Gratis ondersteuning bij selectie en inkoop van verzuimsystemen

Gratis ondersteuning bij selectie en inkoop van verzuimsystemen

19 april 2012
HRM-Software

Vanaf heden is er een gratis persoonlijk maatwerkadvies voor iedereen die op zoek is naar een verzuimsysteem. Dat is de kern van de nieuwe adviesdienst die VerzuimSystemen.nl aanbiedt aan werkgevers, arbodienstverleners, verzekeraars en tussenpersonen.

Voor werkgevers die werken volgens het nu zo populaire eigenregiemodel is een passend en professioneel verzuimsysteem onontbeerlijk. Een goed geïntegreerde tool heeft alle betrokkenen scherp in beeld, laat alle agenda’s op elkaar aansluiten, zorgt voor complete dossiers, koppelt diverse administraties aan elkaar en schakelt als vanzelf met UWV en verzekeraars. Hierdoor ontstaat grote toegevoegde waarde: er wordt niets meer vergeten, vangnet en no-risk worden altijd benut en de administratieve lastendruk wordt significant lager.

Aanschaf vaak lastig
Waar de aanschaf van software sowieso al lastig is, is de aanschaf van een verzuimregiesysteem dat helemaal. HR is over het algemeen geen specialist in het inkopen van systemen, heeft beperkte ervaring met verzuimsystemen en de diverse aanbieders.
Marco de Zeeuw, voorzitter van het testteam in 2009 en 2010 en een van de initiatiefnemers: “Je hebt al snel te maken met een handvol rollen, tientallen gebruikers, meerdere koppelingen en maatwerkprotocollen. Geen wonder dat de jaarlijkse test naar verzuimsystemen in BG magazine veel werd gelezen en nog steeds leidraad voor veel P&O’ers is bij de selectie van een passend systeem. Als testteam van toen hebben we daarom nu het initiatief genomen voor VerzuimSystemen.nl.”

Gratis ondersteuning
VerzuimSystemen.nl is een nieuwe dienst die organisaties gratis persoonlijke ondersteuning gaat bieden.
In een inventariserend gesprek worden de specifieke eisen en wensen van de organisatie gedetailleerd in kaart gebracht. Na een objectieve gewogen matching onder alle aanbieders in de markt, maken de drie best passende aanbieders een gespecificeerde offerte en deze wordt getoetst op volledigheid en duidelijkheid. De uiteindelijke afnemer ontvangt de offertes samen met een adviesrapportage. Uit dit aanbod maakt de organisatie vervolgens zelf haar keuze.

Elke week gratis de beste HR-tips?

Meld je aan voor onze wekelijkse tip en ontvang:

✓ Handige tips waarmee je je werk 5 x sneller kunt doen
✓ Best practises van de afgelopen 10 jaar
✓ Handige video’s over alles wat met personeel te maken heeft
✓ Onmisbare informatie en actuele ontwikkelingen
✓ Als eerste toegang tot onze workshops

HR-tips

Klanten volgen
Ook tijdens en na afloop van het implementatietraject blijft VerzuimSystemen.nl haar klanten volgen. Na een jaar volgt een evaluatiegesprek waarin wordt vastgesteld of de verwachtingen die vooraf zijn gewekt ook daadwerkelijk zijn waargemaakt. Voor VerzuimSystemen.nl en voor de aanbieders levert dit belangrijke informatie op om de dienstverlening nog verder te verbeteren.

Jaarlijks onderzoek
VerzuimSystemen.nl doet jaarlijks onderzoek naar het actuele marktaanbod van alle professionele tools in de markt. De eindgebruikers wordt online en via evaluaties gevraagd naar wensen en ervaringen met verzuimsystemen. Daarnaast houden de professionals van VerzuimSystemen.nl de juridische, maatschappelijke, technische en politieke ontwikkelingen doorlopend in de peiling.
Op www.verzuimsystemen.nl is informatie te vinden over de toegevoegde waarde van systemen, de zin en onzin van koppelingen, het selectieproces, detailinformatie van alle aanbieders, handige links en relevante artikelen en nieuws.

Initiatiefnemers
VerzuimSystemen.nl BV is een initiatief van Bob Zeegers en Marco de Zeeuw. Twee professionals die de markt van binnen en buiten kennen en actief betrokken zijn geweest bij meerdere edities van de jaarlijkse verzuimsysteemtest van BG magazine.
De Zeeuw heeft vanuit een onafhankelijk en transparante positie voor diverse organisaties selectie- en adviestrajecten uitgevoerd en gaven aanbieders advies hoe hun systeem verder te optimaliseren. Zeegers heeft al eerder de vergelijkingssite Arbokiezer.nl gelanceerd, waarmee sinds 2009 al meer dan 1.250 werkgevers hun nieuwe arbodienstverlener hebben gevonden.