Skip to content

Slivovitsj als ontbijt, met een broodje salami er naast

Leestijd 3 minuten

Home > HRM-tertainment > Slivovitsj als ontbijt, met een broodje salami er naast

Gisteren om kwart voor negen stapte ik in een skigondel om de Sella Ronda te gaan doen.

De Sella Ronda is een skitour van zo’n veertig kilometer rondom het Sella massief en wordt ook wel de mooiste skitour van de Dolomieten genoemd.

Tegenover mij zat een Rus van ergens in de veertig, met zijn vrouw. Ze deelden een flacon slivovitsj en een broodje salami. De skilift meurde naar de studentenvereniging op vrijdagmorgen.

Oh mio dio, kwart voor negen in de vorking ochtend…

Nu denk ik wel eens dat Russen de hele dag door drinken. In elk geval op vakantie. Aan het einde van dag suizen ze als een stel dronken Russische Spoetnik raketten naar beneden.

De Duitsers die ik tegenkwam begonnen wat later. Rond 10 uur. Terwijl ik in het tweede dal aankwam en een cappucino bestelde, zaten ze net aan de halve liters, soms met schnapps dabei. De tweede ronde ging gelijk mee.

Italianen starten wat later. Bij de lunch, en dan doen ze soms letterlijk veel water bij de wijn. Maar vanaf drie uur gaan ze massaal aan de grappa en ander lokaal bocht.

De Italianen in Zuid-Tirol hebben zelfs een vijfde seizoen. Dat heet Törggelen. Dan vieren ze de oogst en delen nieuwe wijnen met elkaar.

Alcohol op vakantie is best een probleem…

Maar alcohol op het werk is een nog groter probleem. Er is ook heel veel over te doen. Zo zijn er plannen om alcohol en drugstesten op het werk toe te staan. Het FNV is hier mordicus tegen.

Maar er speelt nog iets. En dat is dat de resultaten van zo’n alcoholtest feitelijk medische gegevens zijn. En medische gegevens, die vallen onder privacy.

Maar wat als je nu het vermoeden hebt dat je medewerker op het werk drinkt? Gaat privacy dan vóór veiligheid?

Hierover gaat het vierde premium artikel van BG magazine dat je van mij krijgt.

In dit artikel lees je waarom veiligheid meestal moet wijken voor privacy.

Omdat ik op retraite ben in de bergen, krijg je van mij vijf dagen lang elke dag één van de vijf beste artikelen van BG magazine toegestuurd.

Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Dus ook als je geen abonnee bent.

Bonus – nog maar 2 dagen! Een abonnement op BG magazine voor € 27,–
Wil je voortaan alles kunnen lezen? Neem dan een introductie-abonnement op BG magazine.

Tot morgen 18:00 uur betaal je geen € 97,– maar slechts € 27,– voor het eerste jaar. Een korting van maar liefst € 70,–.

Met dit abonnement heb je toegang tot àlle publicaties op BG magazine: dus alle artikelen, columns, nieuws, dossiers, video’s en meer.

Heb je nog vragen, twijfels of wil je nog iets weten voordat je een abonnement afsluit? Bekijk hier de details, of mail dan vandaag nog naar [email protected]

Let op: het aanbod loopt morgen om 18:00 uur af. Daarna gaat de prijs van het introductie-abonnement flink omhoog en verdwijnt dit aanbod voorgoed. Wees er dus op tijd bij.

Ja, ik wil een abonnement!

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids