Bel direct:
085 - 049 1540

Arbodiensten vergelijken? 10 vragen die je zeker moet stellen

 

Bezig met het vergelijken van Arbodiensten? Of gesprekken aan het voeren met geschikte arbodienstverleners voor jouw organisatie? Vergeet dan niet deze tien vragen te stellen aan je toekomstige arbodienst. Er zijn natuurlijk nog veel meer vragen die je kunt stellen. Of je maakt gebruik van onze gratis ondersteuning bij het vinden van een arbodienst. Uitgangspunt: Je hebt de regie, de bedrijfsarts is opdrachtnemer.

Start selectie arbodienst

✓ 10 x sneller dan zelf doen
✓ 3 maatwerk offertes

  1. Leg naast de SLA met de arbodienst je verwachtingen t.o.v. de bedrijfsarts van te voren vast in een aparte SLA.
  2. Vraag of deze bedrijfsarts zich wil confirmeren aan zijn SLA door zijn handtekening te plaatsen.
  3. Vraag de beoogde gecertificeerde bedrijfsarts om zijn BIG registratienummer.
  4. Vraag van te voren naar de providerboog waar de beoogde bedrijfsarts je bij een interventieadvies naar zal gaan verwijzen. Kies overigens bij voorkeur jouw eigen en onafhankelijke dienstverleners.
  5. Check bij je collectieve zorgverzekering en je inkomensverzekeraar of de interventiebedrijven uit jouw providerboog erkend en gedekt zijn (ontdubbelen).
  6. Vraag om een geanonimiseerde terugkoppeling/re-integratieadvies van de beoogde bedrijfsarts.
  7. Check of deze terugkoppeling voor jou en je leidinggevenden leesbaar, pragmatisch en bruikbaar is.
  8. Vraag of de bedrijfsarts je (zonder tegenwerpingen) toegang geeft tot zijn mobiele nummer.
  9. Vraag om een vaste vervanger bij afwezigheid van jouw vaste bedrijfsarts.
  10. Check het aantal FTE’s dat je bedrijfsarts bedient en de tijd die hij mag uittrekken voor een spreekuur per persoon. Maar maak liever afspraken over hoeveel tijd de bedrijfsarts gemiddeld nodig heeft voor een goed spreekuur, reken daarbij overigens liever niet per spreekuur, maar gewoon per uur af.

Je kunt deze lijst zelf uiteraard aanvullen met een oneindige hoeveelheid andere relevante vragen over loonsancties, deskundigenoordelen, beroepszaken

Deze tien vragen werden ook gepubliceerd op hrzone.nl en Dezaak.nl

 

Vind de best passende HR dienstverlener

HR Navigator gebruikt cookies voor analyse- en veiligheidsdoeleinden, het goed functioneren van de website en het afstemmen van de content en advertenties op deze website op jouw persoonlijke voorkeuren. Ga je verder op onze website? Dan geef je ons toestemming om de cookies te plaatsen.