Skip to content

Teddybeer Fittie

Leestijd 5 minuten

Home > HRM-tertainment > Teddybeer Fittie

De afgelopen maanden had ik een Facebook fittie.

Nu was dat een beetje mijn eigen schuld. Want begin dit jaar nam ik een filmpje op, waarbij ik mezelf nogal voor el uw el zette.

Met een gitaar om m’n nek had in 10 minuten wat akkoorden bij elkaar gejoetoept, en ging daarmee op Facebook mijn HR powertips promoten.

Ik dacht nog, iedereen snapt wel dat ik absoluut geen gitaar kan spelen…

Uh, nou nee, want toen was er opeens Bram93. Die zei: “Sukel, kijk die gitaarband om zun nek hangu. Ga eerst leru speulu”.

Motje84 gaf trouwens hele lieve adviezen hoe ik de akkoorden slimmer kon spelen, zodat je die nare slide geluiden niet meer zou horen.

En toen was daar dus Jonas83. Die postte elke week een nieuwe reactie. En die zei dingen…

Nu ja, die zei dus dingen die je zelfs niet zegt als je per ongeluk ketchup op je hand hebt gemorst en de pitbull van de buren zijn tanden erin zet.

Jonas83 vond zichzelf heel grappig. Dat schreef hij me, nadat ik hem een Dee Emmeteje stuurde met het verzoek om zijn ‘grappige’ commentaar voortaan voor de kroeg te bewaren.

Waarop hij repleide: “Ja goed zein ze hè. Dan mot je maar niet van die sufe fillumpies op facebook plaatsen, oichel”. En toen kwam er nog een hele emmer vuilspuiterij achteraan.

Dus ik zat de hele zaterdagnacht te broeden op een spits antwoord. Of een verdediging. Of iets van begrip tenminste? En ik ging ook op zoek naar wie die flapdrol eigenlijk was.

Die Jonas83 heet dus eigenlijk Jonas van Steen. Op zijn Facebook pagina staan veel foto’s van steeds dezelfde poes, slapend op steeds dezelfde schoot.

Maar ik zag ook een foto van ernstig behaarde mannen in strakke leren broeken. Eén gezicht is doorgekrast. En een opmerkelijke foto van een paar verkleurde teddyberen die in hytsyge poses tegen elkaar staan te zweten…

OMG. Nou, daar kon ik ook wel wat vileins bij bedenken…

En Jonas83 speelt ook gitaar in een bejubelbandje, dat elke donderdagavond brave liedjes speelt voor demente bejaarden in het lokale buurthuis. Nee, jij hebt het lekker gemaakt Jonas. Ouwe kale rockdik van me.

Dat dacht ik dus allemaal, en ik stond op het punt om mijn stroggel antwoord online te zetten. Totdat ik een podcast met Jandino Asporaat luisterde.

Jandino had ook een fittie, maar dan met Linda88. Die maakte zijn leven kapot. Die bashte Jandino maandenlang op alle online kanalen. Hij moest terug naar zijn eigen land en hij moest lekker dood gaan aan Ka, Ee en Tie.

Jandino ging er bijna aan onderdoor. Hij sliep niet meer, at niet meer en wilde alleen nog maar ins Blauwe hin(onl)eins verdwijnen.

Totdat hij op een feestje kwam en ineens fees-toe-fees stond met Linda88.

Linda88 was dus 130 kilo, droeg een aftandse soepjurk, zat onder de etterende acne en aan haar mondhoeken hadden een paar jaar van die ouderwetse strijkijzers gehangen. Je zag zo. Dat komt nooit meer goed.

En Jandino dacht, zij heeft gewoon een zielig leven. Ze probeert haar hele verzuurde leven op mij af te wentelen. Het is niet mijn schuld, zij heeft gewoon geen leven.

Net als mijn Jonas88…

 

Als werkgever heb je ook vaak te maken met verzuurde medewerkers. Ze verzieken dagelijks de sfeer op de werkvloer en staan altijd vooraan als er iets te miezemauwen valt. En ze geven jou overal de schuld van.

Van deze zuurpruimen kom je als werkgever bijna niet af. Want vaak werken ze al tientallen jaren voor de organisatie. En die azijndrinkers zijn net te slim om het op de spits te drijven. Dus het contract ontbinden kost dan al snel een paar jaarsalarissen.

Maar er is goed nieuws. Want per 1 januari treedt de WAB in werking, de Wet arbeidsmarkt in balans. Grote kans dat je dan wél van die kribbebijters af kunt komen.

Maar, vanaf 1 januari zul je ook echt moeten gaan nadenken over hoe je met je flexkrachten wilt omgaan.

Want deze nieuwe wet heeft gevolgen voor alle organisaties in Nederland. Dus ook die van jou.

 

Daarom vertellen we je in de HR Masterminds van november alle ins en outs van de WAB.

Zodat je precies weet wat je wel en niet moet doen. Je leert:

  • Waarom de WAB impact heeft op elke organisatie in Nederland en dus ook die van jou
  • Waarom slimme werkgeverstrucjes en draaideur-werkgeverschap verleden tijd zijn, én waarom je dit ook niet meer moet willen
  • Hoe je dankzij je WAB weer eens smeuïge discussie in de directiekamer kunt voeren
  • Dat de WAB niet zomaar een wetje is, maar impact heeft op je strategische personeelsbeleid
  • Hoe je voorkomt dat je je in de luren laat leggen door white papers van dure consultants en glossy advocatenkantoren
  • Hoe je met onze slimme WAB-scan binnen 10 minuten de impact voor jouw organisatie in kaart hebt

 

Meer weten?

 

Meld je dan nu aan voor HR Masterminds.

 

HR Masterminds is een programma dat je helpt echt goed te worden in je vak. Want als HR-professional ga je samen met ons werken aan next level HR.

Gegarandeerd zonder stress, want we doen maar één onderwerp per keer. Elke maand vertellen we je alles wat we de afgelopen tien jaar hebben geleerd over dat ene HR-thema. Die krijg je als online video-masterclass, maar ook op papier en als mp3.

De masterclass over de WAB staat volgende week online, dus mis hem niet. Je kunt je nog tot dinsdag 12 november 18:00 uur aanmelden.

 

Bekijk hier het aanbod van HR Masterminds.

 

Groeten,

Ps. Jonas88 heet natuurlijk niet echt Jonas, maar uh Joran, of Bart of uh, nu ja Joost mag het weten 😉

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids