Spring naar content

We zijn nog steeds enthousiast

Ed Voshol, arbocoördinator Samen Veilig Midden-Nederland, ging eerst zelf op zoek naar een geschikte nieuwe arbodienst. Maar de lat van zijn organisatie lag hoog. Een speurtocht naar de juiste aanbieder – ‘het is altijd de praktijk die uitwijst of het echt werkt of niet.’ “Als arbocoördinator houd ik me bezig met alles op het gebied van arbeidsomstandigheden. Ziekteverzuim, werkplekonderzoeken, agressie- en veiligheidsbeleid, maar ook zaken als het introduceren van online bedrijfsfitness en het poten zetten en houden van de BHV-organisatie.” Toe aan nieuwe arbodienst “Kort nadat ik hier in dienst trad viel me al op dat onze toenmalige arbodienst heel vlak was in haar informatie naar ons. Ook over allerlei arbozaken, die toch best belangrijk bleken. Dat sterkte mijn idee dat we toe waren aan een nieuwe arbodienst. Ik heb toen de diverse opties doorgenomen met mijn organisatie: de maatwerk- en vangnetconstructie en het werken met een zelfstandige bedrijfsarts. In alles betrok ik de OR zoveel mogelijk, het is belangrijk dat zij dit traject goed kunnen volgen. Samen stelden we een aantal criteria op over hoe we samenwerking wilden met een arbodienst of bedrijfsarts.”

“Dit is een arbodienst die echt bij ons past.”

Kritische partner “Eerst benaderde ik zelf een aantal arbodiensten, maar in de gesprekken met hen vond ik onvoldoende respons op onze criteria, zoals transparantie en het kunnen maken van resultaatafspraken. Uurtje factuurtje vinden we namelijk weinig efficiënt en niet erg prikkelend voor beide partijen. Ook wilde we graag een partner die onze visie deelde, maar ook kritisch was. Eentje die ons kon en durfde vertellen waar we als organisatie meer aandacht aan zouden moeten besteden. Natuurlijk wegen kosten ook mee: er zijn arbodiensten die direct maximaal offreren, dan heb ik liever partijen die zich wat bescheidener opstellen.” No-nonsense aanpak “Toen kwam via internet HR Navigator in beeld. Voor de presentaties van de drie aanbiedende arbodiensten hebben we een hele dag uitgetrokken. Mensen van de OR, de directie, directe collega’s, er zat een hele delegatie van ons klaar. De verschillen tussen de presentaties waren behoorlijk groot. Na twee rondes kozen we unaniem voor een kandidaat. Deze partij voldeed het beste aan onze criteria, en bovendien spraken de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige ons erg aan. Allebei ervaren, met een no-nonsense aanpak en een heldere voorstelling van zaken.” Ik klaag niet over het verdienmodel “Het blijkt echt een arbodienst die bij ons past. We hebben net de eerste evaluatie gehad, en we zijn nog steeds enthousiast over hen. Het is altijd de praktijk die uitwijst of het echt werkt of niet. Dat is hier zeker het geval. Het was wel apart om te merken dat we niets hoefden te betalen als opdrachtgever. Later begreep ik dat het de arbodiensten zijn die betalen om door HR Navigator geselecteerd te worden op basis van hun kenmerken en die van opdrachtgevers. Het verdienmodel van HR Navigator zit anders in elkaar dan ik verwachtte. Maar mij hoor je natuurlijk niet klagen hierover!”

 

Ed Voshol, arbocoördinator Samen Veilig Midden-Nederland

Meer uitgebreide klantreviews

Ik zou ze zo weer inschakelen

“Tijdens een meeting googlede ik even snel op ‘nieuwe arbodienst’ en HR Navigator stond vrijwel bovenaan. Handig, dacht ik, dan gebeurt de voorselectie door een partij die kijk op de zaak heeft. De adviseur van HR Navigator is deskundig, voortvarend en heeft een goed empathisch vermogen voor ons als opdrachtgever. Ik raad elke HR-afdeling die op zoek is naar een arbodienst aan HR Navigator in te schakelen. Dit scheelt uren voorwerk en leidt tot een selectie van kwalitatief goede partijen.”
Niek Jaarsma, HR business partner Stryker

Niek Jaarsma
Lees verder

Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet

“De nieuwe Arbowet maakte duidelijk dat je alle nieuwe eisen rondom een arbodienst goed op een rij moest hebben. Dat had ik in mijn achterhoofd toen ik via internet HR Navigator ontdekte. Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet en begrepen onze eisen goed. Maar ze gaven ook eerlijk aan dat de ligging van onze gemeente het best lastig maakte om geschikte arbodiensten te vinden. Toch kwamen ze met drie interessante kandidaten. Echt een superservice!”
Diny van Lanen, P&O Adviseur Gemeente Bergen

Diny van Lanen
Lees verder

Ze regelden een groot deel van de aanbesteding

“Al lange tijd kampten we met hoog verzuim en de samenwerking met de toenmalige arbodienst liep niet meer zo soepel. Ik was huiverig om over te stappen vanwege het gedoe. Tot ik begreep dat ik een groot deel van de aanbesteding bij HR Navigator kon neerleggen. Het voortraject liep soepel. We ontvingen van drie partijen een voorstel, waarvan er één eigenlijk gelijk afviel. HR Navigator pakte dit gelijk goed op en samen kwamen we tot een plan B en zelf C. Uit de selectiegesprekken is uiteindelijk één partij naar voren gekomen. De nieuwe arbodienst is wennen want ze werken echt op een andere manier. Maar: er is al beweging in het verzuim!”
Carolien Vos, ISEC

Carolien Vos
Lees verder

Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen

“Na vijf jaar waren we toe aan een nieuwe arbodienst. Ik had al gehoord van HR Navigator via BG Magazine en Vernet, en ze bleken inderdaad de aangewezen organisatie om ons te helpen. Zelf hebben we aardig wat kennis in huis over verzuim en integratie, we staan bijvoorbeeld al jaren in de top drie van Vernet. HR Navigator kon goed met ons mee kon denken op dit niveau. Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen, hij nam alle tijd en had verstand van zaken.”
Kitty van Balen, Frankeland

klantenreview Kitty van Balen
Lees verder

HR dienstverleners vergelijken?

Wij vinden voor jou gratis de best passende HR dienstverlener

Bob en Marco

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids