Spring naar content
HR Navigator

De beste personeelsadministratie voor je organisatie?

✓ Vergelijk gratis 50 personeelsadministratie aanbieders

✓ Persoonlijk advies van dé HRM experts van Nederland

✓ Jij vertelt wat je zoekt, wij regelen de rest

✓ Snel 3 offertes van de beste personeelsadministratie aanbieders

Gratis en 100% onafhankelijk

10x sneller dan zelf doen

15.000+ klanten gingen jou voor

Personeelsadministratie aanbieders vergelijken en selecteren

Je wilt je personeelszaken goed geregeld hebben. Dit begint bij het hebben van een goede personeelsadministratie. Personeelsadministratie en -systemen bieden jou als werkgever, je HR afdeling en leidinggevenden overzicht en efficiëntie binnen aspecten als personeeldossiersoftware, personeelsplanningsoftware, tijdregistratiesystemen, salarisadministratiepakketten, verlofregistratiesystemen, en werving- en selectiesystemenen. Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste personeelsadministratie of personeelssysteem, is dat deze aansluit op de visie en ambitie van je organisatie. HR Navigator werkt samen met meer dan 50 aanbieders en we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw organisatie.

Laat je niet misleiden

En hoe voorkom je dat je je laat misleiden door glanzende brochures of mooie verkoopverhalen? Want het laatste dat je wilt is een leverancier die jouw bedrijf helemaal niet snapt of de verkeerde diensten aanbiedt.

HR Navigator hielp al meer dan 14.000 organisaties bij het vinden van een passende personeelsadministratie aanbieder. Daarom weten we precies wat dienstverleners wel en niet te bieden hebben.

Hoe het werkt?

Wij brengen eerst je wensen in kaart en selecteren daarna de drie best passende aanbieders. Hier vragen we uitgebreide informatie op.

Je ontvangt van ons een vergelijkingsrapport inclusief 3 maatwerkoffertes en gaat zo goed voorbereid in gesprek met deze aanbieders. We helpen je ook om de juiste vragen te stellen. Zo kun je echt een onderbouwde keuze maken.

Gratis, snel en onafhankelijk

Jouw persoonlijke HRM-adviseur ondersteunt je tijdens het gehele selectieproces. Gratis, snel en gegarandeerd onafhankelijk.

Online vergelijken & selecteren

Snel al je wensen op een rij. Ontvang een uitgebreide vergelijking en 3 personeelsadministratie offertes op maat. De rest regelen wij voor je
Selectie

Vergelijk 250 aanbieders

HR Navigator werkt alleen met zorgvuldig geselecteerde personeelsadministratie aanbieders die voldoen aan strenge certificerings eisen.

Ondersteuning

Ondersteund door hr-experts

Direct persoonlijk advies van HR adviseurs die echt verstand hebben van personeelsadministratie. Al vanaf 2009 de grootste HR vergelijkingssite.

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en objectief. We hebben met alle personeelsadministratie aanbieders gelijke afspraken en doen niet aan vriendjespolitiek.

Vind de personeelsadministratie die bij jou past

Een personeelsadministratie zorgt ervoor dat je gegevens van alle medewerkers binnen een organisatie kunt verkrijgen en verwerken. Je kunt hierbij denken aan ziekmeldingen, vakantiedagen, en lonen. Het is voor ondernemers met personeel verplicht om een loon- en personeelsadministratie bij te houden. Hoe groter jouw organisatie, hoe groter de noodzaak is voor het bijhouden van een personeelsadministratie. Als organisatie komen dan al gauw de volgende vragen naar voren. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een tijdregistratiesysteem. Of welke salarisadministratiepakket past het beste bij mijn organisatie? 

