Bel direct een hr-expert:
085 - 049 1540100%_onafhankelijk_badge

De beste Personeelssystemen voor je organisatie?

✓ Vergelijk gratis 50 Personeelssystemen

✓ Persoonlijk advies van dé HRM experts van Nederland

✓ Jij vertelt wat je zoekt, wij regelen de rest

✓ Snel 3 offertes van de beste Personeelssystemen

Gratis en 100% onafhankelijk

10x sneller dan zelf doen

6000+ klanten gingen jou voor

Personeelssystemen vergelijken en selecteren

Beheer de gegevens van je medewerkers op een efficiënte manier in een personeelssysteem. Maak hierin planningen, roosters en registreer de uren die zijn gewerkt. Vanuit deze gegevens berekent een personeelssysteem bijvoorbeeld de lonen aan het einde van de maand. Ook geef je hiermee medewerkers inzicht in de voor hen belangrijke aspecten (gewerkte uren, vakantiedagen, het rooster). En willen ze verlof aanvragen, dan kan dat bijvoorbeeld ook hier.

Online vergelijken & selecteren

Snel al je wensen op een rij. Ontvang een uitgebreide vergelijking en 3 personeelsysteem offertes op maat. De rest regelen wij voor je
Ondersteuning

Ondersteund door hr-experts

Direct persoonlijk advies van HR adviseurs die echt verstand hebben van personeelssystemen. Al vanaf 2009 de grootste HR vergelijkingssite.
Selectie

Vergelijk 250 aanbieders.

HR Navigator werkt alleen met zorgvuldig geselecteerde personeelsysteem aanbieders die voldoen aan strenge certificerings eisen.

100% onafhankelijk

Direct persoonlijk advies van HR adviseurs die echt verstand hebben van personeelsysteem software. Al vanaf 2009 de grootste HR vergelijkingssite.

Hoe werkt HR Navigator?

Vind makkelijk en snel een Personeelssystemen aanbieder die bij jou past

Stap 1

Stap 1

Criteria bepalen

  ✓ Vul de vragenlijst in

✓ Vergelijk 50 criteria

 ✓ Persoonlijk advies

Stap2-BG

Stap 2

Personeelssysteem top 3

✓ Selectie 3 beste aanbieders

✓ Keuze uit 250 leveranciers

✓ Onafhankelijk

Stap3-BG

Stap 3

Adviesrapport en offertes

✓ Adviesrapport

✓ Uitgebreide vergelijking

✓ 3 Maatwerk offertes

Stap4-BG

Stap 4

Kies de beste personeelssysteem

✓ Gesprekken met top 3

✓ Contract onderhandeling

✓ Maak je keuze

Personeelssystemen selecteren met advies van onze HR experts

"Het is altijd leuk te horen, dat je organisaties echt hebt geholpen bij het vinden van een passende Personeelssystemen. HR Navigator is niet voor niets al jaren het vertrekpunt voor de selectie van een Personeelssystemen."

Bob Zeegers - Algemeen directeur

Klanten van HR Navigator

Personeelssysteem selecteren? Zo werkt het

Een geschikte personeelssysteem aanbieder selecteren is ingewikkeld en tijdrovend. Het is immers niet iets wat je elke dag doet. Want hoe vind je een geschikte personeelssysteem software aanbieder uit meer dan 50 leveranciers?

Laat je niet misleiden

En hoe voorkom je dat je je laat misleiden door glanzende brochures of mooie verkoopverhalen? Want het laatste dat je wilt is een leverancier die jouw bedrijf helemaal niet snapt of de verkeerde diensten aanbiedt.

HR Navigator hielp al meer dan 6.000 organisaties bij het vinden van een passende personeelssysteem leveranciers. Daarom weten we precies wat dienstverleners wel en niet te bieden hebben.

Hoe het werkt?

Wij brengen eerst je wensen in kaart en selecteren daarna de drie best passende aanbieders. Hier vragen we uitgebreide informatie op.

Je ontvangt van ons een vergelijkingsrapport inclusief 3 maatwerkoffertes en gaat zo goed voorbereid in gesprek met deze aanbieders. We helpen je ook om de juiste vragen te stellen. Zo kunt je echt een onderbouwde keuze maken.

Gratis, snel en onafhankelijk

Jouw persoonlijke HRM software-adviseur ondersteunt je tijdens het gehele selectieproces. Gratis, snel en gegarandeerd onafhankelijk.

Klanten over HR Navigator

We zijn nog steeds enthousiast

“Eerst benaderde ik zelf arbodiensten, maar ik kreeg onvoldoende respons op onze criteria, zoals transparantie of resultaat. Toen kwam HR Navigator in beeld. Ze regelden gesprekken met drie geschikte arbodiensten. Mensen van de OR, de directie, directe collega’s, er zat een hele delegatie van ons klaar. De verschillen waren behoorlijk groot en toch kozen we unaniem voor een kandidaat. We hebben net de eerste evaluatie gehad, en we zijn nog steeds enthousiast.”
Ed Voshol, Samen Veilig Midden-Nederland

klantenreview Ed Voshol
Lees verder

Ik hoorde meteen dat de adviseur wist waar hij het over had

“Eerst ging ik zelf op zoek naar een nieuwe arbodienst, maar het verschil was bijna niet te zien tussen al die aanbieders. Toen ik besefte dat ik er niet zelf uit ging komen, besloot ik met HR Navigator in zee te gaan. Bij het eerste contact met adviseur Marco hoorde ik meteen dat hij wist waar hij het over had. Hij stelde allerlei vragen waarop ik niet direct het antwoord paraat had, zoals over verzuimfrequentie. Marco gaf ook een goede uitleg over het verdienmodel en hoe ze onafhankelijk kunnen kunnen adviseren.”
Nassira Chouiar, BCD Travel

Nassira Chouiar
Lees verder

Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen

“Na vijf jaar waren we toe aan een nieuwe arbodienst. Ik had al gehoord van HR Navigator via BG Magazine en Vernet, en ze bleken inderdaad de aangewezen organisatie om ons te helpen. Zelf hebben we aardig wat kennis in huis over verzuim en integratie, we staan bijvoorbeeld al jaren in de top drie van Vernet. HR Navigator kon goed met ons mee kon denken op dit niveau. Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen, hij nam alle tijd en had verstand van zaken.”
Kitty van Balen, Frankeland

klantenreview Kitty van Balen
Lees verder

Ze regelden een groot deel van de aanbesteding

“Al lange tijd kampten we met hoog verzuim en de samenwerking met de toenmalige arbodienst liep niet meer zo soepel. Ik was huiverig om over te stappen vanwege het gedoe. Tot ik begreep dat ik een groot deel van de aanbesteding bij HR Navigator kon neerleggen. Het voortraject liep soepel. We ontvingen van drie partijen een voorstel, waarvan er één eigenlijk gelijk afviel. HR Navigator pakte dit gelijk goed op en samen kwamen we tot een plan B en zelf C. Uit de selectiegesprekken is uiteindelijk één partij naar voren gekomen. De nieuwe arbodienst is wennen want ze werken echt op een andere manier. Maar: er is al beweging in het verzuim!”
Carolien Vos, ISEC

Lees verder

Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet

“De nieuwe Arbowet maakte duidelijk dat je alle nieuwe eisen rondom een arbodienst goed op een rij moest hebben. Dat had ik in mijn achterhoofd toen ik via internet HR Navigator ontdekte. Ze wisten alles van de nieuwe Arbowet en begrepen onze eisen goed. Maar ze gaven ook eerlijk aan dat de ligging van onze gemeente het best lastig maakte om geschikte arbodiensten te vinden. Toch kwamen ze met drie interessante kandidaten. Echt een superservice!”
Diny van Lanen, P&O Adviseur Gemeente Bergen

Diny van Lanen
Lees verder

Jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken.

“Achteraf vind ik het jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken. Dat had me veel tijd en energie gescheeld. Ze bieden een compleet traject, als opdrachtgever hoef je niet ernaast nog zelf de markt op te gaan. Ze zijn deskundig en hebben snel door waar je behoeften liggen, dat maakt ze een goede sparring partner. Daardoor kregen we zicht op waar we daadwerkelijk behoefte aan hadden en hoe we dat in de praktijk wilden invullen. Zonder hun expertise was dit niet zomaar duidelijk geworden en waren we langer bezig geweest.”
Marian van Roosmalen, Transitieleider Florence

Marian van Roosmalen
Lees verder

Elke dag de beste tips via social media

We delen elke dag gratis onze laatste tips, beste eye-openers en leukste video's

Onze succesgarantie

HR Navigator is al 10 jaar de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

We helpen iedereen. Altijd!

100% onafhankelijk

Persoonlijk advies van dé HR-experts van Nederland

10 x sneller dan zelf doen

Zorgvuldig geselecteerde aanbieders

 Al 10 jaar de grootste HR-vergelijkingssite

 6.000+ organisaties gingen jou voor

Merve&Mirco

Direct advies:
085 - 049 1540

ma - vrij: 9.00 tot 17.00 uur

Meer weten over HRM

Ondernemingsraad

Wat doet de ondernemingsraad en wat mag je van hen verwachten?

De ondernemingsraad (OR) behartigt de belangen van alle medewerkers. Wanneer je meer dan 50 medewerker in dienst hebt, ...
Lees verder
In 7 stappen naar strategische personeelsplanning

In 7 stappen naar strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning (SPP) is een middel om een optimale bezetting van medewerkers te creëren en de juiste competenties ...
Lees verder
Hoe kies je een HRM-Systeem dat goed bij jou past?

Hoe kies je een HRM-Systeem dat goed bij jou past?

Het kiezen van een HRM-systeem dat goed aansluit bij jouw organisatie, behoeften en situatie is lastig. Er zijn ...
Lees verder

Hoe werkt HR Navigator?

Veelgestelde vragen

Is een personeelsdossier verplicht?

Ja. Ondernemers met personeel zijn verplicht een loonadministratie en een personeelsdossier bij te houden.

 

Wat leg je minimaal vast in een personeelsdossier?

Een personeelsdossier van een werknemer moet voldoen aan de eisen van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Dat is vooral belangrijk bij het disfunctioneren. Is de dossieropbouw niet volgens deze Wwz-regels? Dan zal een kantonrechter het arbeidscontract niet ontbinden.

Wat leg je vast in een goed (digitaal) personeelsdossier? 

  • Belangrijk persoonlijke gegevens
  • Contract(en) en arbeidsvoorwaarden
  • Een duidelijke functieomschrijving
  • Alle correspondentie met de werknemer, inclusief eventuele officiële waarschuwingen en e-mails
  • Overzicht in functioneren en ontwikkeling: inclusief verslagen van jaarlijkse functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken, maar ook de gemaakte afspraken over verbetertrajecten. Zorg dat deze verslagen ook door de medewerker ondertekend zijn.
  • Verzuimoverzicht
  • Overige zaken of bijzonderheden

Wat zijn de voordelen van een personeelssysteem?

Met een personeelssysteem houd je digitaal bij wie er bij je werken. Dit is inclusief alle gegevens van medewerkers zoals de NAW-gegevens, functie en begin- en einddatum van het contract. Dit is een simpele manier om overzicht te bewaren en werkt goed voor kleinere organisaties die hun registratie zelf op een nette manier willen bijhouden.

Wat kost een personeelssysteem?

Wanneer je kiest voor de basic mogelijkheden van een personeelssysteem, dan ben je al voor een paar euro per medewerker per maand al klaar en zijn de configuratie- en implementatiekosten te overzien. Kies je voor een echte maatwerkoplossing bij een gerenommeerde speler, dan kunnen de kosten in het eerste jaar oplopen tot vele tienduizenden euro’s.

Wat zijn de functionaliteiten van een personeelssysteem?

Een personeelssysteem geeft overzichtelijk in wie je in dienst hebt en de gegevens die bij medewerkers horen. Vanuit een systeem verzamel en bewaar je alle gegevens, zodat je hier ook makkelijk bij kunt wanneer dit nodig is.

> Alle vragen over personeelssystemen

HRM software vergelijken?
Start selectie aanbieders.