Bel direct een hr-expert:
085 - 049 1540100%_onafhankelijk_badge

Wat kost een zieke medewerker?

Vragen op categorie

Home > Blog > Veelgestelde vragen > Wat kost een zieke medewerker?

Volgens berekeningen van het TNO kost een zieke medewerker gemiddeld 230 euro per dag. Maar dit is alleen nog maar het doorbetalen van het loon. Vergeet niet de kosten voor de vervanging, het misgelopen werk en de reintegratiekosten. Deze kosten komen er ook nog bij wanneer een medewerker ziek is.

Werkgevers zijn wettelijk verplicht om minimaal 70 procent van het loon gedurende 104 weken door te betalen. Zoals gezegd heb je als werkgever ook nog te maken met indirecte kosten zoals kosten voor vervangend personeel, arbodienstverlening, begeleiding en re-integratie van een zieke medewerker. Hiermee kunnen de ziekteverzuimkosten oplopen tot wel 400 euro per dag.

En verzaak je om de wettelijk verplichte stappen uit de Wet Verbetering Poortwachter te volgen, dan kun je ook nog flinke boetes verwachten vanuit het UWV.

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

In onze dagelijkse powertip vertellen we je wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd over Arbo, Verzuim en HR. We delen de belangrijkste tips en eye-openers die we hebben opgedaan bij het ondersteunen van duizenden klanten. Je leert wat elke HR-professional moet weten over arbo en verzuim en voorkomt je dat je in de meest voorkomende valkuilen stapt.

✓ De 5 dingen die niet mogen ontbreken in je arbo- en verzuimbeleid

✓ De bla bla van PSA

✓ Alles wat je wel en wat je vooral niet mag vragen aan je zieke medewerker