Skip to content
Bel direct een hr-expert:
085 - 049 1540100%_onafhankelijk_badge

Waarom moet een werkgever een PMO aanbieden?

Vragen op categorie

Home > Blog > Veelgestelde vragen > Waarom moet een werkgever een PMO aanbieden?

Het aanbieden van een PMO (preventief medisch onderzoek) is wettelijk verplicht. Behalve deze wettelijke verplichting levert het PMO ook waardevolle inzichten op over de gezondheid van medewerkers en eventuele risico’s. Door hierop in te spelen, is de kans groot dat je je verzuimcijfer verlaagd en hiermee ook je kosten.

Het PMO brengt gezondheidsrisico’s in kaart welke te maken hebben met het werk, de privé-situatie en met zaken als leefstijl. Als werkgever wil je natuurlijk dat je medewerker goed omgaat met zijn of haar eigen gezondheid, maar je invloed hierop is meestal beperkt. Via een goed PMO geef je medewerkers inzicht in hun persoonlijke situatie en krijgen ze tips en tricks om hen positief te stimuleren om te werken aan hun eigen gezondheid.

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Powerchords HR Professional

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

In onze dagelijkse powertip vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We delen de belangrijkste tips en eye-openers die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten. Je leert wat elke HR-professional moet weten over arbo en verzuim en voorkomt je dat je in de meest voorkomende valkuilen stapt.

✓ De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je arbo- en verzuimbeleid

✓ De bla bla van PSA

✓ Alles wat je wel en wat je vooral niet mag vragen aan je zieke medewerker