Spring naar content
Bob-en-Marco

Marco en Bob - oprichters van HR Navigator

Over HR Navigator

Jij hebt recht op gratis en 100% onafhankelijk advies als je de beste HR-dienstverlener zoekt

Toen ik 11 was, werd ik op een maandagmiddag van school gestuurd. Meester Blokland, het hoofd van de school, had op maandag wel vaker een slechte dag en nu had hij in zijn maandagmorgenchagrijn besloten ons zomaar een overhoring te geven.

Zo jong als ik was - ik was het niet eens met zijn overhoring en vooral niet met het cijfer - pakte ik een pen en streepte het cijfer door in zijn rapportschrift. En daarna stuurde de meester me dus van school. Waarna ik woedend en jankend aankwam bij mijn vader, die honderd meter verderop het gemeentehuis zat.

Als kind kon ik al niet tegen oneerlijkheid en dat is altijd zo gebleven. Bijvoorbeeld toen ik in 2006 een furieuze mail kreeg van de directeur van de grootste arbodienst van Nederland. Ik was een grote leugenaar en hij zou er voor zorgen dat niemand ooit nog zaken met mij zou doen.

Waar is de transparantie?

Ik had samen met Marco net die week de resultaten van ons eerste onderzoek naar arbodienstverlening gepubliceerd. Daarin schreven we onder meer dat sommige arbodiensten niet eens de moeite namen om de telefoon op te nemen als klanten hun belden. Wat gewoon zo was, want we hadden net 60.000 Euro uitgegeven aan mystery guests, en dit was de naakte uitkomst.

Maar er was meer, want in dat onderzoek - waarbij we meer dan 70 arbodiensten aan de tand voelden - waren we vooral verbaasd over het totale gebrek aan transparantie. We kregen vaak niet eens antwoord op hele simpele vragen als: wat kost een abonnement of wat krijg ik nu precies als ik een contract met je afsluit?

Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen met die boze directeur, maar het gebrek aan transparantie is altijd zo gebleven. En soms voel ik me nog steeds dat kleine jongetje van elf als ik moet vechten tegen zoveel oneerlijkheid.

Zo zijn er nog allerlei adviessites waar je snel offertes kunt opvragen. Je vult je naam en je telefoonnummer in en klaar ben je. Denk je... Totdat je wekenlang plat wordt gebeld door allerlei verkoopmannetjes van bedrijven waar je nog nooit van hebt gehoord. Er zijn tientallen HR-vergelijkingssites die het bovendien niet zo nauw nemen.

We willen niet dat je wordt gefopt

Of je bent op de fopsite terecht gekomen van een aantal goocheme arbodiensten. Ze doen net alsof je offertes krijgt van een onafhankelijke partij. Maar er worden altijd dezelfde partijen voorgesteld. Drie keer raden wie dat zijn.

Maar het ergste zijn van die corporale consultancybedrijven; ze laten je zonder enige gene tienduizenden euro's betalen voor een flutadvies. Een ervan gaat zelfs zover dat ze je zonder blikken of blozen twee dienstverleners aanbevelen waar ze een meerderheidsbelang in hebben. Zo verdienen ze twee keer aan jouw onwetendheid.

De enige HR-vergelijkingssite die 100% onafhankelijk is

Dit soort wantoestanden is nu precies de reden dat wij besloten de HR-markt anders te benaderen. Omdat er zoveel van dit soort cowboys zijn, die onwetende klanten zoals jij proberen te bedotten. Die snel geld willen verdienen over jouw rug. En omdat het zo gemakkelijk is om er met ogen open in te tuinen.

Het gratis fundament van HR Navigator

Bij HR Navigator vinden we daarom dat jij recht hebt op gratis én 100% onafhankelijk advies bij het vinden van de beste HR-dienstverlener voor jouw organisatie.

Hoe we dat doen? Heel simpel. Wanneer jij een HR-dienstverlener kiest die wij hebben geadviseerd, ontvangen wij van hen een vergoeding. Die vergoeding is voor alle aanbieders hetzelfde. We doen dus niet aan vriendjespolitiek. Dankzij deze vergoeding kunnen we jou gratis en 100% onafhankelijk advies geven.

Ons bewijs

Ruim 10 jaar later hebben we al meer dan 15.000 organisaties geholpen bij het vinden van de beste HR-dienstverlener. We zijn dus niet alleen de enige die 100% onafhankelijk is, maar ook veruit de grootste HR vergelijkingssite.

 

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klanten over HR Navigator

Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet

“De nieuwe Arbowet maakte duidelijk dat je alle nieuwe eisen rondom een arbodienst goed op een rij moest hebben. Dat had ik in mijn achterhoofd toen ik via internet HR Navigator ontdekte. Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet en begrepen onze eisen goed. Maar ze gaven ook eerlijk aan dat de ligging van onze gemeente het best lastig maakte om geschikte arbodiensten te vinden. Toch kwamen ze met drie interessante kandidaten. Echt een superservice!”
Diny van Lanen, P&O Adviseur Gemeente Bergen

Diny van Lanen
Lees verder

Binnen een paar weken hadden we offertes liggen van drie aanbieders

“Eerst vond ik het een beetje verdacht: hoezo kosteloze dienstverlening aan werkgevers? Daar zal wel nog iets aan vastzitten, dacht ik nog. Maar nee dus, het is echt gratis. Binnen een paar weken
hadden we offertes liggen van drie aanbieders. HR Navigator stuurde per mail nog een rijtje adviezen voor tijdens de gesprekken. Dat was handige informatie. We werken nu met een enthousiaste partij
die mensen echt motiveert om mee te doen aan de PMO.”
M. Koomen HSE-specialist

Myrjam Koomen Syngenta
Lees verder

Mijn eerste vraag was: ‘Wat is jullie verdienmodel?’

Een nieuwe arbodienst kies je niet zomaar en niet al te vaak. De vragen gingen over allerlei aspecten en dat stelde mij goed op scherp: denk ik zelf wel aan alles bij de keuze voor een nieuwe arbodienst?
Het viel me op dat hun dienstverlening gratis is voor opdrachtgevers. Die vraag stelde ik dan ook toen een adviseur van HR Navigator belde nadat hij mijn antwoorden had ontvangen: ‘Wat is jullie verdienmodel?’ Daar kreeg ik een helder antwoord op. Dat een gekozen arbodienst een fee aan HR Navigator betaalt, vind ik logisch klinken.
Wim Brandes, WVO Zorg

Wim Brandes WVO zorg
Lees verder

Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het over had

“Eerst ging ik zelf op zoek naar een nieuwe arbodienst, maar het verschil was bijna niet te zien tussen al die aanbieders. Toen ik besefte dat ik er niet zelf uit ging komen, besloot ik met HR Navigator in zee te gaan. Bij het eerste contact met adviseur Marco hoorde ik meteen dat hij wist waar hij het over had. Hij stelde allerlei vragen waarop ik niet direct het antwoord paraat had, zoals over verzuimfrequentie. Marco gaf ook een goede uitleg over het verdienmodel en hoe ze onafhankelijk kunnen kunnen adviseren.”
Nassira Chouiar, BCD Travel

Nassira Chouiar
Lees verder

Elke dag 15.000 HR-professionals blij maken

Elke dag 15.000 HR-professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We inspireren en helpen HR-professionals om hun werk slimmer en beter te doen.

We zijn al meer dan 10 jaar de grootste HR-vergelijkingssite waarmee je snel, 100% onafhankelijk en gratis de best passende HR-dienstverlener kunt vergelijken en selecteren.

Elke klant, of zij nu één of 10.000 medewerkers heeft, krijgt persoonlijk advies van een HR-expert.

Maar we hebben ook een online magazine, handige tips, best practices, video's en workshops waarin we alles wat we de afgelopen tien jaar hebben geleerd over HR met je delen.

Onze ambitie is om antwoord te hebben op elke HR vraag.

Klanten van HR Navigator

HR-dienstverleners vergelijken?

Wij vinden voor jou gratis de beste HR-dienstverlener

HR Navigator in de media

XpertHR

Managers Online

Rendement

HR Zone

Werk & Veiligheid

HR-kiosk

Arbo online

De Zaak

De Ondernemer 1

De Ondernemer 2

Gratis inkoopgids: Voorkom dat je de verkeerde arbodienst kiest

In deze handige gratis inkoopgids vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over het selecteren van de best passende arbodienst voor onze ruim 15.000+ klanten.

Leer van onze ervaring en weet welke vragen je moet stellen om de beste arbodienst voor jouw organisatie te vinden.

Arbodienst inkoopgids

5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening

De 10 vragen die je moet stellen om nooit meer een verkeerde arbodienst te kiezen.

Snel inzicht in alle mogelijkheden voor je arbobeleid

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

In onze dagelijkse powertip delen we de belangrijkste tips en eye-openers over Arbo, Verzuim en HR die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten.

tips arbo verzuim en HR

Jouw dagelijkse powertip
Leer wat elke professional moet weten over HR, Arbo en Verzuim

Voorkom dat je in de meest voorkomende valkuilen stapt

Alle checklisten voor je arbo- en verzuimbeleid

De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je arbo- en verzuimbeleid

Volg ons via social media

We delen elke dag gratis onze laatste tips, beste eye-openers en leukste video's

Onze succesgarantie

HR Navigator is al 10 jaar de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

✓ We helpen iedereen. Altijd!

✓ 100% onafhankelijk

✓ Persoonlijk advies van de HR-experts van Nederland

✓ 10 x sneller dan zelf doen

✓ Zorgvuldig geselecteerde aanbieders

✓ Al 10 jaar de grootste HR-vergelijkingssite

✓ 15.000+ klanten gingen jou voor

Merve&Mirco

Direct advies:
085 - 049 1540

ma - vrij: 9.00 tot 17.00 uur

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids