VMplus
Effectieve verzuimbeheersing
VMplus digitaliseert het verzuimproces, wat er voor zorgt, dat de verzuimprocedures uniform worden nageleefd. VMplus vraagt om betrokkenheid alleen wanneer dat nodig is, waardoor de informatie maar 1 keer wordt ingevoerd en samengevoegd tot 1 dossier. Repeterende administratieve handelingen zijn hierdoor voorbij. Hierdoor daalt het foutenpercentage, worden zaken effectief opgepakt en daalt de papierstroom aanzienlijk.
Kosten reductie
VMplus stuurt de belanghebbenden in het verzuimproces pro-actief en consequent digitaal aan. VMplus controleert de voortgang, waardoor de verzuim procedures uniform worden nageleefd. Dit resulteert in een daling van de afwezigheidsduur en een verhoging van de verzuimdrempel.
Persoonlijke assistent
VMplus spoort de verantwoordelijken binnen en buiten uw organisatie (externe interventionisten) tijdig en actief aan door middel van mails, notities, rappels en rapportages, waardoor dossier opbouw/vorming tijdig plaatsvindt en boetes Wet Verbetering Poortwachter u bespaard blijven. VMplus verzorgt automatisch de correspondentie, zoals UWV meldingen, bevestigingen en waarschuwingsbrieven, maar regelt ook attenties zoals een bloemetje of een fruitmandje.
Transparant maatwerk, wel de lusten, niet de lasten!
VMplus is zo flexibel, dat u per organisatie eenheid uw eigen verzuimbeleid er op in kunt richten, zelf rollen toewijzen of kunt omzetten. De stand van zaken is voor alle betrokkenen/gemachtigden online inzichtelijk. Een taak “vergeten” behoort tot het verleden.
Management informatie tool
VMplus stelt u alle management informatie online ter beschikking door een geïntegreerde data voorziening. Op basis van de gegenereerde ken/stuur getallen, te verwerken in rapportage en statistieken (de cockpit), kunt u objectief uw verzuimbeleid verder optimaliseren. Uiteraard hebt u overzicht via agenda’s en takenlijsten.
Lage investering, hoog resultaat!
VMplus wordt u door middel van hosting aangeboden, waardoor uw investering aanzienlijk lager is. U werkt web-based, overal en altijd toegankelijk en up-to-date volgens de laatste wettelijke vereisten. Een internet verbinding is voldoende. SAAS en SLA zorgen voor stabiliteit, continuïteit en veiligheid. VMplus voorziet in koppelingen met bestaande systemen.
Professionele servicedesk
VMplus beschikt over ondersteunende invoerbegeleiding per in te vullen veld/formulier, maar mocht het toch nodig zijn, dan staat u een professionele servicedesk ter beschikking.
Voor dienstverleners
Flexibel in te richten verrichtingen
VMplus stelt u in de gelegenheid om uw dienstverlening, c.q. SLA op maat aan de diverse opdrachtgevers aan te bieden. U kunt zelf de verrichtingen aanpassen, (vervolg) acties definiëren, zowel preventief als voor groepen. Zo kunt u ook zelf uw caseload inrichten door derden te autoriseren, hetgeen een hoge mate van flexibiliteit oplevert. op ieder moment kunt u interventies met derden invoegen, wat het herstel bespoedigt. Verrichtingen kunnen worden doorbelast, waardoor u factuurbestanden kunt aanmaken.
Agenda
VMplus beschikt over geïntegreerde agenda functies voor de bedrijfs/Arbo-arts en andere ondersteunende professionals met automatische signalering van de eerste inplanmogelijkheid.
Medisch Dossier
VMplus beschikt over een Medisch Dossier dat is ontwikkeld door en voor (Arbo-)artsen. Het Medisch Dossier is opgebouwd uit 3 niveaus (dossier > kaart > case) en is beveiligd toegankelijk voor medisch betrokkenen. U kunt medische coderingen, aantekeningen en bijlagen toevoegen, al dan niet gelinkt aan verzuimcases. Alle medische informatie kan met 1 druk op de knop worden verzameld en verwerkt ten behoeve van de WIA aanvraag.
Matching
VMplus maakt door middel van FML (= functie mogelijkheden lijst) inzichtelijk wat de verzuimende nog wel kan. De verzuimende kan worden gematched met eventuele andere vacante werkzaamheden, opdat beschikbaar arbeidspotentieel wordt ingezet en de verzuimende in het arbeidsproces blijft.
Persoonlijke assistent
VMplus zorgt er voor, dat acties op het juiste moment plaatsvinden, wat het verzuim terugdringt en bijdraagt tot spoedig herstel. VMplus is voorzien van een automatische aanmaak van diverse standaardbrieven, in te vullen rapportages (bijv. UWV) en herinnerings-mails. Alle gegevens en correspondentie worden samengevoegd tot 1 dossier voor alle betrokken partijen, overzichtelijk en actueel, wat dubbel werk en onduidelijkheden voorkomt.
Transparant
VMplus voorziet in een beveiligde toegang, per betrokkene (denk aan werkgevers, verzekeraars, UWV, Arbodienst en artsen) inzichtelijk, afhankelijk van de rol die de persoon in het proces verricht. Alle betrokkenen weten precies welke actie van hun wordt verwacht, waardoor er efficiënter wordt gewerkt. Omdat inzichtelijk is wat er van wie wordt verwacht, is het verzuimproces beter te beheersen.
Past VMplus bij jou?
