Skip to content

Onbeholpen je wandelstok uitsteken naar Botsdjokkers

Leestijd 3 minuten

Home > HRM-tertainment > Onbeholpen je wandelstok uitsteken naar Botsdjokkers

Mijn vader noemt ze Djokkers.

Als hij zijn kleine ommetje maakt in het park, dan doemen die vreemde wezens vaak vanuit het niets op.

Een bospaadje in het park, een straathoekje bij het winkelcentrum waar je net niet lekker langs heen kunt kijken. Of een steegje waar ineens zo’n bezetene uit komt stieren.

De wezens staren vaak nogal glazig voor zich uit. En ze zweten alsof ze heel erg op zoek zijn naar harddrugs. Sommigen hebben trouwens net gedoucht, want daar hangt een nogal penetrante cologneluft omheen, die de hele fijne bos- en mosgeur een paar minuten verdrijft.

Hoewel deze maniakken heel erg op mensen lijken, hebben ze allemaal een tweede huid aangetrokken.

Soms is die stemmig zwart, alsof ze naar een begrafenis moeten, maar vaak ook zitten er van die fluorescerende felgele of roze strepen over dat zwart.

Gisteren zag ik zelf een colonne net iets te corpulente dames, die een variant met doorschijnend kant aan hadden. Wel met een trui netjes over den bips gedrapeerd…

De mannelijke variant ziet er uit als een balletdanser, waarbij het zaakje nogal geprononceerd naar voren steekt. Alleen zakt dat zaakje, meestal na een rondje of twee al, behoorlijk in.

Ze maken heel veel rare geluiden, zelfs als het heel stil is en je alleen de veugels heurt. Zelfs dan zijn ze totaal niet bang om voluit te hijgen, steunen, zuchten, rochelen en fluimen. Komt misschien ook omdat ze kunstoortjes in hebben, waarop harde knalbeats hun laffe luie lijven opzwepen.

Er komt ook kleverige slijmerige vloeistof uit hun neusgaten. Dat gaat in één moeite door, dus gewoon tijdens dat djokken, fluimen en rochelen.

De hand gaat naar het linker- of rechterneusgat, er wordt even diep geïnhaleerd. En VLATZ, daar gaat weer zo’n groene fluim het voetpad op.

En daar loopt dus ook mijn vader. Elke morgen rond een uur of tien. Dat doet ie al jaren.

Mijn vader, die eigenlijk beter af zou zijn met een rollator, maar nog liever afgevoerd wordt en daarom dus een loopstok heeft, die wordt dus regelmatig omver gekegeld door nietsontziende ‘sportievelingen’.

En sinds een paar weken is er een heuse Djokkersplaag. Ze zijn er ineens de hele dag, van ’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat.

En die Djokkers, die gaan voor niemand opzij, die doen niet aan anderhalve meter bullshitbingo, die lopen gewoon gedrieën naast elkaar, het liefst rakelings langs je heen.

Of ze stoppen abrupt en blokkeren het toch al smalle bospad, waarbij ze vaak ineens voorover buigen of op de grond gaan liggen en met één hand hun borst aantikken.

Ze claimen hun personal space, midden op het voetpad.

En ouwe lullen, en jonge(re) ook trouwens, die moeten gewoon maar aan de kant.

Op hun beats-oortjes, die veuls te hard staan, klinkt waarschijnlijk Herman van Veen:

‘Opzij, opzij, opzij. Maak plaats, maak plaats, maak plaats. 

Ik heb ongelofelijke haast.

Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.’

Waarna ik altijd hoop dat mijn vader af en toe heel erg onbeholpen per ongelukkig zijn wandelstok uitsteekt, waarna zo’n Djokkert plat op zijn Remi-alleen-op-de-wereld-snufferd gaat…

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids