Bel direct een hr-expert:
085 - 049 1540100%_onafhankelijk_badge

Wat is het verschil tussen een geregistreerde en een niet-geregistreerde bedrijfsarts?

Vragen op categorie

Home > Blog > Veelgestelde vragen > Wat is het verschil tussen een geregistreerde en een niet-geregistreerde bedrijfsarts?

Een geregistreerde bedrijfsarts is een erkend medisch specialist op het gebied van werk en gezondheid. Deze arts heeft de 4-jarige specialisatie “arts voor arbeid en gezondheid, tak bedrijfsgeneeskunde” succesvol afgerond.

Artsen die in het BIG register geregistreerd staan als ‘arts’ of een ander specialisme, mogen alleen bedrijfsartsenwerk doen onder supervisie van een geregistreerde bedrijfsarts. Bij voldoende bekwaamheid en ervaring mag deze arts echter wel alle werkzaamheden verrichten die een geregistreerde bedrijfsarts mag doen.

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

In onze dagelijkse powertip vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We delen de belangrijkste tips en eye-openers die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten. Je leert wat elke HR-professional moet weten over arbo en verzuim en voorkomt je dat je in de meest voorkomende valkuilen stapt.

✓ De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je arbo- en verzuimbeleid

✓ De bla bla van PSA

✓ Alles wat je wel en wat je vooral niet mag vragen aan je zieke medewerker