Arbodiensten vergelijken? 10 vragen die je zeker moet stellen

Arbodiensten vergelijken? 10 vragen die je zeker moet stellen

1 september 2013
Bedrijfsarts

Bezig met het vergelijken van arbodiensten? Of gesprekken aan het voeren met geschikte arbodienstverleners voor jouw organisatie? Vergeet dan niet deze tien vragen te stellen aan je toekomstige arbodienst. Door het stellen van deze vragen leer je een arbodienst goed kennen. Met deze vragen prik je door mooie verkoopverhalen heen en kom je erachter of ze aansluiten op jouw organisatie en visie.

Er zijn natuurlijk nog veel meer vragen die je kunt stellen. Of je maakt gebruik van onze gratis ondersteuning bij het vinden van een arbodienst. Uitgangspunt: Je hebt de regie, de bedrijfsarts is opdrachtnemer.

Vraag 1: SLA arbodienst

Hoe ziet de SLA-overeenkomst van de arbodienst eruit? En zijn hier aanpassingen in mogelijk om deze aan te laten sluiten op je eigen behoeften en visie?

Vraag 2: SLA bedrijfsarts

Werkt de arbodienst naast hun eigen SLA ook met een aparte SLA voor de bedrijfsarts? Hierin leg je je verwachtingen t.o.v. de bedrijfsarts vast. Vraag ook of de bedrijfsarts zich wil conformeren aan de SLA door deze te tekenen? Hiermee verzeker je jezelf ervan dat de samenwerking verloopt zoals je afspreekt. En gebeurt dit toch niet, dan kun je terugvallen op de getekende SLA.

Vraag 3: Certificatie

Is de arbodienst gecertificeerd? En wat is het BIG registratienummer van de bedrijfsarts waar je mee gaat samenwerken?

Vraag 4: Netwerk bij interventies

Hoe ziet het netwerk van de arbodienst eruit? Werken ze met vaste medewerkers? Werken ze met zelfstandige professionals? Met wie krijg je te maken wanneer ze interventies adviseren?

Tip!
Check bij je collectieve zorgverzekering en je inkomensverzekeraar of de interventiebedrijven uit dit netwerk erkend en gedekt zijn.

Download de gratis inkoopgids arbodienstverlening

In deze handige inkoopgids vertellen we je alles wat we de de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over het selecteren van de best passende arbodienst voor onze 21.462+ klanten. Leer van onze ervaring en weet welke vragen je moet stellen om nooit meer een verkeerde arbodienst te kiezen.

Arbodienst Inkoopgids

Vraag 5: Voorbeeld rapportages

Hoe zien terugkoppelingen en rapportages eruit? Vraag om een geanonimiseerde terugkoppeling/re-integratieadvies en check of deze voor jou en je leidinggevenden leesbaar, pragmatisch en bruikbaar is.

Vraag 6: Bereikbaarheid

Wie is je contactpersoon? Wanneer is hij of zij te bereiken? Hoe bereik je deze persoon? Mag je het mobiele nummer van bijvoorbeeld de bedrijfsarts?

Vraag 7: Vast contactpersoon

Krijg je een vast contactpersoon?

Vraag 8: Vervanging

Wat gebeurt er wanneer mijn contactpersoon een tijd niet bereikbaar is? Of wanneer de bedrijfsarts niet bereikbaar is? Kunnen we werken met een vaste vervanger?

Vraag 9: Ervaring branche, organisatie en risico’s

Hoeveel ervaring heeft de arbodienst en de bedrijfsarts binnen de branche, met vergelijkbare organisaties, functies en risico’s?

Vraag 10: Referenties

Mag je wat klanten van hen benaderen om wat vragen over hun ervaringen met deze dienst te stellen?

Je kunt deze lijst zelf uiteraard aanvullen met een oneindige hoeveelheid andere relevante vragen over loonsancties, deskundigenoordelen, beroepszaken

Deze tien vragen werden ook gepubliceerd op hrcommunity.nl en Dezaak.nl