Skip to content

Waarom espresso en Iron Maiden echte carrière boosters zijn

Leestijd 3 minuten

Home > HRM-tertainment > Waarom espresso en Iron Maiden echte carrière boosters zijn

Succesvolle mensen worden wakker om 3 minuten voor half zeven.

Gewone mensen doen dat niet. Die staan meestal pas op als ze over drie kwartier de deur uit moeten. Om nogal gestrest met tienduizenden anderen in de file te staan, of per bakfiets een blèrend kind af te zetten.

De kans is groot dat jij ook zo laat mogelijk op staat, omdat je denkt dat je dan precies genoeg slaap hebt, daarom dus de snooze-knop nog drie keer indrukt, om precies op tijd – maar meestal net iets te laat – daar te zijn, waar je moet zijn.

Maar succesvolle mensen doen dat dus niet.

Die staan niet om 6:27 uur op omdat ze om 13 minuten over 7 op het werk willen zijn. Nee, die staan gewoon vroeg op en nemen alle tijd. Om te sporten, te mediteren of te lezen, of nog wat extra tijd met hun gezin door brengen.

En daardoor zijn ze relaxed. En dat geeft ze weer energie en dat zorgt weer voor motivatie.

Als je niet zo’n zen-type bent, of als je ’s ochtend alleen maar bezig bent om je gezin zo snel mogelijk het huis uit te krijgen, dan kun je het ook iets simpeler maken.

Je kunt bijvoorbeeld de ramen open gooien. Of wat wierook branden en een kopje thee drinken terwijl je vijf minuten uit het raam staart.

Keihard Iron Maiden op zetten terwijl je nog even je huis opruimt mag ook. Als het maar goed voelt hè.

Of doe als Ed Catmull, mix drie shotjes espresso met een paar lepels cacao en twee zoetjes en ga daarna succesvol de grote baas van Pixar uit hangen.

In het boek ‘My Morning Routine’ lees je driehonderd interviews met succesvolle mensen. En allemaal leggen ze uit dat ze, door juist in de ochtend een vaste routine te hebben, zo succesvol kunnen zijn.

Zo zegt Arianne Huffington: “Voor mij gaat een succesvolle ochtend om wat ik niet doe. Ik kijk niet naar mijn telefoon”. Best interessant voor een nieuwsbaas.

Biz Stone, de oprichter van Twitter zegt: “Als ik niet met mijn zoon gespeeld heb, dan voelt dat alsof ik iets gemist heb dat nooit meer terug komt”.

Of doe zoals die hoge Amerikaanse generaal: “Zorg ervoor dat je weet welke dingen je zou moeten doen waar je geen zin in hebt en waarvoor je allemaal uitvluchten verzint. En doe die dingen dan, elke dag opnieuw”.

Hoe zit dat me jou? Heb je ook ochtendrituelen? Dingen die je doet waardoor je dag beter wordt? Of juist slechter als je ze niet doet?

Hoe dan ook, een beetje routine is goed voor je. Zeker als HR-professional. En routine kan je dus helpen om succesvol te zijn.

Ons HR Masterminds programma is zo’n routine. Een die je helpt echt goed te worden in je vak. Want als HR-professional ga je dan samen met ons werken aan next level HR.

En je krijgt er gegarandeerd geen stress van, want we doen maar één onderwerp per keer. Elke maand krijg je een nieuwe succesformule opgestuurd over één HR-thema. Die krijg je als online video-masterclass, maar ook op papier en als Mp3.

Deze maand gaat de masterclass over HR KPI’s die wél werken. Je leert:

Hoe je KPI’s opstelt die het management begrijpt en waarmee je elke maandagmorgen een homerun slaat binnen je eigen MT.
Hoe je voorkomt dat je je tijd verspilt aan ellenlange KPI spreadsheets.
Met welke zes HR KPI’s je in een oogopslag ziet of je nog op koers zit.
Waarom KPI’s zo vaak leiden tot eilandjesdenken en hoe jij dit voorkomt.
Hoe je door de juiste KPI’s te gebruiken, afkomt van je soft-geneuzel-imago en iedereen je vol bewondering aankijkt als je de laatste cijfers presenteert.

Meer weten? Meld je dan nu aan voor HR Masterminds.

Kijk hier voor het aanbod

Er is ook een VIP-membership; dan krijg je ook één-op-één coaching en kom je 4 x per jaar met andere gelijkgestemde HR-professionals bij elkaar die net als jij alles uit hun vak willen halen.

Een lidmaatschap is er al vanaf € 57,– per maand.

Bekijk hier het aanbod van HR Masterminds

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids