Spring naar content

Alle gratis online mini-trainingen over HR

Op zoek naar praktische HR informatie over HR thema's? Elke maand geven we online mini-trainingen over allerlei HR thema's waar jij en heel veel andere HR-professionals mee worstelen. Je kunt gratis meedoen aan deze trainingen.

Wanneer?

18 oktober 2021 - 13:30 uur

HR crisismanagement zonder klotsoksels

In deze gratis online mini-training leer je:

 • Waarom er altijd weer een volgende crisis komt en wat je vandaag al kunt doen om voortaan elke crisis als een ware zen-master te kunnen weerstaan, zonder dat je last hebt van klotsoksels of gierende hyperventilatie.

 • Hoe je voorkomt dat je bij een crisis in blinde paniek de verkeerde besluiten neemt, waardoor jouw organisatie als een lemming het ravijn instort.

 • Hoe je tijdens een crisisperiode jouw meest waardevolle informatie verkrijgt door direct je computer uit te zetten, de managers uit hun afgesloten vergaderkamers te trekken en alle deuren open te gooien.

 • En nog veel meer

Wanneer?

22 november 2021 - 13:30 uur

Maak gehakt van nietzeggende HR KPI's

In deze gratis online mini-training leer je:

 • Hoe je kpi’s opstelt waarmee je je afdeling stuurt, je manager overtuigt van jouw plannen én waarmee je op de agenda komt van het MT.

 • Waarom de meeste HR-professionals denken dat ze geen KPI's nodig hebben en waarom ze daarom zo stuurloos zijn als een rubberbootje op de oceaan.

 • Waarom veel HR-professionals bezig zijn met met god-zegene-de-greep management en ze daarom zo veel brandjes blussen dat ze net zo goed bij de brandweer kunnen gaan werken.

 • Hoe je KPI’s opstelt die het management begrijpt, hoe je het eilandjesdenken van KPI’s voorkomt en welke KPI’s je moet gebruiken om elke maandag een homerun te slaan in het MT.

 • En nog veel meer

hr kpi's

"3 concrete KPI's voor de komende jaren"

Yvonne Kuipers 

Maaike van Wezel

"Stof tot nadenken over mijn loopbaan."

"Ik ben het HR-vak uit gegaan omdat (zoals ik zojuist tot besef kwam) het mij de baas was. Toch blijft het altijd een beetje kriebelen. Toen ik dit webinar zag in één van jouw mails, triggerde het me. In mijn laatste HR-functie kreeg ik geen enkele ruimte en mogelijkheid om mee te praten, men zag mij enkel voor de administratieve zaken. Ik wilde wel eens weten hoe ik d.m.v. KPI's wél mezelf aan de tafel bij het MT zou kunnen krijgen, als ik ooit weer terugkeer in HR. Ik ben wellicht om de verkeerde reden uit het HR-vak ben gestapt. Stof tot nadenken over mijn loopbaan..."

Maaike van Wezel

Adviseur Intensieve Dienstverlening bij UWV Werkbedrijf
kim goutier

"Goede tips voor toekomstige KPIs."
"Ik zoek (al een tijdje) hands-on aansluiting op niveau. Dankzij deze training heb ik een paar goede tips voor toekomstige KPI's"

Kim Goutier

HR Executive bij Quality Pastries/Mademoiselle Desserts
Claudia Janssen

"Ik weet nu welke vragen ik moet stellen om te sturen."
"Ons bedrijf is net overgenomen door een groot Engels concern en er is weinig budget voor de Nederlandse vestiging. Ik verwacht meer met KPI's te gaan doen in de nabije toekomst Door de training weet ik wat een goede KPI inhoudt en hoe je de juiste vragen moet stellen om ermee te kunnen werken/sturen."

Claudia Janssen

HR Consultant bij Tshirt and sons
treadonk

"Je kunt veel meer met KPI's dan ik dacht."
"Ik heb geleerd dat je KPI's goed moet onderbouwen en dat je er dan meer mee kan als ik dacht. Nu maar hopen dat de directie ook taken los kan laten."

Trea Donk

HR Manager bij Huurmij B.V.
Jin Kartoidjojo

"Maak duidelijk wat je wilt meten voordat je met KPI's begint."
"Mijn grootste HR-uitdaging is het wendbaar maken van onze organisatie door ook toekomstgericht kijken. Wat belangrijk is is dat je duidelijk moet hebben wat je precies wilt meten voordat je KPI gaat formuleren."

Jin Kartoidjojo

Business partner bij HR&D
Saskia Bogaart

"Niet klakkeloos KPI's gebruiken."
"We werken tot nog toe niet met KPI's. Dankzij de training weet ik dat je van tevoren goed moet nadenken over welke KPI's je wilt gaan inzetten en niet klakkeloos de voor de hand liggende KPI's gaat gebruiken. Zodat HR een gesprekspartner blijft in de organisatie."

Saskia Bogaart

HR Adviseur bij Lost Lemon
desiree van goch

"Maak HR prestaties meetbaar en boek vooruitgang."
"Ik heb grote interesse in het meetbaar maken van HR prestaties en relevantie. Leerpunt uit de training? Wees hard op de cijfers, zacht op de mens. Zie KPI's niet als meetinstrument om mee te slaan maar juist om vooruitgang te boeken binnen HR."

Desirée van Goch

Executive Coach I Leiderschap & Teamontwikkeling
Yvonne Kuipers

"3 concrete KPI's voor de komende jaren."
"Ik was toe aan een opfrismomentje. Dat is gelukt, dankzij de training heb ik nu 3 concrete KPI's voor de komende jaren."

Yvonne Kuipers

Hoofd P&O bij O.R.S. Lek en Linge

Wanneer?

20 december - 13:30 uur

(Hoe word ik) HR-adviseur met ballen

In deze gratis online mini-training leer je:

 • Wat de eigenschappen zijn van een goede HR-adviseur en hoe je erachter komt wat voor adviseur jij bent.

 • Hoe je de oogjes van je manager elke keer weer kunt laten glimmen zodra je met een voorstel komt, zonder dat je foute beïnvloedingstechnieken hoeft te gebruiken.

 • Waarom je moet stoppen met vaag HR-jargon en hoe je met een paar supersimpele aanpassingen alleen nog maar duidelijke taal spreekt, die iedereen binnen je organisatie binnen twee zinnen begrijpt.

 • Hoe je jouw directie inpakt met slimme verleidingstechnieken, waardoor zelfs de meest lastige HR-thema’s als warme broodjes over de toonbank gaan.

 • Hoe je ervoor zorgt dat HRM voortaan standaard op de MT-agenda staat en je bovendien steeds als eerste gevraagd wordt mee te denken over strategische HR-vraagstukken.

hr adviseur online training

"Ik ben erg geraakt door deze training."

Hanneke Bosma

Trea Murmans

"Wat een mooie spiegel kreeg ik voorgehouden."
"Wat een mooi spiegel kreeg ik vandaag voorgehouden. Zichtbaar zijn in de organisatie en serieus genomen en gehoord worden heeft te maken heeft met mijn houding en het gedrag dat ik laat zien en de tone of voice. Ik was op zoek naar tools, maar kwam er erachter dat ik zelf de tool ben en ik het dus ook helemaal zelf in handen heb."

Trea Murmans

Richting
Hanneke Bosma

"Ik ben erg geraakt door deze training."
"Ben na een aantal jaren nu gelukkig weer werkzaam in HR en heb daarvoor inspiratie en juiste mindset nodig. Ik ben erg geraakt door deze training."

Hanneke Bosma

Stichting EPB
Marion Engelschman

"HR staat nu steviger op de kaart."
"Ik wil me verder ontwikkelen als HR-adviseur, niet te veel in het operationele deel maar ook ruimte hebben/maken voor meer strategie en langere termijn visie. Door de training kan ik HR steviger uitdragen en op de kaart zetten."

Marion Engelschman

Blue Willy Wig
Nursah Olgun

"Kleine stapjes brengen echte verandering."
"Als HR adviseur wil ik mezelf sterker kunnen profileren. Dat is dankzij de training HR adviseur met Ballen gelukt. Ik heb geleerd dat ook kleine stapjes echt verandering kunnen brengen in mijn rol als adviseur."

Nursah Olgun

BAAK BV
Karlijn Verhagen

"Ik weet nu wat mijn meerwaarde is."
"Ik vond de behandeling van theorie in combinatie met de praktijk heel erg interessant. En ik weet nu ook waarom ik als HR adviseur werk... wat mijn mijn meerwaarde is als HR adviseur en vooral waarom ik het zo leuk vind.."

Karlijn Verhagen

Slim Opgewekt
Susan van Benten

"Als adviseur moet ik vragen blijven stellen."
"In mijn werk wil ik de juiste dingen doen, juist omdat ik veel werk heb en dat vaak samen  met andere collega's doe. Opsteker van deze training? Ik heb geleerd ik mijzelf en het team positioneer. Maar ook dat ik als adviseur vragen moet blijven stellen en niet met het kant en klare advies komen."

Susan van Benten

Langeland Ziekenhuis
Default user

"Geeft inzicht in je eigen rol en die van anderen."
"Ik wil jullie, Bob en Pauline, allereerst heel hartelijk danken voor deze training. Ik heb na mijn werk de training teruggekeken en ik vond hem uiterst boeiend. Ik ben KAM-coördinator en wil mijn competenties waaronder adviesvaardigheden uitbreiden naar HRM. De training reikt naar mijn mening heldere instrumenten aan voor inzicht in je eigen rol en inzicht in de rol van anderen en hoe je m.b.v. de getoonde instrumenten anderen vanuit je eigen rol effectief kunt beïnvloeden."

Arjan Huisman

KAM-coördinator

Elke dag de beste tips via social media

We delen elke dag gratis onze laatste tips, beste eye-openers en leukste video's

Onze succesgarantie

HR Navigator is al 10 jaar de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

We helpen iedereen. Altijd!

100% onafhankelijk

Persoonlijk advies van dé HR-experts van Nederland

10 x sneller dan zelf doen

Zorgvuldig geselecteerde aanbieders

Al ruim 10 jaar de grootste HR-vergelijkingssite

15.000+ organisaties gingen jou voor

Merve&Mirco

Direct advies:
085 - 049 1540

ma - vrij: 9.00 tot 17.00 uur

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids