HR Analytics - Zinvol of hype?

HR Analytics – zinvol of hype?

23 juli 2018
HRM-Software

Big data is met de opkomst van e-HRM ook voor HR een enorme hype geworden. De HRM afdeling ontkomt dus niet aan de greep van big data en analytics. De verwachting is dat datagedreven HR binnen drie jaar gemeengoed is.

Met HR Analytics wordt de impact van HR-investeringen en -processen in kaart gebracht. Kennis en toepassing van ken-en stuurgetallen, HR Analytics en financiële basisratio’s zijn daarbij onontbeerlijk.

Met behulp van HR Analytics wordt alle beschikbare data gebruikt om patronen en verbanden binnen de organisatie zichtbaar te maken. Vervolgens kunnen prognoses worden gemaakt voor trends, risico’s én kansen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

In onze dagelijkse powertip vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We delen de belangrijkste tips en eye-openers die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten.

Powertips

Deze modellen kunnen structureel worden toegevoegd aan de management informatie en daarmee significante invloed hebben op de keuzes die de organisatie maakt.

Maar de HR analytics hype verdient ook een flinke relativering. Net zoals voor de uitgebreide HRM functionaliteiten als competentiemanagement en flex-benefits geldt dat HR Analytics en het gebruik van big data niet is weggelegd voor de fietsenmaker om de hoek.

Maar voor een volwassen HR-afdeling die gewend is te werken met een meer data-gedreven HRM informatie heeft HR Analytics zeker veel toegevoegde waarde.