Soliede
Praktijkgerichtheid, vernieuwend, persoonlijke aandacht en kwaliteitsbeleving zijn de kernwoorden die aan alle inzet van Soliede ten grondslag liggen. Niet zomaar loze kreten: een set van goed doordachte methodieken om te zorgen dat de cursist ECHT leert handelen in geval van nood. Een geïnspireerd en gefocust team dat denkt vanuit de klant en haar dienstverlening samenstelt alsof we op de stoel van de klant mogen plaatsnemen. Wij organiseren, controleren en faciliteren hetgeen waar u niet aan toe komt. Onze ervaring en kennis worden ten volle voor de klanten ingezet en we zullen nooit meer rekenen dan absoluut noodzakelijk om u deze dienstverlening te blijven bieden.
Wij helpen onze klanten graag en met uw feedback optimaliseren wij onze dienstverlening. Graag maken we nader kennis met u en uw collega’s.
Past Soliede bij jou?
Wil jij weten of Soliede geschikt is voor jouw organisatie? HR Navigator hielp al meer dan 15.000 organisaties bij het vinden van een passende preventiedienst. We weten dus precies wat preventiedienstverleners wel en niet te bieden hebben. Maak gebruik van onze gratis preventiedienst vergelijkingstool en vind snel en gemakkelijk de preventiedienst die bij jou past.
✓ 15.000+ klanten ✓ 10x sneller dan zelf doen ✓ Gratis en onafhankelijk
Hoe vind je een HR dienst?
In vier stappen makkelijk en snel geregeld.
Stap 1
Jij vertelt wat je zoekt
✓ Vul de vragenlijst in
✓ Vergelijk 50 criteria
✓ Persoonlijk advies
Stap 2
Selectie aanbieder top 3
✓ Selectie 3 beste aanbieders
✓ Keuze uit 250 leveranciers
✓ Onafhankelijk
Stap 3
Adviesrapport en offertes
✓ Adviesrapport
✓ Uitgebreide vergelijking
✓ 3 Maatwerk offertes
Stap 4
Kies de beste aanbieder
✓ Gesprekken met top 3
✓ Contractonderhandeling
✓ Maak je keuze
Klanten van HR Navigator
Hoe werkt HR Navigator?
Veelgestelde vragen
Een medische keuring moet beperkt blijven tot het doel dat zij dient. De wet gaat uit van een medische keuring in geval van het aangaan of wijzigen van een dienstverband of het afsluiten of wijzigen van een verzekering.
Op grond van de Wet op de medische keuringen mag een sollicitant alleen worden gekeurd als aan de functie bijzondere eisen zijn gesteld. Denk bijvoorbeeld aan een functie waarbij zwaar lichamelijk werk moet worden verricht, werk met veiligheidsrisico’s of werk met gevaarlijke stoffen. Bij een aanstaande buschauffeur kan bijvoorbeeld in het kader van een aanstellingskeuring gekeken worden of hij niet kleurenblind is. Alle overige keuringen gebeuren op basis van vrijwilligheid.
Keuringen kunnen gaan over de lichamelijk gesteldheid, maar ook over de psychische gezondheid. De meeste keuringen bestaan uit een vragenlijst, een fysiek onderzoek en een gesprek over de algehele gezondheid.
Alle vragen en onderzoeken die gericht zijn op de lichamelijke gezondheid van een medewerker maken deel uit van een medische keuring. Het is dus niet alleen een medisch onderzoek door een arts. Het medisch onderzoek kan ook bestaan uit mondelinge vragen, vragenformulieren of een gezondheidsverklaring.
Welke soorten preventieve medische onderzoeken zijn er?
Preventieve gezondheidsonderzoeken zijn fysieke gezondheidsonderzoeken en onder te verdelen in drie categorieën: bloed- long- en lichaamsonderzoek.
Het bloedonderzoek controleert het cholesterol, de glucose, de leverfunctie en de nierfunctie. Het longfunctieonderzoek controleert of de longen goed functioneren. Tijdens het lichaamsonderzoek wordt het hele lichaam onderzocht. Het gehoor, de conditie, het hart, urine en de aanwezigheid van stress vallen in deze categorie.
De RIE is een lijst met mogelijke risico’s voor de werknemers tijdens het uitvoeren van hun werk. Elke werkgever is verplicht een RIE te hebben. Door het uitvoeren van deze Risico Inventarisatie en Evaluatie brengt een werkgever in kaart welke risico’s de werknemers in zijn/haar eigen bedrijf lopen. Hierna kan de werkgever de juiste maatregelen treffen om die risico’s te verminderen of zelfs weg te nemen.
Een RIE (of een risicoinventarisatie- en evaluatie) is een wettelijke verplichting die elke organisatie moet uitvoeren. De RIE laat zien dat je inzicht hebt in alle risico’s waarmee je medewerkers mee te maken krijgen en hoe je deze risico’s gaat aanpakken. Elke werkgever is verplicht gesteld om gezond en veilig werken te stimuleren en de RIE is een middel hierin. Met de RIE laat je zien dat je op de hoogte bent van alle risico’s binnen jouw organisatie en dat je deze gaat aanpakken.
Marco | Bob