Skip to content

Geef jij wildvreemden onbeperkt toegang tot je to-do lijst?

Leestijd 3 minuten

Home > HRM-tertainment > Geef jij wildvreemden onbeperkt toegang tot je to-do lijst?

Stel dat een wildvreemde toegang heeft tot je to-do lijst? Zou je dat oké vinden?

En stel dat die wildvreemde op elk moment van de dag, 24 dagen per week, een nieuwe actie voor jou erbij zou kunnen zetten? Waarbij die persoon ook nog eens voor jou bepaalt, dat de prioriteit van die actie heel urgent is.

Stel dat je, zodra die actie is toegevoegd, een piepje hoort en een tekstballonnetje op de bovenkant van je scherm krijgt?

Zodat je concentratie gelijk weg is, je alles waar je mee bezig was uit je handen laat vallen en direct met die spoedeisende actie aan de slag moet.

Zou je niet tof vinden toch? Grote kans dat je het zelfs irritant zou vinden, of ongepast, asociaal en volstrekt indruisen tegen alle normen en waarden. Een inbreuk op je privacy zelfs!

Toch is de kans groot dat ook jij de hele dag gewoon je to-do lijst open hebt staan.

Want jouw to-do lijst, dat is je mailbox. En die staat bij de meeste mensen de hele dag open. Die piept om de paar minuten met weer een nieuwe diarree aan acties.

Als jouw mailbox de hele dag open staat, kunnen niet alleen collega’s maar ook wildvreemden nieuwe acties op jouw to-do lijst schrijven.

En als jij die nieuwe mails steeds bekijkt, heb je waarschijnlijk ook de neiging om die to-do’s zo snel mogelijk weg te werken.

Alleen dat werkt niet, want hoe sneller je op je mail reageert, hoe meer acties er bij zullen komen.

Het resultaat is niet alleen dat je to-do lijst schier oneindig wordt, maar ook dat je continu op het niveau van een elfjarige je werk zit te doen, omdat je geen enkele focus meer hebt.

Daarom heb je het gevoel dat je werk nooit meer af is. Je bent de hele dag aan het werk geweest, maar hebt geen flauw idee wat je hebt gedaan. Daarom klap je avond na avond je laptop open, maar het enige wat dit je oplevert is meer werk.

Nog meer to-do’s en een permanente vermoeidheid die zelfs met een paar goede nachten slaap niet meer over gaat. Grote kans dat jij burn-out verschijnselen krijgt. Net als 16 procent van de Nederlanders.

Hoe je slim omgaat met je to-do lijst, maar vooral hoe je op een gezonde manier omgaat met werkdruk, daarover hebben we een speciale masterclass gemaakt.

Die maakten we samen met werkdruk-deskundige Marijke Hoekstra. Zij vertelt je alle ins en outs over omgaan met werkdruk en heeft ook een paar gouden tips hoe je op een goede manier je to-do lijst organiseert. Zodat niet jouw collega’s maar jijzelf je prioriteiten bepaalt.

En hoe je, door maar een paar eenvoudige dingen aan te passen in je werkroutine, ineens volop energie overhoudt voor leuke dingen. Waarbij je die laptop ’s avonds niet meer open hoeft te klappen. Terwijl je collega’s al snel aan je vragen hoe je jouw werk toch allemaal zo goed geregeld hebt.

Hoe? Dat vertellen we je in de masterclass Omgaan met werkdruk.

Op deze pagina vind je een preview.

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids