Skip to content

Plakpindakaas op je gehemelte

Leestijd 4 minuten

Home > HRM-tertainment > Plakpindakaas op je gehemelte

Er zijn mensen die angst hebben voor plakpindakaas op hun gehemelte.

Daarom eten ze nooit pindakaas, maar ook geen pindasoep, een vet patatje oorlog, laat staan een schijfje komkommer met pindasaus.

Dat van die komkommer mét is trouwens iets wat mijn moeder altijd op feestjes serveerde en dat is echt waanzinnig lekker.

Nu kun je voor de meest gekke dingen bang zijn. Tuurlijk, iedereen kent de bange poppedeintjes die gelijk gaan gillen bij een harige bruine huisspin of een fluweelgrijs muisje.

Bij vrouwen bestaat de angst top 3 trouwens volledig uit beestjes, maar ook Voldemort en clowns komen voor in hun angstlijst.

Als jij nu lacht omdat je zo’n stoere vent bent: veel tough guys zijn nogal bang voor kleine ruimtes en sociale verplichtingen zoals feestjes, waar nog steeds kaas met augurkjes geserveerd wordt. Maar ook prikangst en angst voor buiksprekers komt onder mannen veel vaker voor.

En, tenzij je Pipi Langkous heet natuurlijk, is de kans groot dat je op zijn minst een beetje angst hebt voor alles wat je nog nooit eerder hebt gedaan.

Als je verdiept in angsten, zoals in het net verschenen boek ‘De Schoonheid van Angst’ van Saskia Kalb, kom je de meest bizarre dingen tegen.

Wat dacht je van kerels, zo reusachtig als NBA basketbalspelers, die angst hebben voor navelpluisjes?

Of mensen die het in hun broek doen voor voor kippen, alles wat met Engeland te maken heeft of de kleinste kans op oneindigheid. Ook heb je nog mensen met een fobie voor asymmetrische dingen (zou Jan des Bouvrie…), het Noorderlicht of zelfs voor zoiets fijns als goed nieuws.

En dan heb je – geloof het of niet – organisaties die ontzettend bang zijn voor alles wat te maken heeft met preventie.

Die gebruiken liever een spreekwoordelijk pilletje voor de hoofdpijn van hun organisatie, dan dat ze uitzoeken waarom ze die hoofdpijn hebben.

Ze geven wel honderduizenden euro’s uit aan verdronken kalveren, maar durven niet de put te dempen.

Dat is jammer en eerlijk gezegd ook een beetje dom. Vooral omdat het niet nodig is, want preventie is niets maar dan ook niets om bang voor te zijn. En daarom hebben we een geruststellende Bonus Masterclass over Preventie voor je gemaakt.

Met de zoetgevooisde zalvende stemmen van Marco en mezelf. Die je een prettige roesje geven en er zonder Rasta Rostelli trucjes voor zorgen dat je binnen een vloek en een zucht van al je preventie-angsten af bent.

Dus, ga lekker zitten in je meest luie stoel, sluit je ogen (als je dat tenminste durft) en vlieg met ons mee.

Dan vertellen we je wat de meest voorkomende misvattingen over Preventie zijn en hoe je zonder enige angst een succes maakt van je preventiebeleid. Je leert:

 • Waarom je er niet over peinst om je kind te leren fietsen zonder 3 sterren valhelm en zijwieltjes, maar je in de rol van werkgever opeens het Zeeuws Meisje gaan uithangen.
 • Waarom je zelfs in een yogacentrum de werkstress van de medewerkers moet meten.
 • Hoe je met een heel simpel rekensommetje voorrekent wat preventie oplevert, zodat je manager nooit meer zeurt over de business case.
 • Hoe je heel gemakkelijk een RI&E opstelt, waarmee je in een paar uur een beeld hebt van alle risico’s van jouw organisatie.
 • Hoe je een preventiebeleid opstelt dat verleidelijk is als een zwoele parfumreclame, waarmee je zelfs die te dikke, paffende en altijd gestreste medewerker in beweging krijgt.
 • Welke drie simpele dingen je vanaf vandaag kunt gaan doen die de vitaliteit van je bedrijf direct een boost geven, zonder dat je ingewikkelde plannen hoeft te schrijven, dure consultants inhuurt en waarvoor je ook geen duizenden euro’s hoeft uit te geven.
 • Hoe je ervoor zorgt dat je medewerkers niet teveel pampert, zodat je geen slabbetjes meer uit hoeft te delen.
 • Hoe je preventiebeleid opstelt met een autogordel, airbag en kreukelzone ineen, zodat je geen gezichtsreconstructie meer nodig hebt na een botsing.
 • Welke drie dingen je niet moet doen met je telefoon om je werkdruk onmiddellijk te verlagen (en gelijk ook een stuk slimmer wordt).
 • Waarom je zelfs, als jouw meest gevaarlijke apparaat een laserprinter is, toch aan preventie moet doen.

Dat en nog veel meer komt aan de orde in deze tweede Bonus Masterclass. Je kunt deze de hele week gratis bekijken.

Bekijk hier de gratis Masterclass

Dit is de tweede van in totaal drie masterclasses die we deze week met je gaan delen.

De derde masterclass staat morgen live en gaat over HR2020, waarin we de belangrijkste uitkomsten van ons onderzoek onder 837 HR-professionals met je delen.

De eerste ging over de tien misvattingen van arbo en verzuim. Die kun je hier terugkijken.

 

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids