Spring naar content

De oriënterende gesprekken waren echt een uitkomst

Wendy van reek‘Wij waren al langere tijd opzoek naar een nieuwe arbodienstverlener. In het verleden hadden we niet altijd prettige ervaringen met arbodiensten. Er was weinig vertrouwen in dat het beter zou kunnen dan dat wat we nu hadden. Daarom werd het ook steeds uitgesteld. Het was echt zo’n project waar niemand echt zin in had. Daarom leek het mij juist wél leuk.

Ik wilde graag een project doen waar ik echt mijn talenten kan inzetten. Daarom trok ik de stoute schoenen aan werd projectleider voor het vinden van een andere arbodienst. Via een businesspartner HR zijn we toen in contact gekomen met HR Navigator. Eigenlijk vanaf de start zijn jullie nauw betrokken geweest bij het proces. Het was best intensief, vooral het oriëntatieproces. We kregen veel informatie en jullie vragen zetten ons echt aan het denken. De oriënterende gesprekken waren daarom echt een uitkomst, ook omdat we een meervoudig onderhandse aanbesteding moesten doen en we zeker in het begin niet scherp hadden wat we nu precies wilden. Door eerst een aantal oriënterende gesprekken te voeren, konden we daarna veel meer focus leggen op waar wij als organisatie naartoe willen en wat voor een arbodienstverlener daar dan bij zou passen.

“Er zijn zoveel dingen die je zelf over het hoofd ziet”

We kwamen er ook achter dat we een aantal dingen niet handig hadden georganiseerd. Er zijn zoveel dingen die je zelf over het hoofd ziet en er is zoveel diversiteit aan arbodienstverleners. Jullie hebben ons ook geadviseerd in het maken van keuzes en het zetten van vervolgstappen. Daarnaast hebben we gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring, maar vooral van het enorme netwerk van HR Navigator. En natuurlijk met het selecteren van drie arbodienstverleners die goed bij ons zouden passen.

Veel organisaties hebben weinig of geen kennis van de markt of zijn niet tevreden over hun huidige arbodienstverlening. Zij kunnen wel wat hulp en ondersteuning gebruiken. Ik zou ze ook echt aanraden met jullie te gaan praten. Ik vond HR Navigator erg betrokken. En onze persoonlijke adviseur Bob Zeegers was altijd enthousiast. We konden altijd terecht voor vragen en hij nam regelmatig contact met ons op om te vragen hoe het ermee gaat. Het hele traject was hij op de hoogte wat er speelde en stond ons steeds als coach aan te moedigen langs de zijlijn. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Uiteindelijk is de kogel door de kerk en hebben wij dankzij HR Navigator een geschikte arbodienstverlener gevonden. Iedereen die bij het proces betrokken was, is zeer tevreden over hoe alles is verlopen. Natuurlijk is er onderling wel eens discussie geweest over bepaalde zaken, maar doordat jullie ons sturing gaven, hebben we de juiste keuzes kunnen maken. Alle projectleden staan unaniem achter de keuze van onze nieuwe arbodienstverlener en dat is leuk om te zien. We hebben echt het gevoel dat het nu gaat veranderen.’

 

Wendy van Reek, Projectleider arbodienstverlening Horizon College

Meer uitgebreide klantreviews

Ze doen meer dan ik vooraf had verwacht

Al snel na mijn start merkte ik dat met name de aandacht voor zieke medewerkers beter kon. De organisatie was in korte tijd snel gegroeid en niet meer bij te benen voor een bedrijfsarts alleen. De overstap naar een arbodienst was logisch. Al googlend kwam ik bij HR Navigator uit.
Op basis van onze antwoorden kwam de adviseur van HR Navigator niet alleen met drie namen van
geschikte arbodiensten. Hij gaf ook een samenvatting en waar de onderlinge verschillen in zaten. Eerlijk gezegd was dat meer dan ik vooraf had verwacht.
Erik van de Berg, HR adviseur PGVZ

Erik van den Berg
Lees verder

Ze regelden een groot deel van de aanbesteding

“Al lange tijd kampten we met hoog verzuim en de samenwerking met de toenmalige arbodienst liep niet meer zo soepel. Ik was huiverig om over te stappen vanwege het gedoe. Tot ik begreep dat ik een groot deel van de aanbesteding bij HR Navigator kon neerleggen. Het voortraject liep soepel. We ontvingen van drie partijen een voorstel, waarvan er één eigenlijk gelijk afviel. HR Navigator pakte dit gelijk goed op en samen kwamen we tot een plan B en zelf C. Uit de selectiegesprekken is uiteindelijk één partij naar voren gekomen. De nieuwe arbodienst is wennen want ze werken echt op een andere manier. Maar: er is al beweging in het verzuim!”
Carolien Vos, ISEC

Carolien Vos
Lees verder

De niet lullen-maar-poetsen-mentaliteit vind ik prettig

“We waren net uitgebreid naar een regio waar we nog geen arbodienst hadden. Google bracht me op het spoor van HR Navigator. Na het versturen van het contactformulier op hun site werd ik gebeld door een van hun adviseurs. Die bleek zelf op vakantie te zijn op dat moment. Dat vond ik goede service, zelf neem ik echt niet op tijdens mijn vakantie, haha. De ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit van HR Navigator vind ik prettig. Ik heb ze al twee keer aanbevolen.”
Jacqueline Hiemstra, Miep

Jacqueline Hiemstra
Lees verder

Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen

“Na vijf jaar waren we toe aan een nieuwe arbodienst. Ik had al gehoord van HR Navigator via BG Magazine en Vernet, en ze bleken inderdaad de aangewezen organisatie om ons te helpen. Zelf hebben we aardig wat kennis in huis over verzuim en integratie, we staan bijvoorbeeld al jaren in de top drie van Vernet. HR Navigator kon goed met ons mee kon denken op dit niveau. Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen, hij nam alle tijd en had verstand van zaken.”
Kitty van Balen, Frankeland

klantenreview Kitty van Balen
Lees verder

HR dienstverleners vergelijken?

Wij vinden voor jou gratis de best passende HR dienstverlener

Bob en Marco

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids