Spring naar content
HR Navigator

De beste verzuimverzekering voor je organisatie?

 

Een zieke medewerker, iedere werkgever krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Met een ziekteverzuimverzekering of verzuimverzekering verzeker je je voor de loondoorbetalingsverplichting van zieke medewerkers.

 

 

Gratis en 100% onafhankelijk

10x sneller dan zelf doen

15.000+ klanten gingen jou voor

Alles wat je moet weten over verzuimverzekeringen

Waarom zou je een verzuimverzekering afsluiten? Wat is verzuim precies? Welke soorten verzuim zijn er? En wat is roze verzuim? Op deze pagina vertellen we je alles over verzuim en verzuimverzekeringen.

Heb jij na het lezen van deze pagina toch nog vragen over de verzuimverzekeringen of andere HR-uitdagingen, neem dan gerust contact met ons op.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat is een verzuimverzekering?

  Als een medewerker ziek is, dan betaal je als werkgever het loon van deze medewerker twee jaar door. Dat heet de loondoorbetalingsverplichting. Met een verzuimverzekering (soms ook wel ziekteverzuimverzekering of loondoorbetalingsverzekering genoemd) verzeker je je voor deze loondoorbetalingsverplichting van zieke medewerkers. Twee jaar lang iemand salaris doorbetalen kan flink in de papieren lopen en dat wil je niet. En zeker als je een kleine werkgever bent, kun je dit meestal ook niet een-twee-drie betalen. Met zo’n verzekering vang je deze kosten op.

  Wat is een verzuimverzekering?

  60 powertips die elke HR-professional moet kennen

  In onze dagelijkse powertip delen we de belangrijkste tips en eye-openers over Arbo, Verzuim en HR die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten.

  tips arbo verzuim en HR

  Jouw dagelijkse powertip

   Leer wat elke professional moet weten over HR & Arbo

   Voorkom dat je in de meest voorkomende valkuilen stapt

   Alle checklisten voor je arbo- en verzuimbeleid

   De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je verzuimbeleid

  HRM-tertainment

  Kan jouw HR wel een beetje peper gebruiken?
  Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

  Peper

  "Ik moet het je nageven … je bent een taalvirtuoos!"

  "Ademloos gelezen. Briljant."

  Waarom een verzuimverzekering?

  Eigenlijk is het antwoord hierop heel simpel. Je verzekert jezelf tegen de hoge kosten van een zieke medewerker. Verplicht is deze verzekering niet, dus je mag zelf bepalen of je deze verzekering afsluit.

  Als werkgever ben je trouwens wel verplicht om bij ziekte het salaris (na 1 maand minimaal 70%) door te betalen, tot 2 jaar na ziekmelding. Dit kan met name voor kleine werkgevers een behoorlijke last zijn. Tenzij het geen enkel probleem is om het salaris van een zieke medewerker lange tijd door te betalen, is het bijna altijd een goed idee om je hiertegen te verzekeren.

  Waarom zou ik verzuimverzekering afsluiten?

  Eigenlijk is het antwoord hierop heel simpel. Je verzekert jezelf, behalve tegen de hoge kosten van een zieke medewerker, ook voor risico's zoals:

  • Twee jaar loondoorbetaling
  • Loonsanctie
  • Doorbelasting van de ziektewetuitkering
  • Doorbelasting van de WGA-uitkering
  • Extra kosten van vervanging en productieverlies of zelfs omzetverlies

  Maak als werkgever dus zelf de afweging tussen de voor- en nadelen van wel en niet verzekeren. Weet je het niet zeker? Hieronder staat een handig overzicht met de voor- en nadelen:

  Niet verzekeren Geen kosten van verzekeringspremies Bij ziekte van een werknemer:
  • Kosten voor loondoorbetaling (twee jaar)
  • Kosten voor re-integratie
  • Kosten voor vervanging en eventuele omzetderving
  • Snelle actie noodzakelijk
  • Zelf verantwoordelijk voor administratieve plichten
  Wel verzekeren Voorspelbare kosten, met of zonder ziekte van een werknemer
  Soms extra budget voor preventieve diensten

  Bij ziekte van een werknemer:
  • Geen of veel minder kosten voor loondoorbetaling gedurende twee jaar
  • Vaak ook ondersteuning bij re-integratie, interventies en dergelijk
  Vaste kosten, ook zonder ziekte van een werknemer
  Is een verzuimverzekering verplicht?

  Is een verzuimverzekering verplicht?

  Nee, een verzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. Als werkgever bepaal je dus zelf of je deze verzekering afsluit.

  Om te bepalen of het verstandig is om een verzuimverzekering af te sluiten kun je zelf een rekensom maken van het loon per dag, de kosten voor verzuimbegeleiding, arbodienstverlening en eventuele vervanging voor personeel.

  Als werkgever ben je verplicht om je zieke medewerkers (met een contract voor onbepaalde tijd) twee jaar lang minstens 70% van het loon door te betalen. Heeft de medewerker een tijdelijk contract? Dan betaal je zolang dit contract duurt. Daarna neemt het UWV de loondoorbetaling over. Dit gebeurt vanaf de datum dat het contract afloopt tot de termijn van maximaal 2 jaar is bereikt. Het UWV is in dat geval ook verantwoordelijk voor de verzuimbegeleiding en re-integratie.

  Zelfs als je niet zo’n hele dure medewerker in dienst hebt, ben je al snel € 100.000,-- euro verder. Weet je nu al dat je dat niet kunt betalen? Dan is een verzuimverzekering wellicht iets voor jou.

  Wet verbetering poortwachter

  Volgens de wet moeten jij en je zieke medewerker er alles aan doen om de medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Deze wet heet de Wet verbetering Poortwachter (WvP). De WvP is niets meer of minder dan een verplicht en zeer strikt stappenplan dat de werkgever, de medewerker en de arbodienst moeten volgen tijdens de eerste twee jaren van ziekteverzuim. Houd je je als werkgever niet aan alle stappen? Of voer je ze niet goed uit? Dan kan de consequentie een verlenging van doorbetaling van het loon zijn, van één extra jaar.

  Wat kost verzuim?

  Een zieke medewerker is vervelend. Niet alleen voor de medewerker, ook voor jou als werkgever. Stel dat de werknemer een een modaal salaris verdient van € 35.000, dan kost elke verzuimdag zo’n € 250,-. Dat zijn de kosten van loondoorbetaling, vervanging, productie- of omzetverlies etc..

  Voor jouw organisatie kunnen die kosten trouwens fors hoger liggen, bijvoorbeeld als jouw beste accountmanager ziek is en dus niks verkoopt, of als je medewerkers hun declarabele uren door ziekte niet kunnen maken. Denk aan schilders, bouwvakkers, consultants en automonteurs. Als hun uurtarief gemiddeld 75 euro is, dan scheelt één verzuimdag je in één keer € 600. Een serieus bedrag, dat bovenop de kosten komt van de loondoorbetaling.

  Waarom een PMO?
  Wat kost een arbodienst?

  Wat kost een verzuimverzekering?

  De kosten van een ziekteverzuimverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals welke risico's je wil verzekeren, hoeveel medewerkers je hebt, maar ook vanaf welke ziektedag je verzekerd wilt zijn. Het maakt natuurlijk nogal wat uit of je alle kosten vanaf de eerste ziektedag zou willen verzekeren of dat je in staat bent de kosten van bijvoorbeeld de eerste drie maanden zelf te dragen.

  Daarnaast tellen ook zaken als verzuim in het verleden, de totale loonsom van jouw organisatie en de branche waarin je organisatie actief is mee. In sommige branches, bijvoorbeeld als er sprake is van zwaar fysiek werk, zijn de verzekeringspremies veel hoger dan in andere sectoren. Onderstaande factoren spelen ook nog een rol bij het bepalen van de premie:

  • Dekkingspercentage

   Je kunt kiezen uit verschillende dekkingspercentages. Wanneer je kiest voor een dekkingspercentage van 70 procent zullen de kosten lager zijn dan wanneer je kiest voor een dekkingspercentage van 100 procent. Bij een dekkingspercentage van 100 procent betaalt de verzekeraar de volledige loonkosten van de medewerker, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan.

  • Eigen risico

   Welk eigen risico ben je bereid te accepteren? Ofwel, welke kosten kun en wil je als werkgever zelf dragen. De verzekeraar noemt dit de wachtdagen. Dit is het aantal dagen dat je zelf voor de kosten op kunt en wilt draaien voordat de verzekeraar de loondoorbetalingsverplichting overneemt. De poliskosten hangen hier sterk van af. Wil je minder wachtdagen dan is je premie een stuk hoger dan als het aantal wachtdagen groter is.

  • Extra diensten

   Wil je je ook gelijk je arbodienstverlening afsluiten bij de verzekeraar? Of de hulp inschakelen van een verzuimcoach? Of misschien heb je aanvullende wensen als het gaat om preventie of duurzame inzetbaarheid van je medewerkers? Het kan allemaal. 

   Veel verzekeraars werken samen met een beperkt aantal arbodiensten. Dat is dan ook gelijk het nadeel van zo’n combinatie, want een echte keuze heb je niet als je maar kunt kiezen uit twee arbodiensten. Vaak moet je ook nog het duurste abonnement afsluiten, en dat is echt niet altijd nodig. Soms krijg je ook een extra budget, voor bijvoorbeeld preventieve diensten die de gezondheid van je medewerkers bevorderen. Denk aan een stoppen met roken cursus, of korting op je sportschoolabonnement. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk.

   Kortom, de kosten van een verzuimverzekering zijn afhankelijk van diverse factoren. We helpen je graag om de diverse verzekeringen te vergelijken en de beste keuze te maken. 

   Wist je trouwens dat een op de vier ondernemers teveel betaalt en dat je soms tot wel 40% procent kunt besparen op je premie?

   Wil je snel weten wat een ziekteverzuimverzekering kost of heb je al een verzekering en wil je weten wat je kunt besparen, vul dan vrijblijvend onze vragenlijst in. Ons advies is gratis, 100% onafhankelijk en we werken samen met (bijna) alle verzekeraars.

    

  Met welke soorten verzuim kan ik te maken krijgen?

  Ziekteverzuim is in te delen in kort (< 1 week), middellang (2-6 weken), lang (6-52 weken) en extra lang (> 1 jaar) verzuim.

  Kortdurend verzuim (<1 week)

  Een griepje, een migraineaanval of een verkoudheid; het kan iedereen overkomen. De medewerker is hierdoor een dag of een paar dagen niet aanwezig op het werk. Dit noemen we kortdurend verzuim. In 70% van de gevallen zijn mensen binnen een week weer beter.

  Let hierbij ook op frequent verzuim (dat is als iemand zich in één jaar vaker dan drie keer ziek meldt), een keiharde indicator voor aanstaand lang verzuim of vrijwillig vertrek. Dus neem dit signaal serieus en ga met de medewerker die vaak kortdurend verzuimt in gesprek.

  Middellang verzuim (2 - 6 weken)

  Wanneer een medewerker twee tot zes weken uitvalt is er sprake van middellang verzuim.  In 20% van de gevallen zijn mensen binnen zes weken beter.

  Langdurig en extra langdurig verzuim (6 weken tot langer dan een jaar)

  Wanneer een medewerker zes weken of langer uitvalt, is er sprake van langdurig ziekteverzuim. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, een verkeersongeval of kanker. In 10% van de gevallen is er sprake van lang en extra lang verzuim.

  Let op: uiterlijk in de zesde week maakt de bedrijfsarts of de arbodienst een probleemanalyse. Hier staat onder andere in wat het einddoel is van de re-integratie (volledig herstel eigen werk of wellicht ander werk bij een andere werkgever, hoe het herstel er uit ziet, welke mogelijkheden de medewerker heeft, wat je kunt doen om dit herstel te bevorderen en een verwachte hersteldatum. Zorg er als werkgever voor dat je deze probleemanalyse op tijd ontvangt van de bedrijfsarts.

  Meldt een medewerker zich ziek en vermoed je dat dit langdurig verzuim zal zijn? Wacht dan niet tot week zes, maar stel direct een re-integratiedossier op. Houd hierin bij hoe het verloop van het verzuim is en welke activiteiten zijn ondernomen.

  Normaal verzuim

  De meldingsfrequentie in Nederland is gemiddeld 1. Dit betekent dat een medewerker zich gemiddeld één keer per jaar ziek meldt. Maar er zijn grote verschillen tussen diverse sectoren en leeftijdsklassen. Zo melden medewerkers in de advocatuur, in de zorg en oudere medewerkers zich veel minder snel ziek. Dat lijkt gunstig, maar hoeft het niet te zijn. Soms is de arbeidsethos zo hoog, dan de medewerker zich pas ziek meldt als het echt niet meer gaat, met alle gevolgen van dien.

  Een hoge meldingsfrequentie is wel een hele belangrijk indicator dat er iets mis is. De werkdruk kan bijvoorbeeld te hoog zijn, maar vaak ook is er sprake van gedrag. Dat zijn de beruchte maandagmorgen hoofdpijntjes.

  Welke soorten verzuimverzekeringen zijn er?

  Welk soort verzuimverzekering het beste bij jouw organisatie past is afhankelijk van allerlei factoren, zoals de grootte van het bedrijf.

  Verzekeraars bieden daarom twee soorten verzuim­verzekeringen aan, met als belangrijkste verschil het eigen risico. Beide opties hebben een verplicht eigen risico, wat je nooit kan meeverzekeren. Je hebt dus altijd kosten wanneer je met verzuim te maken krijgt. Maar wanneer kies je voor welke optie? Dit ligt aan jezelf en aan hoeveel risico je kunt en wilt dragen.

  • 1

   Conventionele verzuim­verzekering

   Een conventionele ziekte­verzuim­verzekering gaat uit van een eigen risico in dagen. Dit worden ook wel wachtdagen genoemd. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld 10, 20, 30, 60 of 90 dagen. Bij sommige verzekeraars kun je zelfs kiezen voor 200 wachtdagen of meer. Maar de meeste werkgevers kiezen voor 10, 30 of 90 dagen wachttijd. Afhankelijk van hoeveel wachtdagen je kiest, ben je een bepaald aantal werkdagen (het aantal wachtdagen) zelf verantwoordelijk voor de loondoorbetaling van deze zieke werknemer. Zodra deze eigenrisicoperiode voorbij is, wordt de verzekering uitgekeerd. Hoe meer risico je zelf kunt dragen, hoe lager de premie is die je betaalt. Ofwel, wanneer je kiest voor een hoger aantal wachtdagen, betaal je een lagere premie.

   Deze conventionele verzekering is de meest uitgebreide ziekteverzuimverzekering en wordt meestal gekozen door kleinere werkgevers tot zo’n 50 werknemers. Als kleine werkgever heb je meestal minder middelen achter de hand om verzuimkosten op te vangen, en zo dek je het hoge risico af.

  • 2

   Verzuim­verzekering met stop loss dekking

   Een verzuim­verzekering met stop loss dekking werkt met een eigen risico in geld. Dit type verzekering is een vangnet voor meer dan gemiddeld ziekteverzuim. Het uitgangspunt is dat de werkgever regulier verzuim zelf kan betalen. Tot een afgesproken bedrag neem je zelf de loondoorbetaling op je. Overschrijd je het afgesproken bedrag, dan word je door de verzekering uitbetaald. Je bepaalt zelf dus welk risico je wilt dragen. Ook hier geldt uiteraard; hoe hoger het risico dat je zelf wilt dragen, hoe lager de verzekeringspremie wordt.

   Dit type verzekering is vaak interessant voor wat grotere organisaties met meer dan 50 werknemers. Deze hebben vaak meer middelen achter de hand, maar de wet van de grote getallen zorgt er ook voor dat het verzuimpercentage stabieler en beter te voorspellen is.

  Verzuimverzekering met of zonder arbodienst?

  Wanneer je een verzuimverzekering afsluit, geeft de verzekeraar je vaak de mogelijkheid om direct een contract bij een arbodienst af te sluiten. Heb je mooi alles direct geregeld toch? Ja, dat is absoluut waar, maar toch is het verstandig om nog even na te denken voordat je dit doet. Want heel vaak heb je maar een beperkte keuze uit arbodiensten, soms zelfs maar een of twee. En het is maar de vraag of deze arbodienst echt bij jouw organisatie past. Misschien hebben ze wel helemaal geen ervaring binnen jouw branche of is het een grote bulkaanbieder waar je niet veel meer bent dan een nummer. Soms ben je ook verplicht om een full servicepakket af te nemen en dat is niet altijd de beste keuze.

  Deze koppelverkoop, want feitelijk is er sprake van gedwongen winkelnering, geeft je dus geen enkele keuzemogelijkheid. Omdat het contract gekoppeld is aan de verzekering, kent de arbodienst jou niet persoonlijk en heeft er ook geen direct belang bij om echt goed samen te werken. Je hebt hen immers bij de ziekteverzuimverzekering erbij gekregen, wat voor hen een makkelijke manier is om klanten binnen te halen.

  Het is zeker niet per definitie een slecht advies, maar zorg er altijd voor dat jij ook zelf de contacten met en de regie over jouw arbodienst houdt. Want als zij je niet kennen, dan kunnen ze je nooit goed helpen bij de begeleiding van jouw verzuimende medewerkers. En dat wil je niet.

  Klanten over HR Navigator

  Mijn eerste vraag was: ‘Wat is jullie verdienmodel?’

  Een nieuwe arbodienst kies je niet zomaar en niet al te vaak. De vragen gingen over allerlei aspecten en dat stelde mij goed op scherp: denk ik zelf wel aan alles bij de keuze voor een nieuwe arbodienst?
  Het viel me op dat hun dienstverlening gratis is voor opdrachtgevers. Die vraag stelde ik dan ook toen een adviseur van HR Navigator belde nadat hij mijn antwoorden had ontvangen: ‘Wat is jullie verdienmodel?’ Daar kreeg ik een helder antwoord op. Dat een gekozen arbodienst een fee aan HR Navigator betaalt, vind ik logisch klinken.
  Wim Brandes, WVO Zorg

  Wim Brandes WVO zorg
  Lees verder

  Binnen een paar weken hadden we offertes liggen van drie aanbieders

  “Eerst vond ik het een beetje verdacht: hoezo kosteloze dienstverlening aan werkgevers? Daar zal wel nog iets aan vastzitten, dacht ik nog. Maar nee dus, het is echt gratis. Binnen een paar weken
  hadden we offertes liggen van drie aanbieders. HR Navigator stuurde per mail nog een rijtje adviezen voor tijdens de gesprekken. Dat was handige informatie. We werken nu met een enthousiaste partij
  die mensen echt motiveert om mee te doen aan de PMO.”
  M. Koomen HSE-specialist

  Myrjam Koomen Syngenta
  Lees verder

  Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het over had

  “Eerst ging ik zelf op zoek naar een nieuwe arbodienst, maar het verschil was bijna niet te zien tussen al die aanbieders. Toen ik besefte dat ik er niet zelf uit ging komen, besloot ik met HR Navigator in zee te gaan. Bij het eerste contact met adviseur Marco hoorde ik meteen dat hij wist waar hij het over had. Hij stelde allerlei vragen waarop ik niet direct het antwoord paraat had, zoals over verzuimfrequentie. Marco gaf ook een goede uitleg over het verdienmodel en hoe ze onafhankelijk kunnen kunnen adviseren.”
  Nassira Chouiar, BCD Travel

  Nassira Chouiar
  Lees verder

  Ze doen meer dan ik vooraf had verwacht

  Al snel na mijn start merkte ik dat met name de aandacht voor zieke medewerkers beter kon. De organisatie was in korte tijd snel gegroeid en niet meer bij te benen voor een bedrijfsarts alleen. De overstap naar een arbodienst was logisch. Al googlend kwam ik bij HR Navigator uit.
  Op basis van onze antwoorden kwam de adviseur van HR Navigator niet alleen met drie namen van
  geschikte arbodiensten. Hij gaf ook een samenvatting en waar de onderlinge verschillen in zaten. Eerlijk gezegd was dat meer dan ik vooraf had verwacht.
  Erik van de Berg, HR adviseur PGVZ

  Erik van den Berg
  Lees verder

  We hebben nu een veel bredere kijk op arbo en verzuim

  “Dankzij HR Navigator hebben wij een bredere kijk gekregen op verzuimbegeleiding en arbodienstverlening. We waren gewend alleen met een bedrijfsarts te werken. Met zijn expertise inspireerde de adviseur van HR Navigator ons tot een nieuwe werkwijze. We zetten nu een verzuimconsulent in en alleen als het nodig is, wordt de bedrijfsarts erbij gehaald. Een andere aanpak, waarmee we tot nu toe heel tevreden over zijn.”
  Corine Nieuwschepen, SKVR

  Corine Nieuwschepen
  Lees verder

  We zijn nog steeds enthousiast

  “Eerst benaderde ik zelf arbodiensten, maar ik kreeg onvoldoende respons op onze criteria, zoals transparantie of resultaat. Toen kwam HR Navigator in beeld. Ze regelden gesprekken met drie geschikte arbodiensten. Mensen van de OR, de directie, directe collega’s, er zat een hele delegatie van ons klaar. De verschillen waren behoorlijk groot en toch kozen we unaniem voor een kandidaat. We hebben net de eerste evaluatie gehad, en we zijn nog steeds enthousiast.”
  Ed Voshol, Samen Veilig Midden-Nederland

  klantenreview Ed Voshol
  Lees verder

  Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet

  “De nieuwe Arbowet maakte duidelijk dat je alle nieuwe eisen rondom een arbodienst goed op een rij moest hebben. Dat had ik in mijn achterhoofd toen ik via internet HR Navigator ontdekte. Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet en begrepen onze eisen goed. Maar ze gaven ook eerlijk aan dat de ligging van onze gemeente het best lastig maakte om geschikte arbodiensten te vinden. Toch kwamen ze met drie interessante kandidaten. Echt een superservice!”
  Diny van Lanen, P&O Adviseur Gemeente Bergen

  Diny van Lanen
  Lees verder

  De oriënterende gesprekken waren echt een uitkomst

  Door eerst een aantal oriënterende gesprekken te voeren, konden we daarna veel meer focus leggen op waar wij als organisatie naartoe willen en wat voor een arbodienstverlener daar dan bij zou passen.
  Wendy van Reek – projectleider arbodienstverlening Horizon College

  Wendy van reek
  Lees verder

  Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen

  “Na vijf jaar waren we toe aan een nieuwe arbodienst. Ik had al gehoord van HR Navigator via BG Magazine en Vernet, en ze bleken inderdaad de aangewezen organisatie om ons te helpen. Zelf hebben we aardig wat kennis in huis over verzuim en integratie, we staan bijvoorbeeld al jaren in de top drie van Vernet. HR Navigator kon goed met ons mee kon denken op dit niveau. Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen, hij nam alle tijd en had verstand van zaken.”
  Kitty van Balen, Frankeland

  klantenreview Kitty van Balen
  Lees verder
  Waar let je op bij het kiezen van een arbodienst?

  Welke verzuimverzekering past het best bij jou?

  Een geschikte aanbieder voor een verzuimverzekering selecteren is ingewikkeld en tijdrovend. En je bent vast niet elke dag bezig met het vergelijken ervan.

  Veel werkgevers kiezen er daarom voor om zich te laten ondersteunen door een verzekeringsadviseur. Op zich geen gek idee, deze persoon is elke dag bezig met verzekeringen en kent de verschillen tussen de verschillende verzekeringen en polissen.

  Toch zijn we best kritisch op een deel van deze adviseurs. Want vaak werkt zo’n adviseur samen met maar een of twee verzekeraars, vaak degene waar hij de meeste provisie of bonussen krijgt. En veel provisie is misschien goed voor zijn portemonnee, maar zeker niet voor de jouwe. Soms rijdt zo'n adviseur zelfs in een veel mooiere auto dan jij of komt bij je op gesprek met glimmende gouden manchetknopen. Drie keer raden wie dat betaalt. Zeker als je weet dat je vaak ook nog betaalt voor het advies zelf, soms wel tot zo’n €750,--!

  Daarom werkt HR Navigator exclusief samen met VLC, een verzekeringsexpert met een volmacht om zaken te doen met (bijna) alle grote verzekeraars. Met al deze verzekeraars hebben we dezelfde afspraken, zodat we ons kunnen concentreren op het advies. Via onze handige selectietool krijg je snel inzicht in alle mogelijkheden en premies van alle grote verzekeraars.

  Bespaar tot wel 40 procent op de verzuimverzekeringspremie

  Heb je geen verzekering? Beantwoord dan een paar korte vragen en je krijgt de beste verzekeraar met de scherpste premie jouw organisatie in je mailbox, inclusief twee beste alternatieven.

  Heb je al wel een verzuimverzekering? Wist je dat een op de vier ondernemers vaak to wel 40 procent kan besparen op de verzekeringspremie?

  Wil je weten wat jij kunt besparen? Vul dan de korte vragenlijst in en we je ontvangt van ons een vergelijking met je besparingspotentieel.Jouw persoonlijke verzekeringsadviseur ondersteunt je tijdens het gehele selectieproces. Gratis, snel en gegarandeerd onafhankelijk.

  Gratis, snel en 100% onafhankelijk
  HR Navigator hielp al meer dan 15.000 organisaties bij het vinden van een passende dienstverlener. We weten dus precies wat dienstverleners wel en niet te bieden hebben. Jouw persoonlijke adviseur ondersteunt je tijdens het gehele selectieproces. Gratis, snel en gegarandeerd 100% onafhankelijk.

  We werken namelijk nooit in opdracht van aanbieders. Hierdoor zetten we jouw wensen altijd centraal en selecteren we alleen de verzekeraars die hier volledig op aansluiten.

  Veelgestelde vragen

  Behalve in de duur van het verzuim, is verzuim ook nog in te delen in kleur. In het geval van  wit verzuim  heeft de medewerker een geldige reden om niet te werken en is hij écht ziek. Bij  zwart verzuim  meldt de medewerker zich onterecht ziek. Bijvoorbeeld om voor een ziek kind te zorgen of omdat het afgelopen zondag tóch iets te gezellig was op de tennisclub.

  In het geval van  grijs verzuim  voelt de medewerker zich ziek, maar kan hij eigenlijk wel werken. Bijvoorbeeld een lichte verkoudheid. De reden van ziekmelding is vaak wel legitiem, maar de duur niet. Grijs gebied dus.

  En dan is er nog het  roze verzuim . In dit geval is de medewerker écht ziek, maar komt deze toch werken. Dit lijkt loyaal, maar kan negatieve gevolgen hebben, bijvoorbeeld wanneer de medewerker andere medewerkers aansteekt.

  Hoe werkt HR Navigator?

  Werkwijze HR Navigator

  Elke dag de beste tips via social media

  We delen elke dag gratis onze laatste tips, beste eye-openers en leukste video's

  Onze succesgarantie

  HR Navigator is al 10 jaar de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

  We helpen iedereen. Altijd!

  100% onafhankelijk

  Persoonlijk advies van dé HR-experts van Nederland

  10 x sneller dan zelf doen

  Zorgvuldig geselecteerde aanbieders

  Al ruim 10 jaar de grootste HR-vergelijkingssite

  15.000+ organisaties gingen jou voor

  Merve&Mirco

  Direct advies:
  085 - 049 1540

  ma - vrij: 9.00 tot 17.00 uur

  Elke week de gratis beste HR-tips?

  Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

  60 powertips die elke HR-professional moet kennen

  Meld je aan voor de dagelijkse powertip

  Powertips

  Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

  Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

  arbodienst inkoopgids