Skip to content

Tita Tourpiemel Tovenaar

Leestijd 3 minuten

Home > HRM-tertainment > Tita Tourpiemel Tovenaar

In Frankrijk zijn ze deze dagen een beetje gek aan het doen. Elke ochtend om een uurtje of zes rijdt er een zwart busje met geblindeerde ramen over een door de plaatselijke gendarmerie afgezette route.

In het busje zitten wat vage kunstenaars, compleet met rastaplokken, baarden van drie dagen, de voeten gestoken in Djeezus-Nikes. Eentje is eerder dit jaar opgepakt als niet onbegenadigd vervalser van de grote Franse schilders.

Voordat ze het busje in gaan, steken ze nog snel een Gauloise sans filtre op en eten drie bollekes knoflook. Daarna gaan ze gedwee en misschien wel een beetje beneveld, in een door de staat goedgekeurd geel hesje, hun taakstraf uitvoeren.

In het busje zitten de zes Tourpiemel Tovenaars.

Want staatsvijandige vandalen hebben de afgelopen weken de hele route van de Tour de France ondergeschilderd met piemie’s. Zeg maar piemie’s van het kinderachtige soort, dus twee knikkers met een stokske eraan.

En die piemie’s die staan nu de hele sodeflikkerse 3.480 kilometer van de Tour pontificaal op het wegdek. Dus als de hélicoptère van de Franse tourtelevisie mooie plaatjes wil schieten, dan staat er de hele tijd zo’n stijf stokje in beeld.

Niet zo leuk voor het volk en de miljoenen TV-kijkers, en misschien ook wel niet voor de renners, want het schijnt dat als je lang op zo’n fiets zit…

Daarom veranderen die Monet-, Gaugain- en Matissse-wannabees met wat magische penseelstreken alle ongewenste geslachtsdelen in vlinders, uilen en andere televisievriendelijke tourpiemel mandala’s.

Want die beelden passen beter bij al het ander moois wat er te zien is: de kastelen, de magistrale bergzichten en alle schattige dorpjes vol Franse couleur locale waar wij Hollanders (maar ook de rest van de wereld) zo gek op zijn.

Ik moest hier aan denken toen ik dit weekend bezig was met het uitwerken van de tweede Masterclass van HR Masterminds. Die gaat over verzuimbegeleiding.

Want als het gaat om verzuimbegeleiding, dan zien veel organisaties ook liever geen ongewenste beelden. Alleen gaan ze dan niet een potje mandala tekenen. Ze ontkennen simpelweg het probleem.

Verzuim bestaat niet bij hen (denken ze), of ze hebben alles uitbesteed dus de arbodienst moet het maar oplossen. Of ze werken met eigen regie en hebben na een korte succesperiode weer een torenhoog verzuim.

En dan kloppen ze bij ons aan met dossiers met soms meer dan twee ton schade.

Daarom maken we nu een Masterclass die jou helpt om dat te voorkomen.

 

In de Masterclass over Verzuimbegeleiding vertellen we je:

  • Hoe je tienduizenden of zelfs tonnen euro’s per dossier kunt besparen met een goed verzuimbeleid
  • Waarom verzuimkwakzalvers ervoor zorgen dat je verzuimprobleem alleen maar groter wordt
  • Waarom het negeren van verzuimbeleid hetzelfde is als het ontkennen van klimaatverandering
  • Wat verzuimbegeleiding is en hoe je hier een succes van maakt
  • Waarom het zo vaak mis gaat met verzuimbegeleiding en hoe jij voorkomt dat dit binnen jouw organisatie ook gebeurt
  • Wanneer het de hoogste tijd is om aan de slag te gaan met verzuimbeleid

 

Wil je deze Masterclass volgen? Word dan lid van HR Masterminds.

Als lid van HR Masterminds krijg je inzicht in onze beste HR-geheimen. Die geheimen hebben we afgelopen 10 jaar verzameld bij het helpen van meer dan 11.000 organisaties.

Elke maand sturen we je een succesformule met al onze kennis over één HR-onderwerp. Die maand ga je dat ene onderwerp tackelen. Zo word je elke maand beter in jouw vak en maak je de volgende stap als HR-professional.

Word je nu lid, dan is er al een lidmaatschap vanaf € 47,– per maand in plaats van € 99,–.

 

masterclass verzuimbegeleiding aanbod

 

Schilderze ;-),

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids