Skip to content

Boodschapje doen in de sauna

Leestijd 3 minuten

Home > HRM-tertainment > Boodschapje doen in de sauna

Alles was perfect voorbereid. De camping van Nederlandse eigenaren. Louter gasten met kinderen en opblaastenten. Een zwembad met een niet al te proleterige glijbaanpartij.

En een terras met de lokale Barolo en Barbera D’asti wijnen, uitzicht op de heuvels met cipressen en als kers op de taart een restaurant met een Italiaanse sterrenkok.

Op Zoover, waar altijd wel iemand ouderwets Hollands van zich af moet gieteren, stonden alleen maar positieve recensies.

We wisten het zeker, dit werd genieten. 2 weken lang…

Not!

Het was om te beginnen 40 graden. Geen wind. Geen boom. Zelfs geen streepje schaduw. Helemaal niente.

Al na de eerste dag doopten we haar de ‘verschroeide aarde camping’.

Er waren ook helemaal nul oudere kinderen waar mijn pre-puberzoon vriendjes mee kon worden. Wel skrekende huilbabies die al om halfzes wakker waren, hun belangrijkste boodschap van de dag inluidend.

Waarna de vieze katoenen poepluiers aan onze scheerlijnen gehangen werden door een nogal antropofilosofisch tiepje in de tent naast ons. Die daarna met een gekweld gezicht de hele dag op haar dikke derrière bruinbier van de Lidèl zat te tetteren. Ze had immers ook vakantie.

Om iets na zevenen in d’ochtendstond ging het echt niet meer. Het was bloody 43 fakking graden in de wiens-achterlijke-idee-was-het-om-te-gaan-kramperen-tent.

Dus badend van het zweet, onze neuzen dichtknijpend tegen de sudocream wasem die van onder de belendende tarp onze kant opsteeg, ritsten we ons tentdoek open, deden nog even snel onze morgenplas in het plastic toiletblok dat inmiddels al de temperatuur van een gemiddelde Turkse sauna had aangenomen, en ploften wanhopig neer op drie rugbrekende klapstoeltjes onder ons provisorische schaduwdoek, dat net 1 vierkante meter verkoeling gaf.

Terwijl we net hadden bedacht toch maar iets van de dag te maken en een fijn traag kopje espresso uit de percolator te gaan nuttigen, ondertussen nog wel even met onze badhanddoeken het gutsende zweet van ons voorhoofd wegpoetsend, liep de eigenaar langs.

Met een grote glimlach. Of we het ook zo naar ons zin hadden?

Dus ik dacht: “Als je nu niet snel zorgt voor wat fatsoenlijke schaduwplekken op dat inferno-grasveld van je, dan crucifix ik je eigenhandig aan mijn tentstok, want hoe kun je denken dat iemand, maar dan ook iemand, het hier leuk vindt?”

Maar dat zei ik dus niet.

Ik bleef gewoon nog 1,5 week, net als heel veel andere verhitte campinggasten. Pas drie dagen voor het einde durfde ik te vragen of er misschien iemand was die mijn plekje wilde innemen, zodat we wat eerder weg konden.

Ik zat dus liever elke dag mijn grote boodschap te doen in een sauna, dan dat ik toedeledoki tegen die waardeloze campingbaas zei. Waarom? Omdat ik al had betaald? Omdat ik niet onaardig durfde te zijn? Omdat het leuk moest zijn, maar het dat helemaal niet was? En ik daar niet mee thuis durfde te komen?

Met verzuim en verzuimbegeleiding is dat vaak ook zo. Elke dag spreek ik bedrijven die tegen beter weten in blijven hangen aan een verzuimbeleid dat niet werkt. Hun verzuim is torenhoog, ze hebben geen idee hoe ze hun verzuim aan moeten pakken. Of ze hebben nu eenmaal betaald voor een mislukte eigen regie constructie maar durven niet hun boeltje te pakken.

 

Daarom hebben we een speciale Masterclass over verzuimbegeleiding voor je gemaakt. Een Masterclass die korte metten maakt met falende verzuimbegeleiding en waarin je leert:

  • Hoe je gemakkelijk tienduizenden euro’s kunt besparen met een goed verzuimbeleid
  • Waarom verzuimkwakzalvers ervoor zorgen dat je verzuimprobleem alleen maar groter wordt
  • Waarom het negeren van verzuimbeleid hetzelfde is als het ontkennen van klimaatverandering
  • Wat verzuimbegeleiding is en hoe je hier een succes van maakt
  • Waarom het zo vaak mis gaat met verzuimbegeleiding en hoe jij voorkomt dat dit binnen jouw organisatie ook gebeurt
  • Wanneer het de hoogste tijd is om aan de slag te gaan met verzuimbeleid
  • Wil je deze Masterclass volgen? Kom dan nu uit je campingstoel en word dan lid van HR Masterminds.

 

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids