Vind de beste RI&E
Risico Inventarisatie en evaluatie

 • Toetsing veilig werken voor medewerkers
 • Verplicht voor ELKE onderneming met personeel
 • Voorkom verzuim, ongelukken en miljoenenclaims
 • Voorkom hoge boete van Inspectie SZW
klantenreview Kitty van Balen
"Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen, hij nam alle tijd en had verstand van zaken." Kitty van Balen – Frankeland
Marco (mister arbo 🎓)
Hero Marco 01
Als enige 100% onafhankelijk
10x sneller dan zelf doen
21.462+ klanten gingen je voor
Reviews inladen…

RI&E is goed werkgeverschap

Als werkgever vind je het normaal om goed voor je mensen te zorgen. Maar weet je precies welke risico’s je medewerkers allemaal lopen? In een kantoor loop je bijvoorbeeld meer risico’s dan in een fabriek. Een RI&E is niet alleen verplicht, maar je toont je ook een goed werkgever.

Je voorkomt verzuim en ongelukken

Iedereen snapt waarom iedereen op een bouwplaats een helm en werkschoenen aan moet. Maar hoe zit dat eigenlijk op een kantoor? Een RI&E voorkomt ’s avonds overwerken, agressie op de werkvloer en te hoge werkdruk.

Je riskeert letselschade en boetes tot in de miljoenen

Als een schilder van een ladder valt en zijn rug breekt, kan dat een werkgever miljoenen kosten in boetes en claims. Want: schilders moeten op steigers werken. Een schilder van 20 jaar oud had nog 45 jaar kunnen werken, en zijn totale inkomstenderving komt dan voor rekening van de werkgever. Dat is al snel een claim van 45 jaar x €30.000 = 1,35 miljoen. Daarvoor is de werkgever niet verzekerd en hij had het kunnen voorkomen met een RI&E. In een kantoor is het precies zo: burnout is beroepsziekte nummer 1 en als werkgever ben je verantwoordelijk.

Je voorkomt boetes van de inspectie SZW

Als je controle krijgt van de inspecteur van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en je kunt geen RI&E overleggen, dan krijg je een boete van €1.500. Je krijgt ook een boete als er een ongeluk op de werkvloer plaatsvindt en je blijkt geen geldige RI&E te hebben.

Dit levert veilig werken op volgens onderzoek van Gallup (2022):

 • 23% meer winstgevendheid
 • 18% meer verkopen
 • 14% hogere productiviteit
 • 18 tot 43% meer omzet
 • 64% minder veiligheidsincidenten
 • 81% minder verzuim
 • 28% minder diefstal
 • 41% minder defecten (product)

RI&E aanbieders vergelijken en selecteren

Wil je gezond en veilig werken stimuleren binnen jouw organisatie? Een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is het ideale instrument om de risico’s op verzuim aan te pakken en te verminderen. Vind niet het wiel opnieuw uit en laat je begeleiden door een deskundige die hier dagelijks mee te maken heeft. Een goede RI&E is waardevol, zorg dat het niet zomaar een document wordt dat in de la belandt. We geven vanuit onze jarenlange ervaring graag advies over de drie aanbieders die het beste bij jouw organisatie passen.

Laat je niet misleiden
En hoe voorkom je dat je je laat misleiden door glanzende brochures of mooie verkoopverhalen? Want het laatste dat je wilt is een aanbieder die jouw bedrijf helemaal niet snapt of de verkeerde diensten aanbiedt.

HR Navigator hielp al meer dan 21.462 organisaties bij het vinden van een passende RI&E aanbieder. Daarom weten we precies wat dienstverleners wel en niet te bieden hebben.

Hoe het werkt?
Wij brengen eerst je wensen in kaart en selecteren daarna de drie best passende aanbieders. Hier vragen we uitgebreide informatie op. Je ontvangt van ons een vergelijkingsrapport inclusief 3 maatwerkoffertes en gaat zo goed voorbereid in gesprek met deze aanbieders. We helpen je ook om de juiste vragen te stellen. Zo kun je echt een onderbouwde keuze maken.

Gratis, snel en onafhankelijk
Jouw persoonlijke preventie-adviseur ondersteunt je tijdens het gehele selectieproces. Gratis, snel en gegarandeerd onafhankelijk.

Online vergelijken & selecteren

Vind binnen 15 minuten de beste RI&E voor jouw organisatie. Jij vertelt wat je zoekt, wij regelen de rest. Je ontvangt een vergelijking en 3 offertes op maat.

Vergelijk de 25 beste RI&E aanbieders

Er zijn 94 RI&E leveranciers in Nederland. Wij hebben het kaf al van het koren gescheiden en werken alleen met de 25 beste RI&E specialisten.

Ondersteund door HR experts

Direct persoonlijk advies van HR adviseurs die echt verstand hebben van RI&E. Al vanaf 2009 de grootste HR vergelijkingssite.

100% onafhankelijk

We ontvangen van alle aanbieders dezelfde vergoeding. We doen niet aan vriendjespolitiek. We zijn de enige onafhankelijke RI&E vergelijker.

Hoe werkt HR Navigator?

Vind makkelijk en snel een RI&E aanbieder die bij jou past
Jij vertelt wat je zoekt
Wij kiezen de 3 beste RIE-aanbieders
Je krijgt drie offertes

Klanten van HR Navigator

Klant - Connexxion
Klant - Greenpeace
Klant - Intertrust
Klant - Coca Cola
Klant - MeanderGroep
Klant - Bartiméus
Klant - Marriott Hotel
Klant - Albeda College
Klant - GVB
Klant - Gelre Ziekenhuizen
Klant - Pathé
Klant - Consumentenbond
Klant - Kiwa
Klant - Uber
Klant - Museum Rembrandthuis
Klant - LRQA
Klant - Hornbach
Klant - Basic-Fit
Klant - Alliance Healthcare
Klant - Dnata
Klant - De Volksbank
Klant - Van Loon Group
Klant - Keolis
Klant - Europarcs

Klanten over HR Navigator

“Fijn. Neemt uitgebreid de tijd om je situatie te snappen en je te adviseren.”

Joep Roovers
Joep Roovers HRM adviseur GGD Zeeland
Lees verder

“Ik twijfelde eerst even: een gratis dienst, is de professionaliteit dan wel in orde? Maar die staat buiten kijf. Mocht ik ooit bij een ander bedrijf gaan werken, dan maak ik zeker weer gebruik van ze.”

Rogier Werkhoven
Rogier Werkhoven Senior HR Business Partner Intertrust Group
Lees verder

“Ik heb nu kennis gemaakt partijen, die ik niet zelf zou hebben gevonden.”

annagreet-haakma
Anja Haakma HR medewerker Rokgroep
Lees verder

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip van Bob
In mijn dagelijkse powertip vertel ik wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We helpen tienduizenden klanten en ik stuur je mijn belangrijkste learnings, tips en eye-openers. Ontdek wat elke HR-professional moet weten en voorkom de allergênantste fouten:

 • De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je arbo- en verzuimbeleid
 • De bla bla van PSA
 • Dingen die je vooral NIET moet vragen aan je zieke medewerker
“Jouw mail is de enige waar ik blij van word!” – Ben van Rooij
“Elke dag zet je me weer aan tot nadenken. Geweldig! Een groot fan.” – Margot de Wit
“Ge-wel-dig Bob!!!” – Herwin Schrijver

Powertips

Onze succesgarantie

HR Navigator is al sinds 2009 de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

✓ 100% onafhankelijk
✓ Persoonlijk advies van dé HR-experts van Nederland
✓ Alleen gecertificeerde aanbieders met een 8+ beoordeling
✓ Je wordt niet platgebeld
✓ Geen vriendjespolitiek of verborgen agenda’s
✓ Jouw gegevens zijn veilig
✓ 10x sneller dan zelf doen
✓ Wij helpen iedereen. Altijd!
✓ 21.462 klanten gingen jou voor

Bob & Marco - Contact Bob & Marco - Contact
Bellen met ons Direct een HR-expert aan de lijn 085 – 049 15 40
Mailen met ons Binnen één werkdag antwoord [email protected]

Veelgestelde vragen over de RIE

Dat mag je helemaal zelf weten. Bij kleine organisaties (minder dan 25 personen) doet de eindverantwoordelijke dit vaak zelf. Bij organisaties groter dan 25 personen is de preventiemedewerker verantwoordelijk dat deze wordt opgesteld.

De preventiemedewerker is iemand die zich binnen de organisatie bezighoudt met gezond en veilig werken. Deze persoon is er dus verantwoordelijk voor dat de RI&E wordt opgesteld, maar hij hoeft het niet perse zelf te doen. Sterker nog, wij adviseren juist om dit samen met een kerndeskundige te doen, omdat zij dagelijks met de RI&E bezig zijn en hier goed over kunnen adviseren.

Wanneer de inspectie SZW langskomt of wanneer er een bedrijfsongeval plaatsvindt en je kunt geen RI&E voorleggen, dan krijg je een boete of zelfs een proces-verbaal opgelegd. Dit geldt natuurlijk alleen voor organisaties die verplicht zijn een RI&E op te stellen. Behalve dat het zonde is van het geld, is het natuurlijk vooral heel waardevol om bewust om te gaan met gezond en veilig werken binnen jouw organisatie. Stel dus vooral wel de RI&E op.

Een gecertificeerde arbodienst of een kerndeskundige op dit vlak toetst jouw RI&E door een bezoek aan je bedrijf. Tijdens de toetsing kijken ze naar het plan van aanpak, of je alle risico’s hierin hebt benoemd en of je de situatie omtrent deze risico’s goed weergeeft.

Wanneer je minder dan 25 mensen in dienst hebt en je gebruik maakt van een erkend RIE instrument, dan hoef je je RI&E niet te laten toetsen. Maak je niet gebruik van een erkend instrument, dan wordt deze wel getoetst.

Een RI&E is verplicht wanneer je medewerkers in dienst hebt die samen meer dan 40 uur per week werken. Heb je medewerkers in dienst, maar zij werken samen minder dan 40 uur per week, dan moet je een verkorte RI&E, de Checklist Gezondheidsrisico’s, opstellen.

Hoe werkt HR Navigator

Werkwijze HR Navigator