Wil jij weten of VMplus geschikt is voor jouw organisatie? HR Navigator hielp al meer dan 15.000 organisaties bij het vinden van een passende HRM software leverancier. We weten dus precies wat HRM software dienstverleners wel en niet te bieden hebben. Maak gebruik van onze gratis HRM software vergelijkingstool en vind snel en gemakkelijk de HRM software leverancier die bij jou past.
✓ 15.000+ klanten ✓ 10x sneller dan zelf doen ✓ Gratis en onafhankelijk
Hoe vind je een HR dienst?
In vier stappen makkelijk en snel geregeld.
Stap 1
Jij vertelt wat je zoekt
✓ Vul de vragenlijst in
✓ Vergelijk 50 criteria
✓ Persoonlijk advies
Stap 2
Selectie aanbieder top 3
✓ Selectie 3 beste aanbieders
✓ Keuze uit 250 leveranciers
✓ Onafhankelijk
Stap 3
Adviesrapport en offertes
✓ Adviesrapport
✓ Uitgebreide vergelijking
✓ 3 Maatwerk offertes
Stap 4
Kies de beste aanbieder
✓ Gesprekken met top 3
✓ Contractonderhandeling
✓ Maak je keuze
Klanten van HR Navigator
Hoe werkt HR Navigator?
Veelgestelde vragen
Wil je weten of een verzuimregiesysteem van toegevoegde waarde is voor jouw organisatie?
Dat hangt af van de volgende zaken:
- Is binnen jouw organisatie de Wet verbetering Poortwachter met behulp van software geautomatiseerd?
- Heeft de organisatie een duidelijk verzuimprotocol en houdt iedereen zich aan dit verzuimprotocol?
- Heb je voldoende inzicht in de verzuimcijfers en verzuimkosten?
- Heb je voldoende inzicht in de taken van alle betrokkenen rondom verzuim?
- Heb je de regie over de bedrijfsarts?
- Worden de UWV formulieren en meldingen aan de verzekeraar (vanuit een systeem) automatisch ingevuld?
- In welke mate maak je gebruik van het recht op premiekorting, Vangnet-ziektewet en co-financiering door private verzekeraars?
- Hoeveel medewerkers heeft de organisatie? Is dat voldoende om een eigen verzuimsysteem te rechtvaardigen?
- Wat is het actuele verzuimpercentage?
- Wat is de meldingsfrequentie?
- Ben je Eigen Risico drager WGA?
- Zijn er medewerkers met een bijzondere status? (denk aan arbeidsgehandicapten, SFB, Wajong, WSW, etc.
- Werk je momenteel al met een verzuimsysteem? Moet dit vervangen worden?
Een verzuimmanagementsysteem (ook wel arbosysteem of verzuimapplicatie) is een softwareprogramma waarin alle relevante
acties voor het registreren en het opvolgen van verzuim zijn vastgelegd.
Een verzuimsysteem zorgt er ook voor dat alle acties die zijn vastgelegd in de Wet verbetering Poortwacht (WvP) worden gemonitord en dat de nodige acties op tijd worden gesignaleerd en opgevolgd.
In het verzuimsysteem kan de (geautoriseerde) gebruiker afspraken en acties vast te leggen. Het systeem neemt meestal ook de termijnbewaking op de Poortwachteracties over.
Een goed verzuimsysteem zorgt voor:
- Juiste verdeling van verantwoordelijkheden tussen bijvoorbeeld leidinggevende, casemanager en bedrijfsarts
- Goede autorisatie, indeling, bewaking en verantwoording van toegang tot informatie
- Goede (management) rapportages op verschillende organisatieniveaus, met onder meer informatie over Verzuimcijfers, meldingsfrequentie, verhouding kort, middel en lang verzuim etc.
- Uitwisseling van relevante met een personeelsinformatiesysteem
- Automatische gegevensuitwisseling tussen verschillende belanghebbenden zoals de arbodienst, UWV, verzekeraars en behandelaars of interventionisten
Wanneer je een loonadministratie opzet krijgt je te maken met allerlei verschillende formulieren en berekeningen. Bijvoorbeeld de loonstaat, de loonstrook of een jaaropgave. Met behulp van deze formulieren bereken je het bruto- en nettoloon maar ook de diverse verschuldigde bedragen.
Ook krijg je te maken met verminderingsbeschikkingen, loonbelastingverklaringen en door werknemers ingediende kostendeclaraties voor openbaar vervoer, gemaakte kilometers of zakelijke lunches of diners.
Alle beloningen zoals eindheffingen en verstrekkingen, afdrachtsverminderingen en onkostenvergoedingen of onkosten moet je administreren. Voor de gehele loonadministratie geldt een bewaarplicht van zeven jaar.
- Alle gegevens in eigen beheer: Overleg met een externe partij (bijvoorbeeld een accountant) is niet meer nodig. Een kleine aanpassing is dus zo gebeurd.
- Je hebt snel inzicht in de verlof- en ziekteregistratie. Vaak een belangrijke kostenpost en dus waar je graag op wilt sturen.
- Een salarispakket kost meestal een vast bedrag. Wanneer je niet per loonstrook of handeling betaalt, ben je meestal goedkoper uit dan wanneer je de salarisadministratie uitbesteedt.
Een functioneringsgesprek is een open en gelijkwaardig gesprek tussen een leidinggevende en een medewerker. Het is gericht op het verbeteren van het functioneren van de medewerker. Ook moet het zorgen voor een betere samenwerking met de leidinggevende. Dat gebeurt als onderdeel van de jaarlijkse gesprekken, waarin je onder meer ook een beoordelingsgesprek houdt.