Of het nu gaat om een verlofregistratiesysteem, werving- en selectiesysteem of een salarisadministratiesysteem, er zijn ontzettend veel systemen. Het gebruik van deze systemen is niet alleen handig voor jouw als werkgever, HR afdeling of leidinggevenden. Het biedt ook enorm veel voordelen voor het personeel. Het personeel kan in veel gevallen heel eenvoudig zelf informatie aanpassen. Denk aan het doorgeven van een adreswijziging, het opvragen van een telefoonnummer van een collega, het indienen van een verlofaanvraag en het nakijken van de eigen salarisstrook. 

Elk systeem heeft zijn specifieke kenmerken, vaak is het mogelijk om diverse modules aan of uit te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen of jouw organisatie de salarisadministratie via hetzelfde systeem wil laten verlopen, of dat je dit door je boekhouder wil laten doen.

Personeelssysteem

Beheer de gegevens van je medewerkers op een efficiënte manier in een personeelssysteem. Maak hierin planningen, roosters en registreer de uren die zijn gewerkt. Vanuit deze gegevens berekent een personeelssysteem bijvoorbeeld de lonen aan het einde van de maand. Ook geef je hiermee medewerkers inzicht in de voor hen belangrijke aspecten (gewerkte uren, vakantiedagen, het rooster). En willen ze verlof aanvragen, dan kan dat bijvoorbeeld ook hier.

Personeelsdossiersoftware

Het bijhouden van een personeelsdossier per medewerker is verplicht. Waar dit vroeger op papier gebeurde en in de archiefkast belandde, is er nu software die je hierin overzicht en structuur biedt. Alle gegevens over medewerkers en hun dossier worden op een veilige manier in deze software geplaatst en zowel werkgever als medewerker kunnen hierbij.

Personeelsplanningsoftware

Automatiseer je personeelsplanning en laat je hierin ondersteunen door de personeelsplanningsoftware. Op een efficiënte manier helpt deze software je inzichtelijk te krijgen hoeveel werk er te doen is, hoeveel medewerkers je hiervoor nodig hebt en wie van je medewerkers beschikbaar zijn. Een goede personeelsplanningsoftware geeft 24/7 online inzage in actuele beschikbaarheid van medewerkers, slimme adviezen op basis van beschikbaarheid, overzichtelijke weergave van medewerkers, uren en kosten, eenvoudig communicatie tussen werkgever en medewerker en een uitgebreide urenregistratie.

Salarisadministratiepakket

Laat je de salarisverwerking door een accountant doen of wil je dit zelf binnen je organisatie regelen? Voor organisaties vanaf circa 30 medewerkers is deze laatste optie voordeliger. Met een salarisadministratiepakket voer je direct de mutaties en declaraties in, de software-aanbieder levert de salarisservice. Word je nog groter en ben je toe aan een interne salarisadministratie? Dan is een volwaardige salarismodule de oplossing voor jou. Medewerkers kunnen via ESS hiermee zelf hun loonstroken en jaaropgave inzien.

Tijdregistratiesysteem

Een tijdregistratiesysteem geeft overzicht van de urenregistratie, tijdregistratie en zorgt voor een goede toegangscontrole. Het gaat dan bijvoorbeeld om het online registreren van gewerkt uren, overzicht in gewerkte uren, overwerk of afwezigheid.

Verlofregistratiesystemen

Houd met een verlofregistratiesysteem overzicht in het aantal opgenomen verlofdagen van je medewerkers. In dit systeem doen medewerkers zelf hun verlofaanvragen en hier hebben ze bijvoorbeeld ook inzicht in het aantal vakantiedagen die ze nog open en hoeveel ze er nog van vorig jaar hebben. Het systeem berekent dit automatisch voor een volledig overzicht.

Werving- en selectiesysteem

Een werving- en selectiesysteem is een gespecialiseerd personeelsinformatiesysteem. Dit systeem zorgt dat alle stappen van het werving- en selectieproces worden geautomatiseerd. Denk hierbij aan het opstellen van profielen, het doorzoeken van CV’s, het matchen van kandidaat aan functie, de communicatie en agendabeheer.

Hoe werkt HR Navigator?

Vind makkelijk en snel een personeelsadministratie aanbieder die bij jou past

Stap 1

Stap 1

Criteria bepalen

✓ Vul de vragenlijst in

✓ Vergelijk 50 criteria

✓ Persoonlijk advies

Stap2-BG

Stap 2

Selectie aanbieder top 3

✓ Selectie 3 beste aanbieders

✓ Keuze uit 250 leveranciers

✓ Onafhankelijk

Stap3-BG

Stap 3

Adviesrapport en offertes

✓ Adviesrapport

✓ Uitgebreide vergelijking

✓ 3 Maatwerk offertes

Stap4-BG

Stap 4

Kies de beste personeelsadministratie

✓ Gesprekken met top 3

✓ Contract onderhandeling

✓ Maak je keuze

Bob en Marco

Marco | Bob

Personeelsadministratie selecteren met advies van onze HR experts

"Het is altijd leuk te horen, dat je organisaties echt hebt geholpen bij het vinden van een passend personeelsadministratie. HR Navigator is niet voor niets al jaren het vertrekpunt voor de selectie van personeelsadministraties."

Bob Zeegers - Algemeen directeur

Klanten van HR Navigator

Klanten over HR Navigator

De oriënterende gesprekken waren echt een uitkomst

Door eerst een aantal oriënterende gesprekken te voeren, konden we daarna veel meer focus leggen op waar wij als organisatie naartoe willen en wat voor een arbodienstverlener daar dan bij zou passen.
Wendy van Reek – projectleider arbodienstverlening Horizon College

Wendy van reek
Lees verder

Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen

“Na vijf jaar waren we toe aan een nieuwe arbodienst. Ik had al gehoord van HR Navigator via BG Magazine en Vernet, en ze bleken inderdaad de aangewezen organisatie om ons te helpen. Zelf hebben we aardig wat kennis in huis over verzuim en integratie, we staan bijvoorbeeld al jaren in de top drie van Vernet. HR Navigator kon goed met ons mee kon denken op dit niveau. Ik kon de adviseur altijd bellen met vragen, hij nam alle tijd en had verstand van zaken.”
Kitty van Balen, Frankeland

klantenreview Kitty van Balen
Lees verder

We hebben nu een veel bredere kijk op arbo en verzuim

“Dankzij HR Navigator hebben wij een bredere kijk gekregen op verzuimbegeleiding en arbodienstverlening. We waren gewend alleen met een bedrijfsarts te werken. Met zijn expertise inspireerde de adviseur van HR Navigator ons tot een nieuwe werkwijze. We zetten nu een verzuimconsulent in en alleen als het nodig is, wordt de bedrijfsarts erbij gehaald. Een andere aanpak, waarmee we tot nu toe heel tevreden over zijn.”
Corine Nieuwschepen, SKVR

Corine Nieuwschepen
Lees verder

Jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken

“Achteraf vind ik het jammer dat ik niet meteen via HR Navigator ben gaan zoeken. Dat had me veel tijd en energie gescheeld. Ze bieden een compleet traject, als opdrachtgever hoef je niet ernaast nog zelf de markt op te gaan. Ze zijn deskundig en hebben snel door waar je behoeften liggen, dat maakt ze een goede sparring partner. Daardoor kregen we zicht op waar we daadwerkelijk behoefte aan hadden en hoe we dat in de praktijk wilden invullen. Zonder hun expertise was dit niet zomaar duidelijk geworden en waren we langer bezig geweest.”
Marian van Roosmalen, Transitieleider Florence

Marian van Roosmalen
Lees verder

Elke dag de beste tips via social media

We delen elke dag gratis onze laatste tips, beste eye-openers en leukste video's

Onze succesgarantie

HR Navigator is al 10 jaar de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite.

We helpen iedereen. Altijd!

100% onafhankelijk

Persoonlijk advies van dé HR-experts van Nederland

10 x sneller dan zelf doen

Zorgvuldig geselecteerde aanbieders

Al ruim 10 jaar de grootste HR-vergelijkingssite

15.000+ organisaties gingen jou voor

Merve&Mirco

Direct advies:
085 - 049 1540

ma - vrij: 9.00 tot 17.00 uur

Meer weten over HRM

Na de vakantie in quarantaine; voor wie is de rekening - HR Navigator

Na de vakantie in quarantaine; is de rekening voor de werkgever of voor de medewerker?

Wie naar het buitenland op vakantie wil, kan sinds 15 juni weer naar veel Europese bestemmingen. Landen met ...
Lees verder
spp

De voordelen van strategische personeelsplanning (spp)

Krapte op de arbeidsmarkt: een onderwerp dat komende jaren centraal staat voor veel organisaties. De economie is hersteld, ...
Lees verder
Ondernemingsraad

Wat doet de ondernemingsraad en wat mag je van hen verwachten?

De ondernemingsraad (OR) behartigt de belangen van alle medewerkers. Wanneer je meer dan 50 medewerker in dienst hebt, ...
Lees verder
In 7 stappen naar strategische personeelsplanning

In 7 stappen naar strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning (SPP) is een middel om een optimale bezetting van medewerkers te creëren en de juiste competenties ...
Lees verder
HR Analytics - Zinvol of hype?

HR Analytics – zinvol of hype?

Big data is met de opkomst van e-HRM ook voor HR een enorme hype geworden. De HRM afdeling ...
Lees verder

Hoe werkt HR Navigator?

Werkwijze HR Navigator

Veelgestelde vragen

Ja. Ondernemers met personeel zijn verplicht een loonadministratie en een personeelsdossier bij te houden. Een personeelsdossier van een werknemer moet voldoen aan de eisen van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Dat is vooral belangrijk bij disfunctioneren. Is de dossieropbouw niet volgens deze Wwz-regels? Dan zal een kantonrechter het arbeidscontract niet ontbinden.

De werkgever moet voldoen aan de voorwaarden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voor het aanleggen van het personeelsdossier. De werkgever:

 • is verantwoordelijk voor de juistheid en nauwkeurigheid van de gegevens in het personeelsdossier;
 • mag niet meer gegevens in het personeelsdossier vastleggen dan nodig is, en de gegevens moeten ter zake doen;
 • moet de werknemers informeren over waarom zij hun gegevens verzamelen;
 • moet de persoonsgegevens beveiligen, zodat ze niet verloren raken of in verkeerde handen terechtkomen;
 • mag de persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is (minimaal 5 jaar);
 • moet werknemers de mogelijkheid bieden hun gegevens in te zien – dit geldt in principe voor het gehele personeelsdossier – en eventueel te corrigeren.

In de cao, arbeidsovereenkomst of bedrijfsreglement staat voor welke situaties een werknemer bijzonder verlof kan opnemen. Hierin staat ook voor hoe lang en of het verlof betaald of onbetaald is. Bijzonder verlof is niet wettelijk geregeld.

Voorbeelden van bijzonder verlof zijn:

 • een huwelijk of dat van een familielid
 • begrafenis van een familielid
 • verhuizing
 • examen
 • doktersbezoek
 • activiteiten voor een vakbond

Ja, je mag je salarisadministratie zelf doen. Maak gebruik van een salarissoftwarepakket of online salarisadministratie applicatie. Je dient wel enige boekhoudkundige en fiscale kennis te hebben.

Goede software ondersteunt je. Zo worden aanpassingen of wijzigingen meestal automatische meegenomen of via updates beschikbaar gesteld. Ook kan het systeem helpen bepaalde belangrijk zaken zoals bijvoorbeeld contractverlengingen of aangiftes niet te vergeten.

HRM software vergelijken?
Start selectie aanbieders

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids