Neuro Habits
Minder stressen, minder op je smartphone, of juist productiever of vitaler zijn. Ook jij kent vast iets dat je wél wilt, maar niet doet. Of niet volhoudt. Ons team aan gedragspsychologen staat klaar om je te helpen resultaat te boeken! Met een data gedreven en wetenschappelijke aanpak.
Wij helpen directeuren, managers en HR om gedrag op de werkvloer te inventariseren en verbeteren. Of het nu gaat om ziekteverzuim, vitaliteit of productiviteit. Onze aanpak richt zich op duurzame gedragsverbetering waarbij we ons baseren op de nieuwste inzichten uit de wetenschap en op een grondige data- analyse.
In vier stappen pakken verbeteren we probleemgedrag:
Stap 1: We maken eerst een grondige inventarisatie van het probleemgedrag. Is het ziekteverzuim te hoog, zijn er timemanagement problemen, of vitaliteitsproblemen? Deze inventarisatie stellen wij op met metingen zoals een PMO, data die de organisatie al heeft en interviews.
Stap 2: Vervolgens duiken we de wetenschappelijke literatuur die voor mensen buiten de wetenschap achter een flinke betaalmuur zit.
Stap 3: We leggen de uitkomsten voor en in samenspraak komen we tot een passende gedragsinterventie. Dit kan een stepped care programma zijn, advies, een reeks workshops, coaching of een van de andere 93 gedragveranderingstechnieken uit het gedragveranderingswiel.
Past Neuro Habits bij jou?
Wil jij weten of Neuro Habits geschikt is voor jouw organisatie? HR Navigator hielp al meer dan 15.000 organisaties bij het vinden van een passende preventiedienst. We weten dus precies wat preventiedienstverleners wel en niet te bieden hebben. Maak gebruik van onze gratis preventiedienst vergelijkingstool en vind snel en gemakkelijk de preventiedienst die bij jou past.
✓ 15.000+ klanten ✓ 10x sneller dan zelf doen ✓ Gratis en onafhankelijk
Hoe vind je een HR dienst?
In vier stappen makkelijk en snel geregeld.
Stap 1
Jij vertelt wat je zoekt
✓ Vul de vragenlijst in
✓ Vergelijk 50 criteria
✓ Persoonlijk advies
Stap 2
Selectie aanbieder top 3
✓ Selectie 3 beste aanbieders
✓ Keuze uit 250 leveranciers
✓ Onafhankelijk
Stap 3
Adviesrapport en offertes
✓ Adviesrapport
✓ Uitgebreide vergelijking
✓ 3 Maatwerk offertes
Stap 4
Kies de beste aanbieder
✓ Gesprekken met top 3
✓ Contractonderhandeling
✓ Maak je keuze
Klanten van HR Navigator
Hoe werkt HR Navigator?
Veelgestelde vragen
Een medische keuring moet beperkt blijven tot het doel dat zij dient. De wet gaat uit van een medische keuring in geval van het aangaan of wijzigen van een dienstverband of het afsluiten of wijzigen van een verzekering.
Op grond van de Wet op de medische keuringen mag een sollicitant alleen worden gekeurd als aan de functie bijzondere eisen zijn gesteld. Denk bijvoorbeeld aan een functie waarbij zwaar lichamelijk werk moet worden verricht, werk met veiligheidsrisico’s of werk met gevaarlijke stoffen. Bij een aanstaande buschauffeur kan bijvoorbeeld in het kader van een aanstellingskeuring gekeken worden of hij niet kleurenblind is. Alle overige keuringen gebeuren op basis van vrijwilligheid.
Keuringen kunnen gaan over de lichamelijk gesteldheid, maar ook over de psychische gezondheid. De meeste keuringen bestaan uit een vragenlijst, een fysiek onderzoek en een gesprek over de algehele gezondheid.
Alle vragen en onderzoeken die gericht zijn op de lichamelijke gezondheid van een medewerker maken deel uit van een medische keuring. Het is dus niet alleen een medisch onderzoek door een arts. Het medisch onderzoek kan ook bestaan uit mondelinge vragen, vragenformulieren of een gezondheidsverklaring.
Welke soorten preventieve medische onderzoeken zijn er?
Preventieve gezondheidsonderzoeken zijn fysieke gezondheidsonderzoeken en onder te verdelen in drie categorieën: bloed- long- en lichaamsonderzoek.
Het bloedonderzoek controleert het cholesterol, de glucose, de leverfunctie en de nierfunctie. Het longfunctieonderzoek controleert of de longen goed functioneren. Tijdens het lichaamsonderzoek wordt het hele lichaam onderzocht. Het gehoor, de conditie, het hart, urine en de aanwezigheid van stress vallen in deze categorie.
De RIE is een lijst met mogelijke risico’s voor de werknemers tijdens het uitvoeren van hun werk. Elke werkgever is verplicht een RIE te hebben. Door het uitvoeren van deze Risico Inventarisatie en Evaluatie brengt een werkgever in kaart welke risico’s de werknemers in zijn/haar eigen bedrijf lopen. Hierna kan de werkgever de juiste maatregelen treffen om die risico’s te verminderen of zelfs weg te nemen.
Een RIE (of een risicoinventarisatie- en evaluatie) is een wettelijke verplichting die elke organisatie moet uitvoeren. De RIE laat zien dat je inzicht hebt in alle risico’s waarmee je medewerkers mee te maken krijgen en hoe je deze risico’s gaat aanpakken. Elke werkgever is verplicht gesteld om gezond en veilig werken te stimuleren en de RIE is een middel hierin. Met de RIE laat je zien dat je op de hoogte bent van alle risico’s binnen jouw organisatie en dat je deze gaat aanpakken.
Marco | Bob