Spring naar content

De oriënterende gesprekken waren echt een uitkomst

Wendy van reek‘Wij waren al langere tijd opzoek naar een nieuwe arbodienstverlener. In het verleden hadden we niet altijd prettige ervaringen met arbodiensten. Er was weinig vertrouwen in dat het beter zou kunnen dan dat wat we nu hadden. Daarom werd het ook steeds uitgesteld. Het was echt zo’n project waar niemand echt zin in had. Daarom leek het mij juist wél leuk.

Ik wilde graag een project doen waar ik echt mijn talenten kan inzetten. Daarom trok ik de stoute schoenen aan werd projectleider voor het vinden van een andere arbodienst. Via een businesspartner HR zijn we toen in contact gekomen met HR Navigator. Eigenlijk vanaf de start zijn jullie nauw betrokken geweest bij het proces. Het was best intensief, vooral het oriëntatieproces. We kregen veel informatie en jullie vragen zetten ons echt aan het denken. De oriënterende gesprekken waren daarom echt een uitkomst, ook omdat we een meervoudig onderhandse aanbesteding moesten doen en we zeker in het begin niet scherp hadden wat we nu precies wilden. Door eerst een aantal oriënterende gesprekken te voeren, konden we daarna veel meer focus leggen op waar wij als organisatie naartoe willen en wat voor een arbodienstverlener daar dan bij zou passen.

“Er zijn zoveel dingen die je zelf over het hoofd ziet”

We kwamen er ook achter dat we een aantal dingen niet handig hadden georganiseerd. Er zijn zoveel dingen die je zelf over het hoofd ziet en er is zoveel diversiteit aan arbodienstverleners. Jullie hebben ons ook geadviseerd in het maken van keuzes en het zetten van vervolgstappen. Daarnaast hebben we gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring, maar vooral van het enorme netwerk van HR Navigator. En natuurlijk met het selecteren van drie arbodienstverleners die goed bij ons zouden passen.

Veel organisaties hebben weinig of geen kennis van de markt of zijn niet tevreden over hun huidige arbodienstverlening. Zij kunnen wel wat hulp en ondersteuning gebruiken. Ik zou ze ook echt aanraden met jullie te gaan praten. Ik vond HR Navigator erg betrokken. En onze persoonlijke adviseur Bob Zeegers was altijd enthousiast. We konden altijd terecht voor vragen en hij nam regelmatig contact met ons op om te vragen hoe het ermee gaat. Het hele traject was hij op de hoogte wat er speelde en stond ons steeds als coach aan te moedigen langs de zijlijn. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Uiteindelijk is de kogel door de kerk en hebben wij dankzij HR Navigator een geschikte arbodienstverlener gevonden. Iedereen die bij het proces betrokken was, is zeer tevreden over hoe alles is verlopen. Natuurlijk is er onderling wel eens discussie geweest over bepaalde zaken, maar doordat jullie ons sturing gaven, hebben we de juiste keuzes kunnen maken. Alle projectleden staan unaniem achter de keuze van onze nieuwe arbodienstverlener en dat is leuk om te zien. We hebben echt het gevoel dat het nu gaat veranderen.’

 

Wendy van Reek, Projectleider arbodienstverlening Horizon College

Meer uitgebreide klantreviews

Mijn eerste vraag was: ‘Wat is jullie verdienmodel?’

Een nieuwe arbodienst kies je niet zomaar en niet al te vaak. De vragen gingen over allerlei aspecten en dat stelde mij goed op scherp: denk ik zelf wel aan alles bij de keuze voor een nieuwe arbodienst?
Het viel me op dat hun dienstverlening gratis is voor opdrachtgevers. Die vraag stelde ik dan ook toen een adviseur van HR Navigator belde nadat hij mijn antwoorden had ontvangen: ‘Wat is jullie verdienmodel?’ Daar kreeg ik een helder antwoord op. Dat een gekozen arbodienst een fee aan HR Navigator betaalt, vind ik logisch klinken.
Wim Brandes, WVO Zorg

Wim Brandes WVO zorg
Lees verder

Binnen een paar weken hadden we offertes liggen van drie aanbieders

“Eerst vond ik het een beetje verdacht: hoezo kosteloze dienstverlening aan werkgevers? Daar zal wel nog iets aan vastzitten, dacht ik nog. Maar nee dus, het is echt gratis. Binnen een paar weken
hadden we offertes liggen van drie aanbieders. HR Navigator stuurde per mail nog een rijtje adviezen voor tijdens de gesprekken. Dat was handige informatie. We werken nu met een enthousiaste partij
die mensen echt motiveert om mee te doen aan de PMO.”
M. Koomen HSE-specialist

Myrjam Koomen Syngenta
Lees verder

Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het over had

“Eerst ging ik zelf op zoek naar een nieuwe arbodienst, maar het verschil was bijna niet te zien tussen al die aanbieders. Toen ik besefte dat ik er niet zelf uit ging komen, besloot ik met HR Navigator in zee te gaan. Bij het eerste contact met adviseur Marco hoorde ik meteen dat hij wist waar hij het over had. Hij stelde allerlei vragen waarop ik niet direct het antwoord paraat had, zoals over verzuimfrequentie. Marco gaf ook een goede uitleg over het verdienmodel en hoe ze onafhankelijk kunnen kunnen adviseren.”
Nassira Chouiar, BCD Travel

Nassira Chouiar
Lees verder

Jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken

“Achteraf vind ik het jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken. Dat had me veel tijd en energie gescheeld. Ze bieden een compleet traject, als opdrachtgever hoef je niet ernaast nog zelf de markt op te gaan. Ze zijn deskundig en hebben snel door waar je behoeften liggen, dat maakt ze een goede sparring partner. Daardoor kregen we zicht op waar we daadwerkelijk behoefte aan hadden en hoe we dat in de praktijk wilden invullen. Zonder hun expertise was dit niet zomaar duidelijk geworden en waren we langer bezig geweest.”
Marian van Roosmalen, Transitieleider Florence

Marian van Roosmalen
Lees verder

HR dienstverleners vergelijken?

Wij vinden voor jou gratis de best passende HR dienstverlener

Bob en Marco

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids