Spring naar content

Ze besparen ons veel tijd qua acquisitie- en salesproces

Bedrijven weten op zich wel welke richting ze op willen met hun nieuwe arbodienst, maar het is een zoektocht in het grote aanbod. Dat ziet Emile van der Linde, eigenaar van arbodienst GOED, vaak gebeuren. “Als ze dan bij HR Navigator terecht komen, wordt hun blik weer scherp gesteld. De adviseurs van HR Navigator toetsen met een hele serie kritische vragen hun visie en segmenteren zo de potentiële partners die passen bij de organisatie.” Hoe ervaart hij als aanbieder de werkwijze van HR Navigator?

“Welke visie heb je rond inzetbaarheid, hoe taakvolwassen is de organisatie, hoe helder is de rolverdeling in het verzuimproces, wat wil je wel, wat niet, en waarom niet? Die vragen stellen de adviseurs van HR Navigator aan elke opdrachtgever die op zoek is. Met de verkregen informatie selecteren zij vervolgens zelf drie passende arbodiensten uit hun databank. Als een arbodienst voldoet aan de selectiecriteria, krijgt die alle informatie over de opdrachtgever.

Datum vrijhouden

Het concrete verzoek aan ons is om op basis van die gegevens een offerte uit te brengen. Ook vraagt de adviseur me vast een datum vrij te houden in mijn agenda voor een mogelijke presentatie bij de prospect. Als ik alles heb aangeleverd, geeft hij dit weer door aan de prospect, plus informatie over onze arbodienst: wie we zijn, welke markt we bedienen, onze visie, enzovoorts.

Actueel

Die informatie die de adviseurs van HR Navigator hebben over ons, houden ze goed bij. Aan het begin van elk jaar hebben we een gesprek waarin we het afgelopen jaar bespreken en eventuele veranderingen binnen onze arbodienst en de wetgeving. Zo borgen ze dat de informatie die zij doorspelen naar prospects altijd actueel is.

“De adviseurs houden alles bij en volgen de markt op de voet.”

Objectieve bemiddelaar

HR Navigator heeft geen enkel belang in welke arbodienstverlener dan ook. Ze zijn ook nooit betrokken bij de uiteindelijke keuze van de prospect. Daardoor kunnen ze echt objectief en onafhankelijk opereren als bemiddelaar. Met meer dan 45 arbodiensten in hun netwerk zijn ze veruit de grootste op dit gebied. Ze werken bovendien alleen met gecertificeerde arbodiensten.

Besparing op sales

Door hun werkwijze weten wij bij voorbaat dat de prospects die zij aandragen, ook echt bij ons passen. Vergelijk dat eens met het in dienst hebben van een goede sales professional: hoe groot is de kans dat elke aanvraag tot een opdracht kan leiden? Dat maakt de samenwerking met HR Navigator tot een interessante business case. Ze besparen ons in ieder geval veel tijd qua acquisitie- en salesproces.

Kennispartner

Maar HR Navigator doet meer voor ons, ze zijn ook een kennispartner. Er verandert nu bijvoorbeeld veel qua wet- en regelgeving, denk aan privacy en de nieuwe Arbowet. De adviseurs houden alles bij en volgen de markt op de voet. Zonder ooit over andere arbodienstverleners te praten duiden ze ontwikkelingen en trends. Ze denken ook actief mee in de aanpassingen die arbodiensten (willen) doen in hun dienstverlening; zit de markt daar op te wachten?

Vraagbaak voor HR

Naast selectie van arbodiensten kunnen ze ook helpen bij de juiste keuze voor een HRM- of verzuimsoftwaresysteem. Relaties uit ons netwerk die hiermee bezig zijn, verwijs ik regelmatig door naar HR Navigator. Hun ambitie is om de vraagbaak op een groot deel van het HR spectrum te worden. Gezien hun brede werkveld vind ik dat ze intussen aardig op weg zijn.”

Emile van der Linde, Eigenaar Arbodienst GOED

Meer leverancier interviews

Zonder HR Navigator was ik nooit zover gekomen

Zeker dat eerste jaar van de samenwerking met HR Navigator had ik zoiets van: ‘Dit is eigenlijk wel heel erg makkelijk. Het was van: ‘Pats, boem! Hier heb je een aanvraag en het is aan jou om de klant binnen te halen’. Je hoeft dus weinig aan verkoop te doen. Want ja, HR Navigator heeft bijna de hele acquisitie overgenomen.
Ans Klein – Directeur en oprichter VaardigWerk

ans klein vaardig werk
Lees verder

HR Navigator spreekt echt mijn taal

“Het is heel goed voor Bezig geweest om met HR Navigator in zee te gaan. We hebben binnen een jaar al meerdere langdurige contracten met de klanten die we graag willen. En er is heel veel rust ontstaan in de dienstverlening. HR Navigator heeft ons geholpen ons bedrijf te laten groeien op een manier die bij ons past. Samenwerken met HR Navigator levert je veel meer op dan alleen hele goede en gedegen klanten en dat doen ze op een manier die heel prettig is. Mede dankzij de samenwerking zijn we van de keukentafel gegroeid naar een zelfverzekerd bedrijf dat echt bestaansrecht heeft. Ik beleef heel veel werkplezier in onze samenwerking. Echt klasse!”
Eline van Stijgeren, Directeur en mede oprichter Bezig

 

Eline van Stijgeren
Lees verder

Andere vergelijkingssites zijn voor ons een waste of time

Als we aan tafel zitten via HR Navigator, dan klopt het. Je merkt dat de klant echt een match ziet. HR Navigator maakt een goede schifting. De klanten die niet serieus zijn, worden eruit gehaald waardoor je de gesprekken op een veel hoger niveau kan beginnen. De klant neemt ons ook heel serieus. Ik heb nog nooit een lead geweigerd, omdat die niet zou passen.
Nancy Rommens – Coporate account manager Capability

Nancy Rommens
Lees verder

De omzet via HR Navigator is meer dan 8 miljoen euro, niet bepaald peanuts

Omdat we al zo lang samenwerken, hebben we HR Navigator ook zien ontwikkelen. Als ik puur cijfermatig kijk, dan is het aantal leads in de loop van de jaren ook gegroeid. Net als het type leads dat we krijgen. Al die leads vanuit HR Navigator hebben echt significant bijgedragen aan onze groei. Als we alles bij elkaar optellen, is dat ergens tussen de acht en tien miljoen euro, dus dat is niet bepaald peanuts geweest.

Peter Wijnholds
Lees verder

HR dienstverleners vergelijken?

Wij vinden voor jou gratis de best passende HR dienstverlener

Bob en Marco

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids