Bedrijfsarts Ede
Op zoek naar een bedrijfsarts in Ede of omgeving? Er zijn momenteel 18 bedrijfsartsen maatschappen of arbodiensten met eigen bedrijfsartsen met een eigen vestiging of spreekuurlocatie in Ede.
Wil je weten welke bedrijfsarts in Ede het meest geschikt is voor jouw organisatie? Maak dan gebruik van onze gratis bedrijfsarts selectietool en vind snel en gemakkelijk de bedrijfsarts die bij jou past.000
Wanneer schakel je de bedrijfsarts in?
Wanneer een medewerker ziek is, meld je dit altijd in de eerste week aan de arbodienst (en daarmee formeel aan de bedrijfsarts). Als werkgever ben je hiervoor zelf verantwoordelijk.
De bedrijfsarts doet nu in principe nog niets. De arbodienst gaat in actie volgens het protocol dat je samen hebt opgesteld. Soms is dat al een telefoontje op de eerste dag, soms gebeurt er de eerste twee weken niets. Pas wanneer het verzuim langer aanhoudt of als je verwacht dat het ziekteverzuim langer gaat duren, dan komt de bedrijfsarts in beeld.
De bedrijfsarts werkt altijd onafhankelijk en is dus onpartijdig naar zowel de medewerker als de werkgever. De bedrijfsarts heeft geheimhoudingsplicht en mag nooit medische- en privégegevens van zijn patiënten delen.000
Een bedrijfsarts vinden in Ede
Een nieuwe bedrijfsarts selecteren die werkt in de regio Ede ingewikkeld en kost veel tijd. Het is vast niet iets wat je elke dag doet. Hoe vind je de bedrijfsarts die het beste bij jou past?
Hoe zorg je dat jij je niet gefopt wordt door glanzende brochures en mooie verkooppraatjes? Het laatste dat je wil is een bedrijfsarts die jouw bedrijf helemaal niet snapt of voor elk telefoontje een factuur stuurt. HR Navigator hielp al 15.000+ organisaties bij het vinden van een passende bedrijfsarts. Daarom weten we precies wat dienstverleners wel en niet te bieden hebben.
✓ Gratis en 100% onafhankelijk ✓ 10x sneller dan zelf doen ✓ 15.000+ klanten
Overzicht bedrijfsartsen
Liever zelf een bedrijfsarts selecteren? Hieronder staat een handig overzicht met alle bedrijfsartsen met een spreekuurlocatie in deze regio. De aanbieders worden in willekeurige volgorde getoond. We plaatsen deze overzichten voor jouw gemak en hebben geen commercieel belang bij het plaatsen van hun logo of vermelding.
60 powertips die elke HR-professional moet kennen
In onze dagelijkse powertip delen we de belangrijkste tips en eye-openers over Arbo, Verzuim en HR die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten.
Jouw dagelijkse powertip
✓ Leer wat elke professional moet weten over HR & Arbo
✓ Voorkom dat je in de meest voorkomende valkuilen stapt
✓ Alle checklisten voor je arbo- en verzuimbeleid
✓ De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je verzuimbeleid
Gratis Workshop Inkoop arbodienstverlening en preventie
HR Navigator hielp al 15.000+ organisaties bij het vinden van een passende arbodienst.
Onze ervaring hebben we nu gebundeld in een pragmatische workshop.
Wat levert deze workshop jou op?
✓ Je weet wat de 5 grootste valkuilen zijn bij het inkopen van arbo en preventie en hoe je deze voorkomt
✓ Je weet welke arbodiensten er zijn en welke bij jou passen
✓ Je weet welk arbo-model het meest geschikt is voor jou
✓ Je hebt je arbo agenda bepaald en kunt nu aan de slag om de juiste aanbieder te vinden
Elke week gratis de beste HR-Tips
Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.
"*" geeft vereiste velden aan
Betrouwbare partners
De deelnemende bedrijfsartsen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van gerenommeerde keurmerken zoals SBCA, Blik op Werk en lidmaatschap van brancheorganisatie OVAL of KOM.
Ook vragen we onze klanten jaarlijks de bedrijfsarts te beoordelen. Een minimale gemiddelde klanttevredenheidscore van 7 is een eis.
Hoe werkt HR Navigator?
Veelgestelde vragen
Ja, in de nieuwe Arbowet is opgenomen dat medewerkers (desgewenst anoniem!) ook zelf een gesprek kunnen aanvragen met de bedrijfsarts. Jij als werkgever faciliteert dit met een inloopspreekuur bij de arts.
De werkgever betaalt de bedrijfsarts.
Ja, een bedrijfsarts is altijd medisch geschoold en is gespecialiseerd. De naam bedrijfsarts is een wettelijk beschermde titel, die iemand alleen mag voeren na het behalen van de specialisatie. Ook gedurende de loopbaan is de bedrijfsarts altijd bezig met nascholing.
Een basisarts zonder deze specialisatie, mag dus niet deze titel gebruiken. Ook een veelgebruikte term is een ‘arbo-arts’. Dit is GEEN bedrijfsarts en deze is dus formeel niet bevoegd om de verzuimbegeleiding zelfstandig uit te voeren. De gecertificeerde bedrijfsarts kan wel een deel van de werkzaamheden delegeren aan een arboarts, aan een basisarts of aan een casemanager taakdelegatie.
Jazeker! Ondanks dat jij als werkgever de bedrijfsarts betaalt, is zijn advies en beoordeling altijd onafhankelijk. Stel dat de werkgever of de medewerker hier in de praktijk aan twijfelen, dan hebben zij, naast de mogelijk tot een goed gesprek hierover met de bedrijfsarts, diverse mogelijkheden. De Second Opinion van een andere bedrijfsarts, een Deskundigenoordeel (DO) bij UWV, het indienen van een klacht en zelfs het medisch tuchtrecht zijn instrumenten die tot je beschikking staan.
De bedrijfsarts heeft geheimhoudingsplicht en mag nooit medische- en privégegevens van zijn patiënten delen. Ook niet wanneer je hier als werkgever om vraagt. En ook niet wanneer de proces-casemanager hierom vraagt. Alleen professionals die werken onder de taakdelegatie van de bedrijfsarts, kunnen in (delen van) dit medische dossier. Zij hebben uiteraard dezelfde geheimhoudingsplicht als de bedrijfsarts zelf. De medische oordeelsvorming blijft altijd een taak van de bedrijfsarts zelf. Je kunt de bedrijfsarts ook aanspreken op zijn unieke bevoegdheden en verantwoordelijkheden, hij is hiervoor binnen zijn beroepsgroep altijd persoonlijk tuchtrechtelijk aansprakelijk.
Marco | Bob