Skip to content
Bel direct een hr-expert:
085 - 049 1540100%_onafhankelijk_badge

Wie toetst de RIE?

Vragen op categorie

Home > Blog > Veelgestelde vragen > Wie toetst de RIE?

Wie de RIE (Risico- inventarisatie en -evaluatie) toetst, ligt aan wie de RIE heeft opgesteld. Heb je deze zelf opgesteld, dan moet je deze laten toetsen door een bevoegde kerndeskundige. Heeft een externe kerndeskundige deze opgesteld? Dan hoef je deze niet ook nog eens apart te laten toetsen.

Het toetsen van de RIE is een controle of je de RIE goed hebt uitgevoerd, of deze alle risico’s bevat en het plan van aanpak hierop aansluit. De Arbowet heeft vier kerndeskundigen benoemd die de RIE toetst of voor je uitvoert: een veiligheidsdeskundige, bedrijfsarts, A&O deskundige of een arbeidshygiënist. Allevier mogen ze de RIE uitvoeren en de toetsing doen, maar kies vooral de deskundige die het beste past bij de risico’s binnen jouw organisatie, doelgroep en branche.

De RIE voer je elke vier jaar uit en deze wordt dan ook elke vier jaar getest. Verandert er binnen deze vier jaar iets binnen je organisatie (verhuizing, reorganisatie), dan stel je je RIE bij en laat je deze opnieuw toetsen.

We gaan hier nog uitgebreider in op alle aspecten rondom het toetsen van de RIE.

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Powerchords HR Professional

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

In onze dagelijkse powertip vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We delen de belangrijkste tips en eye-openers die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten. Je leert wat elke HR-professional moet weten over arbo en verzuim en voorkomt je dat je in de meest voorkomende valkuilen stapt.

✓ De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je arbo- en verzuimbeleid

✓ De bla bla van PSA

✓ Alles wat je wel en wat je vooral niet mag vragen aan je zieke medewerker