Spring naar content

Maak jij net als Il Duce korte metten met trotse bierbuiken en McFridays?

Leestijd 2 minuten

Home > HRM-tertainment > Maak jij net als Il Duce korte metten met trotse bierbuiken en McFridays?

Zuid-Tirolers zijn eigenlijk geen echte Italianen. Ze hebben zich ooit afgescheiden van Oostenrijk en wilden daarna nergens meer bijhoren.

Dictator Mussolini – Il Duce – was de laatste die probeerde deze trotse bergbewoners eronder te krijgen. Hij verbood alle talen, behalve het Italiaans, en Tiroler tradities werden zonder parachute de berg afgeflikkerd.

Waarna de Zuid-Tirolers in verzet gingen en met allerlei aanslagen duidelijk maakten dat de vriendjes van Il Duce maar snel weer moesten aftaaien naar Rome.

Eigenlijk is Zuid-Tirol een staat in een staat, al mag dat van Rome natuurlijk niet. Maar waar anders in Italië vind je bewoners die behalve Italiaans ook nog Duits, Engels en Ladinisch spreken?

Dat Ladinisch is een lokaal dialect dat nog het meest lijkt op Duits. Nog steeds spreekt de meerderheid van de bewoners deze lokale taal.

Als het gaat om vitaliteit heb je soms ook te maken met onwillige medewerkers. Medewerkers die trots zijn op hun bierbuik (zeggen ze), of hun vaste Mac-friday. Kom dan maar eens aan met al je goede bedoelingen.

Maar door met je eigen gezondheid bezig te zijn en je leefstijl aan te passen, is de kans groot dat je minder vaak ziek bent.

De Wereldgezondheidsorganisatie claimt dat ruim 75% van alle welvaartsziekten wordt veroorzaakt door levensstijl.

Hoog tijd om het begrip Vitaliteit eens verder onder de loep te nemen.

Hierover gaat het vijfde en laatste premium artikel van BG magazine dat je van mij krijgt.

Lees: Wat is vitaliteit precies en hoe stimuleer je dit op de werkvloer?

LAATSTE KANS: bespaar € 70,– op een abonnement en betaal maar € 27,–Aan al het moois komt een eind. Ik stuurde je vijf dagen elke dag één premium artikel van BG magazine. Artikelen die normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar zijn.

Voortaan alle artikelen van BG magazine kunnen lezen?
Vandaag is je allerlaatste kans om een introductie-abonnement op BG magazine af te sluiten tegen de speciale actieprijs.

Tot vanavond 18:00 uur betaal je voor een introductieabonnement geen € 97,– maar slechts € 27,–. Een korting van maar liefst € 70,–. Ofwel nog geen 7,5 cent per dag.

No-brainer toch?

Ja, ik wil een abonnement!

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids