Spring naar content

Zonder HR Navigator was ik nooit zover gekomen

ans klein vaardig werkIk kwam uit de re-integratiebranche en moest in 2008 een herstart maken. We werden toen een arbodienst. Via een investeerder die ons hielp, kwam ik bij HR Navigator terecht. Ik ben heel praktisch ingesteld en dacht na de kennismaking: Levert het wat op? Ik besloot om gewoon een jaar op proef met HR Navigator in zee te gaan. Ik heb in al die tijd geen reden meer gehad om weg te gaan.

Ik merkte dat het lastig was om aan tafel te komen bij een potentiële klant, maar dat het nog lastiger is om in dat voortraject geselecteerd te worden. En dat is nou net wat HR Navigator verzorgt. Als ik aan tafel zit bij een klant, dan vertellen ze me vaak dat ze al een goed beeld hebben van de arbodiensten waar ze een keuze uit kunnen maken. Soms hebben ze zelfs al een voorkeur.

Zonder de samenwerking met HR Navigator was ik nooit zover gekomen. Ik heb al meer dan 250 klanten binnengehaald. In verhouding met andere partners, die ook klanten voor ons voorstellen, scoren ze het hoogst. Dat komt door hun werkwijze. De gesprekken die we met klanten via HR Navigator voeren zijn nooit een ‘moetje’. Dat ervaar ik soms wel bij klanten die via de andere kanalen binnenkomen, omdat die vaak verdienen per gesprek dat ze voor je regelen.

Wat ik heel belangrijk vind, is dat HR Navigator onze organisatie goed kent, waardoor ze ons goed kunnen matchen met passende klanten. De adviseurs van HR Navigator benaderen ons ook actief om te overleggen over bepaalde aanvragen. Ze zijn ook heel goed bereikbaar als ik ze wil spreken. In al die jaren zijn er natuurlijk best een aantal verschillende adviseurs geweest, maar de kern van HR Navigator is altijd hetzelfde gebleven. Gedrevenheid.

HR Navigator heeft mij heel veel bijgebracht, waaronder het echt goed luisteren naar een klant. Een goede ondernemer zoekt naar criticasters in de markt en ook naar mensen die je verder kunnen helpen. Maar dan moet je wel tegen kritiek kunnen, omdat dat je verder brengt in je leerproces. Ik heb echt het gevoel dat ik een goede sparring partner heb gevonden met wie ik ook iets concreets doe, in plaats van alleen maar praten. Wat ik ook mooi vind, is dat ik we de feedback van de klant over onze dienstverlening ook weer terugkrijgen. Ik vind die combinatie gewoon goed.

Zeker dat eerste jaar van de samenwerking met HR Navigator had ik zoiets van: ‘Dit is eigenlijk wel heel erg makkelijk. Het was van: ‘Pats, boem! Hier heb je een aanvraag en het is aan jou om de klant binnen te halen’. Je hoeft dus weinig aan verkoop te doen. Want ja, HR Navigator heeft bijna de hele acquisitie overgenomen.

Ik heb ook contact met andere arbodiensten en die zijn vaak al aangesloten bij HR Navigator. Maar als ze nog niet bij hen zijn aangesloten, zou ik zeggen: Als je een goede partij zoekt die de verkoop voor je wil doen, dan zou ik kiezen voor HR Navigator. Dat scheelt je tijd en geld. Het is een partij die goed weet waar jij voor staat en wat je doet. Uiteindelijk wil je samenwerken en wil je ook samen geld verdienen. Mijn ervaring is dat er geen andere partij op deze markt is die datgene kan bieden wat HR Navigator heeft.

Recent heb ik mijn bedrijf verkocht en ze toen ook aanbevolen bij de nieuwe eigenaar. Die had eerst zijn bedenkingen en dacht dat hij zelf wel de sales kon gaan doen. Ik heb toen uitgelegd dat het niet zo simpel is. Als HR Navigator er niet was geweest, dan was ik waarschijnlijk niet op dit punt gekomen als waar ik nu sta. Onze samenwerking heeft dat verschil gemaakt.

