisch was. Eentje die ons kon en durfde vertellen waar we als organisatie meer aandacht aan zouden moeten besteden. Natuurlijk wegen kosten ook mee: er zijn arbodiensten die direct maximaal offreren, dan heb ik liever partijen die zich wat bescheidener opstellen.

No-nonsense aanpak

Toen kwam via internet HR Navigator in beeld. Voor de presentaties van de drie aanbiedende arbodiensten hebben we een hele dag uitgetrokken. Mensen van de OR, de directie, directe collega’s, er zat een hele delegatie van ons klaar. De verschillen tussen de presentaties waren behoorlijk groot. Na twee rondes kozen we unaniem voor een kandidaat. Deze partij voldeed het beste aan onze criteria, en bovendien spraken de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige ons erg aan. Allebei ervaren, met een no-nonsense aanpak en een heldere voorstelling van zaken.

Ik klaag niet over het verdienmodel

Het blijkt echt een arbodienst die bij ons past. We hebben net de eerste evaluatie gehad, en we zijn nog steeds enthousiast over hen. Het is altijd de praktijk die uitwijst of het echt werkt of niet. Dat is hier zeker het geval. Het was wel apart om te merken dat we niets hoefden te betalen als opdrachtgever. Het zijn de arbodiensten die betalen om door HR Navigator geselecteerd te worden op basis van hun kenmerken en die van opdrachtgevers. Het verdienmodel van HR Navigator zit anders in elkaar dan ik verwachtte. Maar mij hoor je natuurlijk niet klagen hierover!

klantenreview Ed Voshol
Ed Voshol Arbocoördinator Samen Veilig Midden-Nederland

Meer uitgebreide reviews

Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het over had

Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het...

Nassira Chouiar, HR-specialist
Nassira Chouiar HR-specialist BCD Travel
Lees verder
Zeer goede, gedreven enthousiaste begeleiding en ontzorging

"Zeer goede, gedreven enthousiaste begeleiding en ontzorging."

chantal verdonk
Chantal Verdonk Beleidsmedewerker personeelszaken Albero Scholen
Lees verder
Waardevolle inzichten

"Onze adviseur Marco gaf hele waardevolle inzichten en zorgde voor richting in onze zoektocht naar een HR systeem. Dank daarvoor."

Sandra van de Veen
Sandra van de Veen HR Manager Hanex Hospitality Group
Lees verder
Ze werken vlot en hebben oprechte belangstelling voor jou als klant

"Door hun marktkennis zijn ze een uitstekende partner in het selectieproces. Ze werken vlot en hebben oprechte belangstelling voor jou als klant."

Default
Anneke du Pree-van der Slik Directeur P&O Antes
Lees verder
Fijn. Neemt uitgebreid de tijd om je situatie te snappen en je te adviseren

"Fijn. Neemt uitgebreid de tijd om je situatie te snappen en je te adviseren."

Joep Roovers
Joep Roovers HRM adviseur GGD Zeeland
Lees verder
Gratis voor opdrachtgevers, maar hoge professionaliteit

"Ik twijfelde eerst even: een gratis dienst, is de professionaliteit dan wel in orde? Maar die staat buiten kijf. Mocht ik ooit bij een ander bedrijf gaan werken, dan maak ik zeker weer gebruik van ze."

Rogier Werkhoven
Rogier Werkhoven Senior HR Business Partner Intertrust Group
Lees verder
Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het over had

"Eerst ging ik zelf op zoek naar een nieuwe arbodienst, maar het verschil was bijna niet te zien tussen de vele aanbieders. Bij het eerste contact hoorde ik meteen dat onze adviseur Marco wist waar hij het over had."

Nassira Chouiar, HR-specialist
Nassira Chouiar HR-specialist BCD Travel
Lees verder
Wij zijn al heel ver met ons verzuimbeleid. HR Navigator kan goed met ons meedenken op dit niveau

"Wij zijn al heel ver met ons verzuimbeleid en staan zelfs in de top 3 van Vernet. HR Navigator kan goed met ons mee denken op dit niveau."

klantenreview Kitty van Balen
Kitty van Balen Frankeland
Lees verder
Jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken

"Achteraf vind ik het jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken. Dat had me veel tijd en energie gescheeld."

Marian Van Roosmalen
Marian van Roosmalen Transitieleider Florence
Lees verder