Skip to content

Duizend doden voor 7 stugge Grunningers

Leestijd 3 minuten

Home > HRM-tertainment > Duizend doden voor 7 stugge Grunningers

Als kind had Paul al een droom. Hij wilde als cabaretier optreden voor volle zalen, met een publiek dat avond aan avond in de boksem pieste van het lachen.

Op zijn zolderkamertje had hij een avondvullend cabaretprogramma uitgewerkt. En als hij dacht dat hij wat grappigs geschreven had, testte hij dat gelijk op zijn vriendin.

Tegen de tijd dat zijn thuispubliek af en toe begon te grinniken, vond Paul het wel tijd om zijn droom waar te maken…

En stierf een duizend doden door als westerling op te treden voor 7 stugge Grunningers. En daarna voor 13 zatte Leidse Minerva studenten die alleen maar konden lallen: “Wadun spreeker izz die man, tizz een man die ou-we-hoeeeeeren kan.”

Zijn derde optreden was voor 9 metal heads, die al in de tweede minuut begonnen met moshpitten en, nadat hij van ellende maar mee ging metalhuggen, hem dat een kaakfractuur en twee afgebroken voortanden opleverde.

Bij het vierde optreden, toen Paul net een gevoelig liedje over een zielig klein vogeltje aan het zingen was, die hij van een wisse dood wilde redden door het met een pipetje melk te voeren…

Kwam er een jongen het podium op die zo knetterstoned was dat hij zijn gitaar afpakte, een vals akkoord aansloeg en het hele patatje kapsalon van een uurtje eerder over Paul heen barfte.

Dat was hét moment van Paul.

Het moment waarop hij besloot het anders te gaan doen.

Inmiddels is Paul Smit een veelgevraagd spreker, filosoof en cabaretier die bedrijven helpt bij gedragsverandering. Er is niemand meer die het in zijn hoofd haalt om zijn gitaar van hem af te pakken. Paul heeft zich verdiept in zijn publiek en weet precies wat hij moet doen of zeggen om ze daar te krijgen waar hij ze wil hebben.

In zijn geval onder hun stoel van het lachen…

Hij weet nu dat als je verliefde vriendin om je grappen lacht, dat toch net iets anders is dan een zaal plat spelen.

 

Wil jij leren hoe jij als HR-professional jouw zaal plat krijgt? Hoe je de juiste taal gebruikt, zodat de directie voortaan ademloos aan je lippen hangt als je je HR plannen aan ze ontvouwt?

En wil jij leren hoe je de oogjes van je manager elke keer weer kunt laten glimmen zodra je met een voorstel komt? Zonder dat je foute beïnvloedingstechnieken hoeft te gebruiken?

Wil je leren hoe je ervoor zorgt dat jouw HR onderwerpen voortaan als eerste op de MT-agenda staan, zodat HR binnen jouw organisatie de plek krijgt die het verdient?

Hoe je regelt dat je altijd als eerste wordt gevraagd mee te denken over strategische onderwerpen, in plaats van steeds maar weer brandweertje te moeten spelen?

Wil jij niets liever dan uit het mijnenveld stappen, zodat je weer tijd krijgt voor échte HR-onderwerpen die jouw vak zo prachtig maken?

Wil je weten hoe je korte metten maakt met eindeloze to-do lijstjes. En hoe je regelt dat die ruziënde teammanager voortaan zijn eigen rotzooi opruimt, zodat je weer alle tijd hebt voor een goed gesprek met medewerkers?

Kortom: ben jij toe aan jouw volgende stap in HR? Dan is HR Masterminds iets voor jou. Alleen deze week krijg je 50% korting op je lidmaatschap.

 

Dit is de link om lid te worden

 

Groet,

Bob Zeegers

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids