Skip to content
Bel direct een hr-expert:
085 - 049 1540100%_onafhankelijk_badge

Welke kerndeskundige mag de RIE uitvoeren?

Vragen op categorie

Home > Blog > Veelgestelde vragen > Welke kerndeskundige mag de RIE uitvoeren?

In de Arbowet zijn vier kerndeskundigen benoemd die organisaties ondersteunen bij verschillende kerntaken. Eén van deze kerntaken is het opstellen van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE). Alle vier de deskundigen mogen deze kerntaak uitvoeren, mits ze gecertificeerd zijn.

Ons advies is om samen te werken met een deskundige die ervaring en kennis heeft van je branche, je organisatiegrootte en natuurlijk ook de risico’s. Werk je bijvoorbeeld veel met gevaarlijke stoffen, dan is de expertise van een veiligheidskundige of arbeidshygiënist aan te raden. Heb je te maken met een hoge werkdruk, dan is een arbeids- en organisatiedeskundige handiger.

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Powerchords HR Professional

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

In onze dagelijkse powertip vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We delen de belangrijkste tips en eye-openers die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten. Je leert wat elke HR-professional moet weten over arbo en verzuim en voorkomt je dat je in de meest voorkomende valkuilen stapt.

✓ De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je arbo- en verzuimbeleid

✓ De bla bla van PSA

✓ Alles wat je wel en wat je vooral niet mag vragen aan je zieke medewerker