Bel direct een hr-expert:
085 - 049 1540100%_onafhankelijk_badge

De beste Salarisadministratie pakket voor je organisatie?

✓ Vergelijk gratis 50 Salarisadministratie pakket

✓ Persoonlijk advies van dé HRM experts van Nederland

✓ Jij vertelt wat je zoekt, wij regelen de rest

✓ Snel 3 offertes van de beste Salarisadministratie pakket

Gratis en 100% onafhankelijk

10x sneller dan zelf doen

6000+ klanten gingen jou voor

Salarisadministratie pakket vergelijken en selecteren

Laat je de salarisverwerking door een account doen of wil je dit zelf binnen je organisatie regelen? Voor organisaties vanaf circa 30 medewerkers is deze laatste optie voordeliger. Met een salarisadministratie pakket voer je direct de mutaties en declaraties in, de software-aanbieder levert de salarisservice. Word je nog groter en ben je toe aan een interne salarisadministratie? Dan is een volwaardige salarismodule de oplossing voor jou. Medewerkers kunnen via ESS hiermee zelf hun loonstroken en jaaropgave inzien.

Online vergelijken & selecteren

Snel al je wensen op een rij. Ontvang een uitgebreide vergelijking en 3 salarisadministratie pakket offertes op maat. De rest regelen wij voor je
Ondersteuning

Ondersteund door hr-experts

Direct persoonlijk advies van HR adviseurs die echt verstand hebben van salarisadministratie pakketten. Al vanaf 2009 de grootste HR vergelijkingssite.
Selectie

Vergelijk 250 aanbieders.

HR Navigator werkt alleen met zorgvuldig geselecteerde salarisadministratie pakket aanbieders die voldoen aan strenge certificerings eisen.

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en objectief. We hebben met alle salarisadministratie pakket aanbieders gelijke afspraken en doen niet aan vriendjespolitiek.

Hoe werkt HR Navigator?

Vind makkelijk en snel een Salarisadministratie pakket aanbieder die bij jou past

Stap 1

Stap 1

Criteria bepalen

  ✓ Vul de vragenlijst in

✓ Vergelijk 50 criteria

 ✓ Persoonlijk advies

Stap2-BG

Stap 2

salarisadministratie pakket top 3

✓ Selectie 3 beste aanbieders

✓ Keuze uit 250 leveranciers

✓ Onafhankelijk

Stap3-BG

Stap 3

Adviesrapport en offertes

✓ Adviesrapport

✓ Uitgebreide vergelijking

✓ 3 Maatwerk offertes

Stap4-BG

Stap 4

Kies beste salarisadministratie pakket

✓ Gesprekken met top 3

✓ Contract onderhandeling

✓ Maak je keuze

Salarisadministratie pakket selecteren met advies van onze HR experts

"Het is altijd leuk te horen, dat je organisaties echt hebt geholpen bij het vinden van een passende Salarisadministratie pakket. HR Navigator is niet voor niets al jaren het vertrekpunt voor de selectie van een Salarisadministratie pakket."

Bob Zeegers - Algemeen directeur

Klanten van HR Navigator

Salarisadministratie pakket selecteren? Zo werkt het

Een geschikte salarisadministratie pakket aanbieder selecteren is ingewikkeld en tijdrovend. Het is immers niet iets wat je elke dag doet. Want hoe vind je een geschikte salarisadministratie pakket aanbieder uit meer dan 50 leveranciers?

Laat je niet misleiden

En hoe voorkom je dat je je laat misleiden door glanzende brochures of mooie verkoopverhalen? Want het laatste dat je wilt is een leverancier die jouw bedrijf helemaal niet snapt of de verkeerde diensten aanbiedt.

HR Navigator hielp al meer dan 6.000 organisaties bij het vinden van een passende salarisadministratie pakket leveranciers. Daarom weten we precies wat dienstverleners wel en niet te bieden hebben.

Hoe het werkt?

Wij brengen eerst je wensen in kaart en selecteren daarna de drie best passende aanbieders. Hier vragen we uitgebreide informatie op.

Je ontvangt van ons een vergelijkingsrapport inclusief 3 maatwerkoffertes en gaat zo goed voorbereid in gesprek met deze aanbieders. We helpen je ook om de juiste vragen te stellen. Zo kunt je echt een onderbouwde keuze maken.

Gratis, snel en onafhankelijk

Jouw persoonlijke HRM software-adviseur ondersteunt je tijdens het gehele selectieproces. Gratis, snel en gegarandeerd onafhankelijk.

Klanten over HR Navigator

We zijn nog steeds enthousiast

“Eerst benaderde ik zelf arbodiensten, maar ik kreeg onvoldoende respons op onze criteria, zoals transparantie of resultaat. Toen kwam HR Navigator in beeld. Ze regelden gesprekken met drie geschikte arbodiensten. Mensen van de OR, de directie, directe collega’s, er zat een hele delegatie van ons klaar. De verschillen waren behoorlijk groot en toch kozen we unaniem voor een kandidaat. We hebben net de eerste evaluatie gehad, en we zijn nog steeds enthousiast.”
Ed Voshol, Samen Veilig Midden-Nederland

klantenreview Ed Voshol
Lees verder

De niet lullen-maar-poetsen-mentaliteit vind ik prettig

“We waren net uitgebreid naar een regio waar we nog geen arbodienst hadden. Google bracht me op het spoor van HR Navigator. Na het versturen van het contactformulier op hun site werd ik gebeld door een van hun adviseurs. Die bleek zelf op vakantie te zijn op dat moment. Dat vond ik goede service, zelf neem ik echt niet op tijdens mijn vakantie, haha. De ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit van HR Navigator vind ik prettig. Ik heb ze al twee keer aanbevolen.”
Jacqueline Hiemstra, Miep

Jacqueline Hiemstra
Lees verder

Jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken.

“Achteraf vind ik het jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken. Dat had me veel tijd en energie gescheeld. Ze bieden een compleet traject, als opdrachtgever hoef je niet ernaast nog zelf de markt op te gaan. Ze zijn deskundig en hebben snel door waar je behoeften liggen, dat maakt ze een goede sparring partner. Daardoor kregen we zicht op waar we daadwerkelijk behoefte aan hadden en hoe we dat in de praktijk wilden invullen. Zonder hun expertise was dit niet zomaar duidelijk geworden en waren we langer bezig geweest.”
Marian van Roosmalen, Transitieleider Florence

Marian van Roosmalen
Lees verder

Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen

“Na vijf jaar waren we toe aan een nieuwe arbodienst. Ik had al gehoord van HR Navigator via BG Magazine en Vernet, en ze bleken inderdaad de aangewezen organisatie om ons te helpen. Zelf hebben we aardig wat kennis in huis over verzuim en integratie, we staan bijvoorbeeld al jaren in de top drie van Vernet. HR Navigator kon goed met ons mee kon denken op dit niveau. Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen, hij nam alle tijd en had verstand van zaken.”
Kitty van Balen, Frankeland

klantenreview Kitty van Balen
Lees verder

Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het over had

“Eerst ging ik zelf op zoek naar een nieuwe arbodienst, maar het verschil was bijna niet te zien tussen al die aanbieders. Toen ik besefte dat ik er niet zelf uit ging komen, besloot ik met HR Navigator in zee te gaan. Bij het eerste contact met adviseur Marco hoorde ik meteen dat hij wist waar hij het over had. Hij stelde allerlei vragen waarop ik niet direct het antwoord paraat had, zoals over verzuimfrequentie. Marco gaf ook een goede uitleg over het verdienmodel en hoe ze onafhankelijk kunnen kunnen adviseren.”
Nassira Chouiar, BCD Travel

Nassira Chouiar
Lees verder

We hebben nu een veel bredere kijk op arbo en verzuim

“Dankzij HR Navigator hebben wij een bredere kijk gekregen op verzuimbegeleiding en arbodienstverlening. We waren gewend alleen met een bedrijfsarts te werken. Met zijn expertise inspireerde de adviseur van HR Navigator ons tot een nieuwe werkwijze. We zetten nu een verzuimconsulent in en alleen als het nodig is, wordt de bedrijfsarts erbij gehaald. Een andere aanpak, waarmee we tot nu toe heel tevreden over zijn.”
Corine Nieuwschepen, SKVR

Corine Nieuwschepen
Lees verder

Elke dag de beste tips via social media

We delen elke dag gratis onze laatste tips, beste eye-openers en leukste video's

Onze succesgarantie

HR Navigator is al 10 jaar de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

We helpen iedereen. Altijd!

100% onafhankelijk

Persoonlijk advies van dé HR-experts van Nederland

10 x sneller dan zelf doen

Zorgvuldig geselecteerde aanbieders

 Al 10 jaar de grootste HR-vergelijkingssite

 6.000+ organisaties gingen jou voor

Merve&Mirco

Direct advies:
085 - 049 1540

ma - vrij: 9.00 tot 17.00 uur

Meer weten over HRM

Ondernemingsraad

Wat doet de ondernemingsraad en wat mag je van hen verwachten?

De ondernemingsraad (OR) behartigt de belangen van alle medewerkers. Wanneer je meer dan 50 medewerker in dienst hebt, ...
Lees verder
In 7 stappen naar strategische personeelsplanning

In 7 stappen naar strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning (SPP) is een middel om een optimale bezetting van medewerkers te creëren en de juiste competenties ...
Lees verder
Hoe kies je een HRM-Systeem dat goed bij jou past?

Hoe kies je een HRM-Systeem dat goed bij jou past?

Het kiezen van een HRM-systeem dat goed aansluit bij jouw organisatie, behoeften en situatie is lastig. Er zijn ...
Lees verder

Hoe werkt HR Navigator?

Veelgestelde vragen

Welke belangrijke formulieren heeft een loonadministratie?

De drie belangrijkste formulieren van de loonadministratie zijn de loonstaat, de loonstrook en de jaaropgave.

De loonstaat is een overzicht van de verdiensten van de werknemers. Voor elke afzonderlijke werknemer is er een loonstaat.

Een loonstrook is het overzicht van het loon van een medewerker. Het loon is opgesplitst naar diverse loonvormen.

De jaaropgave bevat alle informatie over het loon en de inhoudingen van een geheel jaar. Deze jaaropgave is bestemd voor de belastingdienst en wordt normaal gesproken opgemaakt in januari van elk jaar.

Voor elke elke medewerker dient een jaaropgave gemaakt te worden.

 

Loonadministratie – wat is dat precies?

Wanneer je een loonadministratie opzet krijgt je te maken met allerlei verschillende formulieren en berekeningen. Bijvoorbeeld de loonstaat, de loonstrook of een jaaropgave. Met behulp van deze formulieren bereken je het bruto- en nettoloon maar ook de diverse verschuldigde bedragen.

Ook krijg je te maken met verminderingsbeschikkingen, loonbelastingverklaringen en door werknemers ingediende kostendeclaraties voor openbaar vervoer, gemaakte kilometers of zakelijke lunches of diners.

Alle beloningen zoals eindheffingen en verstrekkingen, afdrachtsverminderingen en onkostenvergoedingen of onkosten moet je administreren. Voor de gehele loonadministratie geldt een bewaarplicht van zeven jaar.

 

Wat zijn de voordelen van salarisadministratie software?

Vanaf zo’n 30 medewerkers is het lucratief om de salarisverwerking in huis te halen. Hiermee voer je zelf de mutaties en declaraties in en levert de software-aanbieder de salarisservice. Op deze manier hoef je niet meer samen te werken met een accountant en bespaar je elke maand op deze kosten.

Wat kost salarisadministratie software?

Salarisadministratie software is een uitbreiding op je HRM-pakket en de investering hiervoor ligt aan de mogelijkheden. Wanneer je kiest voor basic mogelijkheden, dan ben je al voor een paar euro per medewerker per maand klaar. Word je groter en ben je toe aan een interne salarisadministratie? Dan is een volwaardige salarismodule, met meer maatwerkmogelijkheden de oplossing.

Wat zijn de functionaliteiten van salarisadministratie software?

In een digitaal en overzichtelijk systeem houd je alle mutaties en declaraties bij, zodat de software-aanbieder deze mutaties en declaraties kan doorvoeren. Bij een uitgebreidere versie worden de loonstroken en jaaropgaven automatisch verwerkt, zodat medewerkers zelf hun loonstroken en jaaropgaven zien.

HRM software vergelijken?
Start selectie aanbieders.