Ik vind het bijzonder dat er via HR Navigator veel klanten zijn binnengekomen met wie we echt een match hebben. En die klanten blijven dan ook jarenlang bij je. Er is er zelfs een die al 12,5 jaar bij ons is. Dan merk je toch dat die match vanaf het begin heel belangrijk is. Het is dan dus een wederzijds goede keuze geweest.

Ans Klein – oprichter en directeur van VaardigWerk

Meer leverancier interviews

Ze besparen ons veel tijd qua acquisitie- en salesproces

“Bedrijven weten op zich wel welke richting ze op willen met hun nieuwe arbodienst, maar het is een zoektocht in het grote aanbod. Als ze dan bij HR Navigator terecht komen, wordt hun blik weer scherp gesteld. De adviseurs van HR Navigator toetsen met een hele serie kritische vragen hun visie en segmenteren zo de potentiële partners die passen bij de organisatie. Door hun werkwijze weten wij bij voorbaat dat de prospects die zij aandragen, ook echt bij ons passen. Vergelijk dat eens met het in dienst hebben van een goede sales professional: hoe groot is de kans dat elke aanvraag tot een opdracht kan leiden? Dat maakt de samenwerking met HR Navigator tot een interessante business case. Ze besparen ons in ieder geval veel tijd qua acquisitie- en salesproces.”
Emile van der Linde, Eigenaar Arbodienst GOED

Emile-van-der-Linde-150x150
Lees verder

Andere vergelijkingssites zijn voor ons een waste of time

Als we aan tafel zitten via HR Navigator, dan klopt het. Je merkt dat de klant echt een match ziet. HR Navigator maakt een goede schifting. De klanten die niet serieus zijn, worden eruit gehaald waardoor je de gesprekken op een veel hoger niveau kan beginnen. De klant neemt ons ook heel serieus. Ik heb nog nooit een lead geweigerd, omdat die niet zou passen.
Nancy Rommens – Coporate account manager Capability

Nancy Rommens
Lees verder

HR Navigator spreekt echt mijn taal

“Het is heel goed voor Bezig geweest om met HR Navigator in zee te gaan. We hebben binnen een jaar al meerdere langdurige contracten met de klanten die we graag willen. En er is heel veel rust ontstaan in de dienstverlening. HR Navigator heeft ons geholpen ons bedrijf te laten groeien op een manier die bij ons past. Samenwerken met HR Navigator levert je veel meer op dan alleen hele goede en gedegen klanten en dat doen ze op een manier die heel prettig is. Mede dankzij de samenwerking zijn we van de keukentafel gegroeid naar een zelfverzekerd bedrijf dat echt bestaansrecht heeft. Ik beleef heel veel werkplezier in onze samenwerking. Echt klasse!”
Eline van Stijgeren, Directeur en mede oprichter Bezig

 

Eline van Stijgeren
Lees verder

Ik mag af en toe zeuren, kan sparren en krijg ook nog nieuwe klanten cadeau

HR Navigator is echt onze sparringpartner. Over strategie, onze propositie, ons prijsbeleid en marketing natuurlijk. Maar liefst 98% van de aanvragen loopt via HR Navigator. Onze samenwerking heeft in iets minder dan twee jaar al meer dan 6 ton nieuwe omzet opgeleverd. Die groei betekent dat je financieel meer ruimte krijgt en er ruimte is voor schaalvergroting. Dat je ook kan herinvesteren in bijvoorbeeld het aannemen van je eigen bedrijfsartsen.
Fynn van de Booren – eigenaar en directeur @arbo

Fynn van den Booren
Lees verder

HR dienstverleners vergelijken?

Wij vinden voor jou gratis de best passende HR dienstverlener

Bob en Marco

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids