HR-dienstverleners vergelijken?

We helpen je gratis met het vinden van de juiste HR-dienst.

chantal verdonk
"Zeer goede, gedreven enthousiaste begeleiding en ontzorging" Chantal Verdonk – Beleidsmedewerker personeelszaken Albero Scholen
Bob (zorgt voor een beetje
🌶️ in je HR)
Hero Bob
Als enige 100% onafhankelijk
10x sneller dan zelf doen
21.462+ klanten gingen je voor
Reviews inladen…

Vind gratis de beste HR-aanbieder voor jouw organisatie

HR Navigator helpt je gratis en 100% onafhankelijk bij het vinden van de best passende HR-leverancier

Vergelijk 250 HR-dienstverleners

Niet alle HR-dienstverleners in Nederland zijn bij ons aangesloten. Maar voor ons is dat een logische keuze. We vinden namelijk dat jij de nieuwe HR-dienstverlener met een acht moet beoordelen, niet met een mager zesje. Alleen de 250 aanbieders die jaar in jaar uit een vette acht van onze klanten krijgen, staan in onze lijst.

Gratis én onafhankelijk? Hoe kan dat?

We ontvangen een vergoeding als jij een contract afsluit met een HR-dienstverlener. Maar jou kost het dus niets. Omdat we een groot deel van de sales en marketing van HR-dienstverleners doen, besparen ze flink. Een klein deel daarvan dragen ze weer aan ons af. En die vergoeding is trouwens voor iedereen gelijk, we doen dus niet aan vriendjespolitiek.

Ondersteund door HR-experts

Direct persoonlijk advies van HR-adviseurs die echt verstand hebben van HR. Al vanaf 2009 de grootste HR-vergelijkingssite.

Online vergelijken en selecteren

Vind binnen 15 minuten de beste HR-dienstverlener voor jouw organisatie. Jij vertelt wat je zoekt, wij regelen de rest. Je ontvangt een vergelijking en 3 offertes op maat.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip van Bob
In mijn dagelijkse powertip vertel ik wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We helpen tienduizenden klanten en ik stuur je mijn belangrijkste learnings, tips en eye-openers. Ontdek wat elke HR-professional moet weten en voorkom de allergênantste fouten:

 • De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je arbo- en verzuimbeleid
 • De bla bla van PSA
 • Dingen die je vooral NIET moet vragen aan je zieke medewerker
“Jouw mail is de enige waar ik blij van word!” – Ben van Rooij
“Elke dag zet je me weer aan tot nadenken. Geweldig! Een groot fan.” – Margot de Wit
“Ge-wel-dig Bob!!!” – Herwin Schrijver

Powertips

Onze HR-experts staan voor je klaar

Elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar. (Maar meestal langer)

Bellen met ons Direct een HR-expert aan de lijn 085 – 049 15 40
Mailen met ons Binnen één werkdag antwoord [email protected]
Bob & Marco
Marco (mister arbo 🎓)
Bob (zorgt voor een beetje 🌶️ in je HR)
Bob & Marco (zorgen voor een beetje 🌶️ in je HR)

Klanten van HR Navigator

Klant - Dnata
Klant - LRQA
Klant - Alliance Healthcare
Klant - Marriott Hotel
Klant - Esprit Scholen
Klant - Hornbach
Klant - Keolis
Klant - Consumentenbond
Klant - Greenpeace
Klant - GVB
Klant - Douglas
Klant - Connexxion
Klant - Kiwa
Klant - Uber
Klant - Pathé
Klant - Intertrust
Klant - Horizon College
Klant - Netflix
Klant - Kennedy van der Laan
Klant - Fokus Wonen
Klant - MeanderGroep
Klant - Gelre Ziekenhuizen
Klant - De Volksbank
Klant - Picnic

Welke HR-dienstverlener vinden we voor jou?

Arbodienst

Een nieuwe arbodienst of bedrijfsarts selecteren is ingewikkeld en kost veel tijd. Hoe vind je een geschikte arbodienst uit meer dan 170 aanbieders? HR Navigator vindt binnen 10 minuten de beste arbodienst voor jouw organisatie. Jij vertelt wat je zoekt, jouw persoonlijk arbo adviseur regelt de rest. Je ontvangt een vergelijking en 3 offertes op maat.

Arbodiensten vergelijken

PMO

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn de thema’s als het gaat over goed werkgeverschap. Door je medewerkers een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) aan te bieden laat je medewerkers zien dat je hun gezondheid belangrijk vindt. HR Navigator werkt samen met meer dan 25 aanbieders van PMO’s. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

PMO vergelijken

RI&E

Een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is het ideale instrument om verzuim aan te pakken en te verminderen. Vind niet het wiel opnieuw uit en laat je begeleiden door onze RI&E deskundige. Een goede RIE is waardevol, zorg dat het niet zomaar een document wordt dat in de la belandt. We geven vanuit onze jarenlange ervaring graag advies over de drie aanbieders die het beste bij jouw organisatie passen.

RI&E vergelijken

PAGO

Als werkgever wil je dat je medewerkers gezond zijn. Want verzuim kost geld en levert soms veel ellende op voor zowel de medewerker als de werkgever. Een PAGO (Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek) geeft je een organisatiebreed inzicht in de gezondheidsrisico’s van je medewerkers. HR Navigator werkt samen met meer dan 25 aanbieders van PAGO’s. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

PAGO vergelijken

Casemanager

Door de grote schaarste aan bedrijfsartsen is de casemanager verzuim al jaren een onmisbare schakel bij de meeste arbodiensten. Maar niet elke casemanager is of doet hetzelfde, en dat begint al bij de naam: casemanager, verzuimcoaches, inzetbaarheidsdeskundige, praktijondersteuner en ga zo maar door. Welk type casemanager en welke aanpak past nu het beste bij jouw organisatie en jouw situatie? We helpen je graag bij het vinden van de beste aanpak.

Vind de beste casemanager

Bedrijfsarts

Werk je onder het Eigenregie model verzuim, dan heb je meestal voldoende aan de inzet van een bedrijfsarts. Maar bedrijfsartsen worden steeds schaarser. Ook zijn er steeds minder arbodiensten waar je alleen maar spreekuren van een bedrijfsarts kunt inkopen. En dan wil je natuurlijk ook nog een bedrijfsarts die jouw organisatie snapt en niet alleen maar zijn spreekuurtje draait. Hoe en waar je vind je die? Wij weten precies welke aanbieders wel capaciteit hebben en werken bovendien alleen met aanbieders die gaan voor het beste resultaat.

Selecteer de beste bedrijfsarts

Download de gratis inkoopgids arbodienstverlening

In deze handige gratis inkoopgids vertellen we je alles wat we sinds 2009 hebben geleerd over het selecteren van de best passende arbodienst voor onze 21.462 klanten. Leer van onze ervaring en weet welke vragen je moet stellen om nooit meer een verkeerde arbodienst te kiezen.

 • 5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening
 • Prik door alle glimmende folders en verkooppraatjes heen
 • Gebaseerd op onze ervaring met 21.462 inkooptrajecten
 • 10 vragen die je zeker moet stellen om de beste arbodienst te vinden
 • 9 tips voor een vliegende start met je nieuwe arbodienst
 • Verplichte nummers arbobeleid en dingen die je beter kunt overslaan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Arbodienst Inkoopgids

De bestseller van Bob Zeegers
HR met ballen – bestverkochte HR boek 2022 én 2023

 • Hoe je het management bloednieuwsgierig maakt door maar een paar zinnen aan te passen in jouw HR-plan.
 • Welke zeven simpele overtuigingstechnieken van oplichters je kunt gebruiken om managers te enthousiasmeren, zonder dat je de gevangenis in hoeft.
 • De drie redenen waarom je genegeerd wordt in vergaderingen.
 • Hoe management, OR en medewerkers aan je lippen hangen dankzij een paar geheime gesprekstechnieken van een hoogbejaarde kleuterjuf.
 • Hoe je zelfs de knieperigste directeur ervan overtuigt flink te investeren in HR.

“Eindelijk een HR boek dat je kunt lezen met een glas wijn erbij.” – Froukje Lieuwes

“Meesterlijk geschreven” – Raymond Tuerlings

In lekkere hardcover voor maar € 30,99

HR met ballen boek

Aftermovie lanceringsfeestje

Wauw. Wat een knalfeest was de lancering van mijn boek ‘HR met ballen’. Onvervalst cabaret van de briljante Karen Levin. Het allereerste exemplaar van mijn boek uit handen van uitgever Monique Lindzen en een super tof interview van powervrouw Susan Veldkamp. Plus natuurlijk een optreden van mijn eigen Rockbitch Carmen Pierik, waarbij een hele zaal vol HR-strijders aan het zingen en stampen was op mijn monsterhit uit 1986.

De garanties van HR Navigator

Als enige onafhankelijk

‘Onafhankelijke’ verzuimconsultants adviseren vaak arbodiensten waar ze zelf een belang in hebben. HR Navigator adviseert als enige in Nederland onafhankelijk: alle arbodiensten betalen ons gewoon dezelfde bemiddelingsvergoeding.

Geen cowboys

Veel arbodiensten zijn bij ons niet aangesloten, want ze zijn niet goed genoeg. HR Navigator werkt alleen maar met de 45 arbodiensten die minimaal een 8 scoren, jaar in jaar uit. Cowboys, teveelbelovers en zesjes komen er niet in.

Geen tenderbullshit

Wil je tijd verspillen? Begin dan een tender. Want bijna geen enkele arbodienst schrijft zich in, behalve dezelfde 2 usual suspects. Wie jou echt kan helpen zit daar niet bij, maar je bent wel 6 maanden verder. Bij HR Navigator vind je in één gesprek al de perfecte match. En wij zorgen dat je ook aan de aanbestedingseisen voldoet.

Niet meer achter het net vissen

Veel arbodiensten hebben geen beschikbare bedrijfsartsen of casemanager als je een zieke medewerker hebt. Of ze helpen je alleen als je overstapt naar het duurste contract. Bij HR Navigator weet je zeker dat arbodiensten daadwerkelijk capaciteit hebben om je medewerker op tijd te helpen.

Niet platgebeld worden

Bij andere vergelijkingswebsites vul je contactgegevens in en daarna word je gebeld door soms wel 10 verschillende accountmanagers. HR Navigator stuur nooit zomaar je gegevens door. We adviseren je 3 arbodiensten die de perfecte match zijn.

8 vragen om te stellen voordat je een arbodienst-vergelijkingswebsite gebruikt

8 vragen om te stellen voordat je een arbodienst-vergelijkingswebsite gebruikt

Slim dat je een vergelijkingswebsite gebruikt om een arbodienst te zoeken. Wees je er wel van bewust dat vergelijkingswebsites:

 • Lang niet allemaal onafhankelijk zijn, ook al zeggen ze van wel.
 • Vaak arbodiensten adviseren waar ze zelf een belang in hebben.
 • Ze vaak geen idee hebben of arbodiensten wel capaciteit hebben voor jou.

Check daarom deze 8 dingen voordat je ergens je bedrijfsgegevens invult.

Download gratis de checklist

Trainingen

Zo werken we

In drie stappen makkelijk en snel geregeld.
Jij vertelt wat je zoekt
Wij kiezen de 3 beste aanbieders
Je krijgt 3 offertes

Elke dag de beste tips via social media

We delen elke dag gratis onze laatste tips, beste eye-openers en leukste video's

Dit zeggen klanten over HR Navigator

“Ik heb nu kennis gemaakt partijen, die ik niet zelf zou hebben gevonden.”

annagreet-haakma
Anja Haakma HR medewerker Rokgroep
Lees verder

“Zeer goede, gedreven enthousiaste begeleiding en ontzorging.”

chantal verdonk
Chantal Verdonk Beleidsmedewerker personeelszaken Albero Scholen
Lees verder

“Ervaren, enthousiaste en betrokken club! Fijn contact, goede afstemming en duidelijke terugkoppeling.”

Stephanie Ham-Troost
Stephanie Ham-Troost HR-adviseur Zorggroep De Vechtstreek
Lees verder

“Fijn. Neemt uitgebreid de tijd om je situatie te snappen en je te adviseren.”

Joep Roovers
Joep Roovers HRM adviseur GGD Zeeland
Lees verder

“Snel geholpen, goede tips voor de gesprekken, en een duidelijk overzicht van arbo aanbieders.”

Hania Khan
Hania Khan HR Generalist Dedalus Healthcare
Lees verder

“Onze adviseur Marco gaf hele waardevolle inzichten en zorgde voor richting in onze zoektocht naar een HR systeem. Dank daarvoor.”

Sandra van de Veen
Sandra van de Veen HR Manager Hanex Hospitality Group
Lees verder

“Gelukkig, ze bestaan nog. Bedrijven die je goed te woord staan en je van een hoop informatie voorzien. Zomaar voor niets! “

Irene Elzerman
Irene Elzerman Financieel beheer Topcleaning
Lees verder

“Volledige ontzorging, hele goede dienstverlening.”

Annemiek van der Meijden
Annemiek van der Meijden HR Adviseur New Retail Company
Lees verder

“Zonder HR Navigator zou ik veel meer tijd kwijt zijn aan het selecteren van een nieuwe arbodienst.”

Monique Hutten
Monique Hutten Head of HR Global Reporting Initiative
Lees verder

“Je wordt gedwongen om goed na te denken over wat je belangrijk vindt en waar je naar op zoek bent. Erg waardevol om HR Navigator in te schakelen.”

Tessa Janssen
Tessa Janssen HR-adviseur Eindhoven Airport
Lees verder

“Vlotte behandeling aanvraag en voordracht van een ter zake doende partij.”

Hans Leemans
Hans Leemans HR adviseur Gemeente Berkelland
Lees verder

“Alle projectleden staan nu unaniem achter de keuze van onze nieuwe arbodienstverlener. We hebben echt het gevoel dat het nu gaat veranderen.”

Wendy van reek
Wendy van Reek Projectleider arbodienstverlening Horizon College
Lees verder

“Een aanrader voor iedereen die professioneel advies zoekt bij de keuze van een arbodienst. En nog gratis ook.”

Wim Brandes
Wim Brandes HR manager WVO Zorg
Lees verder

“Eerst wilden we zelf arbodiensten uitnodigen, maar de expertise van HR Navigator maakt ons veel slagvaardiger en bespaarde ons een hoop tijd.”

Default
Henk Arends HR Adviseur Bartiméus
Lees verder

“Heel duidelijk in hun communicatie, een goede site en niet opdringerig. Dat hun dienstverlening gratis is, is extra handig.”

Myrjam Koomen Syngenta
Myrjam Koomen HSE-specialist Syntenga
Lees verder

HR Navigator in de media

Onze succesgarantie

HR Navigator is al sinds 2009 de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

 • 100% onafhankelijk
 • Persoonlijk advies van dé HR-experts van Nederland
 • Alleen gecertificeerde aanbieders met een 8+ beoordeling
 • Je wordt niet platgebeld
 • Geen vriendjespolitiek of verborgen agenda’s
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • 10 x sneller dan zelf doen
 • We helpen iedereen. Altijd!
 • 21.462+ organisaties gingen jou voor
Bob & Marco - Contact Bob & Marco - Contact
Bellen met ons Direct een HR-expert aan de lijn 085 – 049 15 40
Mailen met ons Binnen één werkdag antwoord [email protected]