Spring naar content
HR Navigator

De beste bedrijfsarts voor je organisatie?

✓ Vergelijk gratis 45 bedrijfsartsen

✓ Persoonlijk advies van dé arbo experts van Nederland

✓ Jij vertelt wat je zoekt, wij regelen de rest

✓ Snel 3 offertes van de beste arbodiensten

Gratis en 100% onafhankelijk

10x sneller dan zelf doen

15.000+ klanten gingen jou voor

Alles wat je moet weten over de bedrijfsarts

Als werkgever ben je wettelijk verplicht om een bedrijfsarts in te schakelen bij verzuim. Maar wat doet een bedrijfsarts nog meer? Wij zetten het voor je op een rij op deze pagina.

Heb jij na het lezen van deze pagina toch nog vragen over de bedrijfsarts of andere HR-uitdagingen, twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat doet een bedrijfsarts?

  Een bedrijfsarts is een medisch specialist die als zelfstandige of in dienst van een arbodienst werkt. Wanneer een van je medewerkers (langdurig) ziek is, krijg je altijd te maken met de bedrijfsarts. Hij beoordeelt de situatie van de medewerkers en adviseert of en hoe deze zieke medewerker kan terugkeren op de werkvloer. Ook adviseert hij over hoe je ziekteverzuim binnen jouw organisatie kan verkorten en verminderen. Andere taken van de bedrijfsarts zijn het uitvoeren van gezondheidsonderzoeken en het doen van aanstellingskeuringen.

  De bedrijfsarts werkt altijd onafhankelijk en is dus onpartijdig naar zowel de medewerker als de werkgever. De bedrijfsarts heeft geheimhoudingsplicht en mag nooit medische- en privégegevens van zijn patiënten delen.

  Bedrijfsarts

  De naam bedrijfsarts is een wettelijk beschermde titel, die iemand alleen mag voeren na het behalen van de specialisatie. Een bedrijfsarts is ook geregistreerd in het zogenaamde BIG-register.

  Bedrijfsarts, arboarts, casemanager, wie doet wat?

  De bedrijfsarts is formeel voor elk verzuimgeval de beoordelaar. Hij analyseert de verzuimsituatie en geeft advies over de verwachtingen, mogelijkheden en beperkingen voor het werk. 

  Het kan voorkomen dat de bedrijfsarts taken delegeert naar een arboarts of een casemanager. Het gaat hier bijvoorbeeld om (telefoon)gesprekken met de medewerker om de situatie of de voortgang van het herstel uit te vragen. De casemanager of de arboarts is dan de tussenschakel tussen de bedrijfsarts en de medewerker. Die geeft dan door wat de medewerker heeft verteld en op basis hiervan beoordeelt de bedrijfsarts over het verzuim.

  Wat doet een casemanager?

  De casemanager is verantwoordelijk voor het begeleiden van het proces conform de Wet verbetering poortwachter. De casemanager zorgt bijvoorbeeld dat alle afspraken gemaakt en nagekomen worden. Een casemanager zal dus nooit een oordeel uitspreken over de medische kant van verzuim. Dat kan alleen de arts.

  Wat doet een arboarts?

  Een arboarts is géén bedrijfsarts en dus formeel niet bevoegd om de verzuimbegeleiding zelfstandig uit te voeren. De gecertificeerde bedrijfsarts kan wel een deel van de werkzaamheden delegeren aan een arboarts of aan een arboarts. Omdat bedrijfsartsen schaars zijn gebeurt het steeds vaker dat basistaken worden uitbesteed aan ofwel de casemanager ofwel een arboarts.

  Gratis inkoopgids: Voorkom dat je de verkeerde arbodienst kiest

  In deze handige gratis inkoopgids vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over het selecteren van de best passende arbodienst voor onze ruim 15.000+ klanten.

  Leer van onze ervaring en weet welke vragen je moet stellen om de beste arbodienst voor jouw organisatie te vinden.

  Arbodienst inkoopgids

  Gratis inkoopgids t.w.v. € 27,--

  5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening

  De 10 vragen die je moet stellen om nooit meer een verkeerde arbodienst te kiezen.

  Snel inzicht in alle mogelijkheden voor je arbobeleid

  Gratis Workshop Inkoop arbodienstverlening en preventie

  HR Navigator hielp al 15.000+ organisaties bij het vinden van een passende arbodienst.

  Onze ervaring hebben we nu gebundeld in een pragmatische workshop.

  workshop Inkoop Arbodienst

  Wat levert deze workshop jou op?

  Je weet wat de 5 grootste valkuilen zijn bij het inkopen van arbo en preventie en hoe je deze voorkomt

  Je weet welke typen arbodiensten er zijn en welke bij jou passen

  Je weet welk arbo-model het meest geschikt is voor jouw organisatie

  Je hebt je arbo agenda bepaald en kunt nu aan de slag om de juiste aanbieder te vinden

  Wanneer schakel je de bedrijfsarts in?

  Wanneer schakel je de bedrijfsarts in?

  Wanneer een medewerker ziek is, meld je dit altijd in de eerste week aan de arbodienst (en daarmee formeel aan de bedrijfsarts). Als werkgever ben je hiervoor zelf verantwoordelijk. 

  De bedrijfsarts doet nu in principe nog niets. De arbodienst gaat in actie volgens het protocol dat je samen hebt opgesteld. Soms is dat al een telefoontje op de eerste dag, soms gebeurt er de eerste twee weken niets. Pas wanneer het verzuim langer aanhoudt of als je verwacht dat het ziekteverzuim langer gaat duren, dan komt de bedrijfsarts in beeld. Uiterlijk in de zesde week van het verzuim moet er volgens de Wet Verbetering Poortwachter een probleemanalyse gemaakt worden. Vanuit een gesprek met de zieke medewerker beoordeelt hij de situatie en schrijft hij een probleemanalyse. Hierin beschrijft hij de verwachtingen rondom de re-integratie, de activiteiten om herstel te bevorderen en de mogelijkheden binnen het werk. Soms kan een medewerker nog niet een hele dag werken, maar al wel een paar uurtjes. Op kantoor is dat vaak geen probleem, maar als de medewerker in ploegendienst werkt, is dat vaak een stuk lastiger.

  Deze activiteiten waarbij de bedrijfsarts een rol heeft zijn verplicht. Maar je kan de bedrijfsarts ook nog op andere momenten inschakelen. Bijvoorbeeld wanneer je advies wilt over je verzuimstatistieken, wanneer je een gezondheidsonderzoek uitvoert of wanneer je een aanstellingskeuring wilt doen. En tegenwoordig kan de bedrijfsarts ook zelf een bezoek aan je organisatie en de werkplekken voorstellen, wanneer hij hiertoe aanleiding ziet. Een goede bedrijfsarts zit niet de hele dag in zijn spreekkamer, maar bezoekt regelmatig de werkplek en houdt vinger aan de pols bij zowel leidinggevenden als medewerkers.

  Welke taken heeft de bedrijfsarts?

  1. De bedrijfsarts heeft een preventieve rol

  Werknemers mogen de arts ook raadplegen wanneer er nog geen sprake is van ziekteverzuim. De bedrijfsarts kan zo op tijd ingrijpen en voorkomen dat iemand zich ziek moet melden. Van de werkgever wordt verwacht dat hij daarvoor de randvoorwaarden schept. Je moet je medewerkers er bijvoorbeeld op wijzen dat ze bij de bedrijfsarts terecht kunnen en ervoor zorgen dat hij spreekuur kan houden. Je bent ook verplicht de bedrijfsarts de gelegenheid te geven om werkplekken te bezoeken.

  2. De bedrijfsarts heeft een adviserende tol

  Hij of zij adviseert over de ziekteverzuimbegeleiding. Jij bent zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Werkgever en werknemer moeten er samen zorg voor dragen dat de adviezen van de bedrijfsarts worden opgevolgd.

  3. De bedrijfsarts heeft invloed op het verzuimbeleid

  Hij moet daarvoor kunnen overleggen met de ondernemingsraad, de personeelsvertegenwoordiging, de preventiemedewerker en met de betrokken medewerkers.

  Wat als je twijfelt aan het advies van de bedrijfsarts?

  De bedrijfsarts is een betrouwbare samenwerkingspartner bij verzuim. Hij (of zij) adviseert zowel werkgever als medewerker over het re-integreren, is objectief en kan goed de situatie inschatten omdat hij je organisatie goed kent. Oké… dit is natuurlijk de ideale situatie, want samenwerken met de bedrijfsarts verloopt helaas lang niet altijd zo soepel.

  Ondanks dat we weten aan welke kenmerken een goede bedrijfsarts voldoet, horen we nog weleens anders van onze klanten. We zetten de acht meest bizarre adviezen voor je op een rij, die stuk voor stuk van bedrijfsartsen kwamen.

  Deze adviezen zijn grappig om te lezen, maar het is natuurlijk helemaal niet grappig om dit als medewerker of werkgever te horen. Je wil samenwerken met een bedrijfsarts die op een professionele manier de situatie inschat. Dusop basis van de gegevens van je medewerker en op basis van wat hij over je organisatie kent. Je mag adviezen verwachten waar zowel jij als de medewerker echt iets aan heeft en waarvan je met zekerheid kan zeggen dat dit bijdraagt aan een effectief herstel en het niet opnieuw uitvallen met dezelfde klachten.

  Twijfel je aan het advies? Een medewerker kan een second opinion aanvragen bij een onafhankelijke bedrijfsarts. Als werkgever kun je een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. En ben je nog op zoek naar een bedrijfsarts?

  Wat kost een arbodienst?

  Wat kost een bedrijfsarts?

  Wanneer je een basiscontract hebt bij je arbodienst waar de bedrijfsarts bij inzit, moet je denken aan zo’n 130 tot 160 euro per medewerker per jaar. Werk je met een zelfstandige bedrijfsarts, dan moet je rekenen op uurtarieven tussen de 170 en 230 euro. Omdat bedrijfsartsen schaars zijn, is het niet alleen steeds moeilijker om een goede bedrijfsarts te vinden, maar het tarief is de afgelopen jaren ook flink gestegen.

  Klanten over HR Navigator

  Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet

  “De nieuwe Arbowet maakte duidelijk dat je alle nieuwe eisen rondom een arbodienst goed op een rij moest hebben. Dat had ik in mijn achterhoofd toen ik via internet HR Navigator ontdekte. Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet en begrepen onze eisen goed. Maar ze gaven ook eerlijk aan dat de ligging van onze gemeente het best lastig maakte om geschikte arbodiensten te vinden. Toch kwamen ze met drie interessante kandidaten. Echt een superservice!”
  Diny van Lanen, P&O Adviseur Gemeente Bergen

  Diny van Lanen
  Lees verder

  We zijn nog steeds enthousiast

  “Eerst benaderde ik zelf arbodiensten, maar ik kreeg onvoldoende respons op onze criteria, zoals transparantie of resultaat. Toen kwam HR Navigator in beeld. Ze regelden gesprekken met drie geschikte arbodiensten. Mensen van de OR, de directie, directe collega’s, er zat een hele delegatie van ons klaar. De verschillen waren behoorlijk groot en toch kozen we unaniem voor een kandidaat. We hebben net de eerste evaluatie gehad, en we zijn nog steeds enthousiast.”
  Ed Voshol, Samen Veilig Midden-Nederland

  klantenreview Ed Voshol
  Lees verder

  De niet lullen-maar-poetsen-mentaliteit vind ik prettig

  “We waren net uitgebreid naar een regio waar we nog geen arbodienst hadden. Google bracht me op het spoor van HR Navigator. Na het versturen van het contactformulier op hun site werd ik gebeld door een van hun adviseurs. Die bleek zelf op vakantie te zijn op dat moment. Dat vond ik goede service, zelf neem ik echt niet op tijdens mijn vakantie, haha. De ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit van HR Navigator vind ik prettig. Ik heb ze al twee keer aanbevolen.”
  Jacqueline Hiemstra, Miep

  Jacqueline Hiemstra
  Lees verder

  Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen

  “Na vijf jaar waren we toe aan een nieuwe arbodienst. Ik had al gehoord van HR Navigator via BG Magazine en Vernet, en ze bleken inderdaad de aangewezen organisatie om ons te helpen. Zelf hebben we aardig wat kennis in huis over verzuim en integratie, we staan bijvoorbeeld al jaren in de top drie van Vernet. HR Navigator kon goed met ons mee kon denken op dit niveau. Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen, hij nam alle tijd en had verstand van zaken.”
  Kitty van Balen, Frankeland

  klantenreview Kitty van Balen
  Lees verder
  Bob en Marco

  Marco | Bob

  Bedrijfsarts nodig?
  Vind gratis de beste bedrijfsarts

  "Het is altijd leuk te horen, dat je iemand echt hebt geholpen bij het vinden van een bedrijfsarts in de buurt. HR Navigator is niet voor niets al jaren het vertrekpunt bij het vinden van een bedrijfsarts."

  Bob Zeegers - Algemeen directeur

  60 powertips die elke HR-professional moet kennen

  Powerchords HR Professional

  Meld je aan voor de dagelijkse powertip

  In onze dagelijkse powertip vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We delen de belangrijkste tips en eye-openers die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten. Je leert wat elke HR-professional moet weten over arbo en verzuim en voorkomt je dat je in de meest voorkomende valkuilen stapt.

  ✓ De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je arbo- en verzuimbeleid

  ✓ De bla bla van PSA

  ✓ Alles wat je wel en wat je vooral niet mag vragen aan je zieke medewerker

  "*" geeft vereiste velden aan

  Naam*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Waar let je op bij het kiezen van een arbodienst?

  Hoe kies ik een bedrijfsarts?

  Wanneer je in de vangnetregeling valt en alle verplichte activiteiten bij een gecertificeerde arbodienst moet afnemen, dan zorgt je arbodienst voor de bedrijfsarts. Het is wel belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de bedrijfsarts die zij voor je in petto hebben. Neemt hij de juiste kennis en ervaring mee? Een oriënterend gesprek met de door de arbodienst aanbevolen arts is altijd een goed idee. 

  Mag je voor de maatwerkregeling gaan, dan heb je meer vrijheid om zelf je kerndeskundigen te kiezen. Met instemming van je OR mag je zelf een protocol en het speelveld van dienstverleners bepalen. Uiteraard geldt alle wet- en regelgeving rond Sociale Zekerheid (WvP, WIA, Ziektewet, etc.), arbeidsrecht en de steeds strengere privacyregels ook voor jouw maatwerkaanpak.

  Een geschikte bedrijfsarts selecteren is ingewikkeld en tijdrovend. Het is immers niet iets wat je elke dag doet. Want hoe vind je een geschikte bedrijfsarts uit meer dan 50 leveranciers?

  En hoe voorkom je dat je je laat misleiden door glanzende brochures of mooie verkoopverhalen? Want het laatste dat je wilt is een aanbieder die jouw bedrijf helemaal niet snapt of de verkeerde diensten aanbiedt.

  HR Navigator hielp al meer dan 15.000 organisaties bij het vinden van een passende bedrijfsarts. Daarom weten we precies wat dienstverleners wel en niet te bieden hebben.

  Hoe werkt HR Navigator?

  Vind makkelijk en snel een bedrijfsarts die bij jou past

  Stap 1
  Stap 1

  Criteria bepalen

    ✓ Vul de vragenlijst in

  ✓ Vergelijk 50 criteria

   ✓ Persoonlijk advies

  Stap2-BG
  Stap 2

  Bedrijfsarts top 3

  ✓ Selectie 3 beste aanbieders

  ✓ Keuze uit 50 leveranciers

  ✓ Onafhankelijk

  Stap3-BG
  Stap 3

  Adviesrapport en offertes

  ✓ Adviesrapport

  ✓ Uitgebreide vergelijking

  ✓ 3 Maatwerk offertes

  Stap4-BG
  Stap 4

  Kies beste bedrijfsarts

  ✓ Gesprekken met top 3

  ✓ Contract onderhandeling

  ✓ Maak je keuze

  Hoe het werkt?

  Wij brengen eerst je wensen in kaart en selecteren daarna de drie best passende aanbieders. Hier vragen we uitgebreide informatie op.

  Je ontvangt van ons een vergelijking inclusief 3 maatwerkoffertes en gaat zo goed voorbereid in gesprek met deze aanbieders. We helpen je ook om de juiste vragen te stellen. Zo kun je echt een onderbouwde keuze maken.

  Gratis, snel en onafhankelijk

  Bij HR Navigator vinden we dat jij recht hebt op gratis én 100% onafhankelijk advies bij het vinden van de beste dienstverlener voor jouw organisatie.

  Hoe we dat doen? Heel simpel. Wanneer jij een dienstverlener kiest die wij hebben geadviseerd, ontvangen wij van hen een vergoeding. Die vergoeding is voor alle aanbieders hetzelfde. We doen dus niet aan vriendjespolitiek. Dankzij deze vergoeding kunnen we jou gratis en 100% onafhankelijk advies geven.

  Jouw wensen staan dus altijd centraal en we selecteren alleen de bedrijfsartsen die bij jouw organisatie passen.

  En last but not least. Jouw persoonlijke arbo-adviseur ondersteunt je tijdens het gehele selectieproces. Je kunt ons dus altijd bellen of mailen met alle vragen die je hebt.

  Arbodienst Inkoopgids

  Voorkom dat je de verkeerde arbodienst kiest

  Gratis inkoopgids t.w.v. € 27,--

  In deze handige gratis inkoopgids vertellen we je alles wat we de de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over het selecteren van de best passende arbodienst voor onze 15.000+ klanten. Leer van onze ervaring en weet welke vragen je moet stellen om nooit meer een verkeerde arbodienst te kiezen.

  5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening

  Prik door alle glimmende folders en verkooppraatjes heen

  Gebaseerd op onze ervaring met 15.000+ inkooptrajecten

  10 vragen die je zeker moet stellen om de beste arbodienst te vinden

  9 tips voor een vliegende start met je nieuwe arbodienst

  Verplichte nummers arbobeleid en dingen die je beter kunt overslaan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Je ontvangt ook onze beste tips over arbo, verzuim en hr.

  Alle bedrijfsartsen

  VerzuimWeg Arbo en Verzuimbegeleiding

  Met 54 bedrijfsartsen door heel Nederland is VerzuimWeg overal dichtbij. Maar de Groningse mentaliteit kenmerkt ons het beste. ...

  Arbo Unie

   De langste tijd van je leven ben je aan het werk. Daarom vindt Arbo Unie het belangrijk dat ...

  WVM bedrijfsartsen

  WVM bedrijfsartsen is een ISO-gecertificeerde arbodienst, die zich samen met u in zet voor de medische aspecten van ...

  Zorg van de Zaak

  Een verstandig werkgever maakt werk van verzuim Werknemers die gezond en gelukkig aan het werk zijn, daar draait ...

  Care Group

  Care Group is een landelijk werkende arbodienst met zelfstandig ondernemende Care Managers, keurings- en bedrijfsartsen en specialisten op ...

  Expereans

  Wilt u als werkgever echt iets bereiken op het gebied van gezond werken? En staan continuïteit en duurzaamheid ...

  Bakxwagenaar

  Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen en adviseren van werkgevers en haar werknemers op de gebieden: verzuim, vitaliteit ...

  Immediator

  Immediator is geen arbodienst maar een organisatie die zelfstandig gevestigde, gecertificeerde bedrijfsartsen plaatst in dié organisaties, die graag ...

  Bedrijfsartsen en Arbo ZWN

  Roosendaal Arbo is opgericht in 2004 door een drietal ervaren bedrijfsartsen. Dit besluit werd ingegeven doordat de bedrijfsartsen ...

  Veelgestelde vragen

  Ja, in de nieuwe Arbowet is opgenomen dat medewerkers (desgewenst anoniem!) ook zelf een gesprek kunnen aanvragen met de bedrijfsarts. Jij als werkgever faciliteert dit met een inloopspreekuur bij de bedrijfsarts.

  De werkgever betaalt de bedrijfsarts.

  Ja, een bedrijfsarts is altijd medisch geschoold en is gespecialiseerd. De naam bedrijfsarts is een wettelijk beschermde titel, die iemand alleen mag voeren na het behalen van de specialisatie. Ook gedurende de loopbaan is de bedrijfsarts altijd bezig met nascholing. Een basisarts zonder deze specialisatie, mag dus niet deze titel gebruiken. Ook een veelgebruikte term is een ‘arbo-arts’. Dit is GEEN bedrijfsarts en deze is dus formeel niet bevoegd om de verzuimbegeleiding zelfstandig uit te voeren. De gecertificeerde bedrijfsarts kan wel een deel van de werkzaamheden delegeren aan een arboarts, aan een basisarts of aan een casemanager taakdelegatie.

  Jazeker! Ondanks dat jij als werkgever de bedrijfsarts betaalt, is zijn advies en beoordeling altijd onafhankelijk. Stel dat de werkgever of de medewerker hier in de praktijk aan twijfelen, dan hebben zij, naast de mogelijk tot een goed gesprek hierover met de bedrijfsarts, diverse mogelijkheden. De Second Opinion van een andere bedrijfsarts, een Deskundigenoordeel (DO) bij UWV, het indienen van een klacht en zelfs het medisch tuchtrecht zijn instrumenten die tot je beschikking staan.

  Een geregistreerde bedrijfsarts is een erkend medisch specialist op het gebied van werk en gezondheid. Deze arts heeft de 4-jarige specialisatie “arts voor arbeid en gezondheid, tak bedrijfsgeneeskunde” succesvol afgerond. Deze staat vermeld in het BIG-register als bedrijfsarts.

  Artsen die in dit BIG register niet als bedrijfsarts geregistreerd staan, maar als ‘arts’ of onder een ander specialisme, mogen alleen bedrijfsartsen werk doen onder supervisie van een geregistreerde bedrijfsarts. Bij voldoende bekwaamheid en ervaring mag deze arts overigens wel alle werkzaamheden verrichten die een geregistreerde bedrijfsarts ook mag doen.

  De bedrijfsarts heeft geheimhoudingsplicht en mag nooit medische- en privégegevens van zijn patiënten delen. Ook niet wanneer je hier als werkgever om vraagt. En ook niet wanneer de proces-casemanager hierom vraagt. Alleen professionals die werken onder de taakdelegatie van de bedrijfsarts, kunnen in (delen van) dit medische dossier. Zij hebben uiteraard dezelfde geheimhoudingsplicht als de bedrijfsarts zelf. De medische oordeelsvorming blijft altijd een taak van de bedrijfsarts zelf. Je kunt de bedrijfsarts ook aanspreken op zijn unieke bevoegdheden en verantwoordelijkheden, hij is hiervoor binnen zijn beroepsgroep altijd persoonlijk tuchtrechtelijk aansprakelijk.

  De bedrijfsarts bepaalt de mogelijkheden en beperkingen van de medewerker binnen het werk en deelt deze met de werkgever en de casemanager. Ook mag de bedrijfsarts de verwachtingen over de duur van de re-integratie bespreken. Hij mag nooit medische, sociale- of privégegevens delen met de werkgever of iemand anders.

  Formeel niet; de uitspraken van de bedrijfsarts zijn adviezen. Maar je moet wel goede redenen hebben om van het onderbouwde advies af te wijken. Zoals eerder aangegeven zijn er diverse instrumenten die je kunt inzetten als je twijfelt aan het oordeel van de bedrijfsarts.

  Hoe werkt HR Navigator?

  Werkwijze HR Navigator

  Elke dag de beste tips via social media

  We delen elke dag gratis onze laatste tips, beste eye-openers en leukste video's

  Onze succesgarantie

  HR Navigator is al 10 jaar de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

  We helpen iedereen. Altijd!

  100% onafhankelijk

  Persoonlijk advies van dé HR-experts van Nederland

  10 x sneller dan zelf doen

  Zorgvuldig geselecteerde aanbieders

  Al ruim 10 jaar de grootste HR-vergelijkingssite

  15.000+ organisaties gingen jou voor

  Merve&Mirco

  Direct advies:
  085 - 049 1540

  ma - vrij: 9.00 tot 17.00 uur

  Bedrijfsarts nodig? Vind gratis de beste bedrijfsarts

  Elke week de gratis beste HR-tips?

  Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

  60 powertips die elke HR-professional moet kennen

  Meld je aan voor de dagelijkse powertip

  Powertips

  Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

  Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

  arbodienst inkoopgids