Uitstel Nieuwe Arbowet, of toch niet?

Uitstel Nieuwe Arbowet, of toch niet?

1 november 2016
Bedrijfsarts

Op diverse websites werd de afgelopen weken vermeld dat de Arbowet uitgesteld zou worden. Op de website van het ministerie van SZW was er echter niets over te vinden. Tijd voor fact checking: hoe zit het nu echt?

Arbokiezer zocht contact met het ministerie van SZW. Er is geen sprake van officieel uitstel, aldus de directie Communicatie van de Afdeling Publiek en Informatie van SZW. Wat er wel aan de hand is: de Eerste Kamer heeft vragen gesteld over de Arbowet en die moeten nog worden beantwoord.

Er geldt een wachttijd van 8 tot 9 weken na aanname van de wet in de Eerste Kamer. Hierdoor wordt 1 januari 2017 niet meer gehaald. Het eerstvolgende vaste verandermoment is dan in 1 juli 2017 (op voorwaarde dat de Eerste Kamer hem intussen heeft aangenomen). De wet gaat dus sowieso later in werking, maar niet omdat hij ‘uitgesteld’ zou zijn: uitstel heeft een andere betekenis is het politieke landschap. Waarvan akte…

Hoe dan ook: nog een half jaar extra om te voldoen aan de nieuwe eisen vanuit de wet. Dat geeft aanbieders, maar ook werkgevers meer tijd om zich voor te bereiden.

Keuzestress? Vergelijk gratis de beste 45 arbodiensten

Jij vertelt wat je zoekt, wij regelen de rest

✓ De beste arbodiensten al voor je geselecteerd
✓ Enige onafhankelijke arbodienst vergelijkingssite
✓ Persoonlijk advies van dé arbo experts
✓ Meer dan 21.462 klanten
✓ Snel 3 offertes van de beste arbodiensten

Keuze Arbodienst