Skip to content

Marsmannetjes zuignap

Leestijd 3 minuten

Home > HRM-tertainment > Marsmannetjes zuignap

Als je dacht vorige week lekker een weekje op je bolle billen te kunnen relaxen op het strand van Pampa, dan had je mooi pech.

Want een kudde Japanse slimmeriken was daar op lijntjesjacht. Samen met een nog slimmere batterij super aye bee ems hebben ze er maar liefst 143 gevonden. Ik heb het dan over Nazcalijnen.

Dat zijn lijnen van honderden meters lang die samen schattige kolibri’s, vissen en andere dieren vormen. Alleen, hier op aarde heb je er dus geen klap an. Want je kunt ze alleen vanuit de ruimte zien.

En wat blijkt. Erich von Däniken had toch gelijk.

Wie de vork is Erich Von? Ik hoor het je denken.

Nu wel, Erich Von schreef ooit een boek. En dat boek dat heb ik ooit gelezen, omdat… nou ja, omdat ik eigenlijk stiekem een beetje een zuignap ben van complottheorieën.

In dat boek beweert Erich Von D. dat we afstammen van de Goden. En dan niet de zwarte kousen variant, maar Goden als in Aliens.

En dan niet dat ene Hollywood monster, dat ontzettend kwijlt en alles opvreet wat hij tegenkomt, maar een vriendelijke variant: de kosmonaut.

Das een Alien die het beste voorheeft met de mensheid, die af en toe eens langs wipt om weer wat nieuwe technologie te brengen en die – als je Erich Von D. zijn studie mag geloven – in onder meer de Bijbel, Tora en Koran langskomt.

Nou, mooi dat die Japanners vorige week in Pampa nu ook een Nazca Poëzieplaatje hebben gevonden van die ene Alien. Die Erich Von D’Alien zeg maar…

En dan is dus de vraag: waarom zouden heidense Indiaanse koppensnellers een marsmannetje met een astronautenhelm en Jedizwaard tekenen, als ze nog nooit een marsmannetje hebben gezien?

Waarom zijn al die andere reuzentekeningen van vogels, vissen of apen? Zeg maar dingen die ze elke dag zagen?

Waarom maken ze tekeningen die ook nog eens honderden meters groot zijn. Waarom zijn die alleen zichtbaar vanuit de ruimte?

Waarom zou een natie, die nog niet eens stroom had en kleine schattige kindertjes offerden, als vermaak, dat doen?

Ik word altijd blij, als we weer een mysterie hebben dat we niet gelijk kunnen oplossen. Waar niet een panklaar antwoord op is.

Waar je minstens vijf waarom vragen over kunt stellen en waar je lekker op los kunt gaan tijdens de lunch* of een saaie vrijmibo. En waar je allemaal waarom-vragen over kunt stellen.

 

De waarom-vraag is een heel geinig buitenaards trucje dat je kunt toepassen in elk gesprek. Dus als je manager jouw HR-beleidsplan weer eens ongeduldig met twee vegen van tafel veegt, vraag gewoon “waarom?”

Krijg je geen budget voor inzetbaarheid, werkgeluk of preventie? Thema’s die de gemiddelde manager vaak onzin vindt? Stel de waarom-vraag.

En dat niet één keer, maar vijf keer. Want het geheim van de waarom-vraag is dat je hem als een dreinende kleuter vijf keer stelt. Want pas na vijf keer krijg je de échte reden te horen.

En nu wil je natuurlijk weten waarom we deze week onze-iedereen-is-stiekem-een-winnaar-actie hebben? Nou, omdat we tien jaar bestaan.

Waarom? Omdat iedereen een beloning verdient voor alle gave reacties die we kregen.

Waarom? Omdat je korting krijgt tot wel 50%.

Waarom? Omdat we alles wat we de afgelopen tien jaar hebben geleerd graag met je delen.

Waarom? Omdat we je daarmee helpen echt goed te worden in je vak.

Morgen om 6 uur loopt de actie af. Daarna gaat de actiepagina offline en is het feest echt voorbij. Grijp dus je kans nu het nog kan en profiteer van korting tot wel 50% en extra bonussen op bijvoorbeeld workshops, BG magazine én HR Masterminds.

 

Bekijk snel aanbiedingen uit de stiekem-actie

 

Groeten,

 

*Ps. Nu alvast sorry collega’s. Ik beloof plechtig dat ik het dit jaar niet meer over de platte aarde zal hebben 😉

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids