We hebben nu een arbodienst die onze visie deelt maar ook kritisch is. Precies wat we zochten. We zijn nog steeds enthousiast

Ed Voshol, arbocoördinator Samen Veilig Midden-Nederland, ging eerst zelf op zoek naar een geschikte nieuwe arbodienst. Maar de lat van zijn organisatie lag hoog. Een speurtocht naar de juiste aanbieder – ‘het is altijd de praktijk die uitwijst of het echt werkt of niet.’ Als arbocoördinator houd ik me bezig met alles op het gebied van arbeidsomstandigheden. Ziekteverzuim, werkplekonderzoeken, agressie- en veiligheidsbeleid, maar ook zaken als het introduceren van online bedrijfsfitness en het poten zetten en houden van de BHV-organisatie.

Toe aan nieuwe arbodienst

Kort nadat ik hier in dienst trad viel me al op dat onze toenmalige arbodienst heel vlak was in haar informatie naar ons. Ook over allerlei arbozaken, die toch best belangrijk bleken. Dat sterkte mijn idee dat we toe waren aan een nieuwe arbodienst. Ik heb toen de diverse opties doorgenomen met mijn organisatie: de maatwerk- en vangnetconstructie en het werken met een zelfstandige bedrijfsarts. In alles betrok ik de OR zoveel mogelijk, het is belangrijk dat zij dit traject goed kunnen volgen. Samen stelden we een aantal criteria op over hoe we samenwerking wilden met een arbodienst of bedrijfsarts.

Dit is een arbodienst die echt bij ons past.

Kritische partner

Eerst benaderde ik zelf een aantal arbodiensten, maar in de gesprekken met hen vond ik onvoldoende respons op onze criteria, zoals transparantie en het kunnen maken van resultaatafspraken. Uurtje factuurtje vinden we namelijk weinig efficiënt en niet erg prikkelend voor beide partijen. Ook wilde we graag een partner die onze visie deelde, maar ook kritisch was. Eentje die ons kon en durfde vertellen waar we als organisatie meer aandacht aan zouden moeten besteden. Natuurlijk wegen kosten ook mee: er zijn arbodiensten die direct maximaal offreren, dan heb ik liever partijen die zich wat bescheidener opstellen.

No-nonsense aanpak

Toen kwam via internet HR Navigator in beeld. Voor de presentaties van de drie aanbiedende arbodiensten hebben we een hele dag uitgetrokken. Mensen van de OR, de directie, directe collega’s, er zat een hele delegatie van ons klaar. De verschillen tussen de presentaties waren behoorlijk groot. Na twee rondes kozen we unaniem voor een kandidaat. Deze partij voldeed het beste aan onze criteria, en bovendien spraken de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige ons erg aan. Allebei ervaren, met een no-nonsense aanpak en een heldere voorstelling van zaken.

Ik klaag niet over het verdienmodel

Het blijkt echt een arbodienst die bij ons past. We hebben net de eerste evaluatie gehad, en we zijn nog steeds enthousiast over hen. Het is altijd de praktijk die uitwijst of het echt werkt of niet. Dat is hier zeker het geval. Het was wel apart om te merken dat we niets hoefden te betalen als opdrachtgever. Het zijn de arbodiensten die betalen om door HR Navigator geselecteerd te worden op basis van hun kenmerken en die van opdrachtgevers. Het verdienmodel van HR Navigator zit anders in elkaar dan ik verwachtte. Maar mij hoor je natuurlijk niet klagen hierover!

klantenreview Ed Voshol
Ed Voshol Arbocoördinator Samen Veilig Midden-Nederland

Meer uitgebreide reviews

We hebben nu een veel bredere kijk op arbo en verzuim

"Met zijn expertise inspireerde de adviseur van HR Navigator ons tot een andere aanpak van verzuim, waar we heel tevreden over zijn."

Corine Nieuwschepen
Corine Nieuwschepen HR Adviseur SKVR
Lees verder
Heel duidelijk in hun communicatie, een goede site en niet opdringerig. Dat hun dienstverlening voor werkgevers gratis is, is extra handig voor ons.

"Heel duidelijk in hun communicatie, een goede site en niet opdringerig. Dat hun dienstverlening gratis is, is extra handig."

Myrjam Koomen Syngenta
Myrjam Koomen HSE-specialist Syntenga
Lees verder
De niet lullen-maar-poetsen-mentaliteit vind ik prettig

"De niet lullen-maar-poetsen-mentaliteit vind ik prettig. Ik heb HR Navigator al twee keer aanbevolen aan anderen die ook op zoek waren."

Jacqueline Hiemstra Miep
Lees verder
Ze komen niet alleen met 3 geschikte arbodiensten, maar vertellen ook wat de onderlinge verschillen zijn. Eerlijk gezegd was dat meer dan ik vooraf had verwacht.

"De adviseur benadrukte dat we tot niets verplicht waren. We bleven tijdens het traject 100% vrijheid houden, dat was een prettige gedachte."

Erik van den Berg
Erik van de Berg HR adviseur PGVZ
Lees verder
Een aanrader voor iedereen die professioneel advies zoekt bij de keuze van een arbodienst. En nog gratis ook.

"Een aanrader voor iedereen die professioneel advies zoekt bij de keuze van een arbodienst. En nog gratis ook."

Wim Brandes
Wim Brandes HR manager WVO Zorg
Lees verder
Ze gaven eerlijk aan dat de ligging van onze gemeente het best lastig maakte om geschikte arbodiensten te vinden. Toch kwamen ze met drie interessante kandidaten.

"Ze gaven eerlijk aan dat de ligging van onze gemeente het best lastig maakte om geschikte arbodiensten te vinden. Toch kwamen ze met drie interessante kandidaten. Echt een superservice!"

diny
Diny van Lanen P&O Adviseur Gemeente Bergen (L)
Lees verder
Ik heb ze nu al twee keer ingeschakeld en zou ze zo weer inschakelen

"Ik heb ze nu al twee keer ingeschakeld en zou ze zo weer inschakelen. Dit scheelt uren voorwerk en leidt tot een selectie van kwalitatief goede partijen."

Niek Jaarsma
Niek Jaarsma HR business partner Stryker
Lees verder
Ze regelden een groot deel van de aanbesteding voor ons. Inmiddels is er al beweging in het verzuim!

"Ze regelden een groot deel van de aanbesteding voor ons. Inmiddels is er al beweging in het verzuim."

Carolien Vos
Carolien Vos Manager HR, I-SEC
Lees verder
Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het over had

"Eerst ging ik zelf op zoek naar een nieuwe arbodienst, maar het verschil was bijna niet te zien tussen de vele aanbieders. Bij het eerste contact hoorde ik meteen dat onze adviseur Marco wist waar hij het over had."

Nassira Chouiar, HR-specialist
Nassira Chouiar HR-specialist BCD Travel
Lees verder