Skip to content

Zwalk jij ook in een zwart maatpak over het podium?

Leestijd 3 minuten

Home > HRM-tertainment > Zwalk jij ook in een zwart maatpak over het podium?

Nick Cave was zo’n stoere rockster met zwarte manen, die met zijn knokige lijf in een zwart maatpak over het podium zwalkte.

Na elk couplet smeet hij de microfoon met een smak op het podium en tufte even lekker van zich af.

Hij was meer dan 20 jaar bepaald niet vies van alle soorten drank en drugs. Bij concerten samen met zijn punkband The Bad Seeds werd de zaal nogal eens verbouwd. Ondertussen volgde een trouwe share fans hem over de hele wereld.

Tot zijn zoon Arthur Cave op 14 juli 2015 op 15-jarige leeftijd van een klif sprong in Brighton.

Vanaf dat moment wordt Nick ook letterlijk gedragen door zijn fans. Was hij voorheen de koele en afstandelijke rockmoedige, nu zingt hij over dood, verdriet en andere zwaarmoedige bluesthema’s, waarbij hij tijdens zijn concerten urenlang steunt op de handen van honderden fans die vooraan staan bij het podium.

Elke concert hetzelfde. Duizenden fans die hem in een soort collectieve rouwsessie zijn verlies helpen dragen. Al bijna 4 jaar lang.

Nick is verworden tot een bezwerende rockgod, met wie je geen sex en drugs en rock & roll deelt, maar lief en leed.

Een paar weken geleden zag ik Nick opnieuw. In plaats van te luisteren naar zijn muziek, mocht ik met honderden andere uitverkorenen 3 uur lang vragen stellen aan Dr. Caveman.

Die vragen waren soms ontroerend. Want hoe gaaf is het als je aan een rockster vraagt of hij op je bruiloftsfeestje komt spelen, en als hij dan zegt “Sure, I can do that.” Dat zij er dan bedeesd aan toevoegt: “Uhm, but he hasn’t proposed to me yet.”

Waarop de knul in kwestie pijlsnel op zijn klutsknietjes gaat en alle Cavers in de zaal het aanstaande bruidspaar toejuichen.

Maar er was ook een jonge schrijver die Nick advies vroeg over waar hij zijn inspiratie vandaan haalde.

The Great Nicksby gaf een mooi antwoord. “Inspiratie komt uit hard werken en discipline. Dus je kust elke dag op dezelfde tijd je vrouw gedag, en gaat dan in Nicks’ Man Cave aan het werk.

Elke dag opnieuw, ook als er geen inspiratie is. Meestal gebeurt er niets en dan moet je toch doorgaan. En soms ontstaat er dan iets en dat is hoe inspiratie werkt.”

Kunst wordt geboren tussen discipline en overgave. Dat zegt mijn vrouw Carmen altijd en ik vind dat een van de mooiste zinnen aller tijden.

Waarom ik dit allemaal met je deel?

Omdat ik het je gun dat jij je in je ontwikkeling als HR-professional ook gesteund weet door anderen. Omdat ik je toewens dat er tientallen handen zijn die jou gaan helpen bij het vinden van oplossingen voor de HR-thema’s waar jij mee worstelt.

Wil jij samen met andere gelijkgestemden toe gaan werken naar jouw volgend niveau als HR-professional? En wil je vragen kunnen stellen zodat je veel beter in je vak wordt? Wil jij de HR-kunst leren van coaches die al hun hele carrière met discipline én overgave bezig zijn met het vak HR?

 

Meld je dan aan voor HR Masterminds. HR Masterminds is een membership voor HR-professionals die toe zijn aan Next Level HR.

Het is niet eenmalig, maar iets waardoor we met elkaar in contact blijven.

Elke maand geef ik je een succesformule over één HR-thema. In een speciale Masterclass vertel ik je alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd over dit thema.

Er zijn ook Premium- en VIP-kaarten beschikbaar. Als Premium-Member kun je elke maand in een live sessie vragen stellen. Word je VIP-Member dan ga je samen met een kleine groep andere HR-Professionals een jaar lang aan de slag met jouw next level HR. Je volgt workshops, hebt je eigen HR Masterminds en krijgt één-op-één coaching.

Klik hier voor je volgende stap als HR-professional

Elke week gratis de beste HR-Tips

Ontvang gratis de beste HR-tips waarmee je je werk 2 x sneller en 5 x slimmer kunt doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week de gratis beste HR-tips?

Elke dag 11.000 HR professionals blij maken. Dat is waar HR Navigator voor staat. We willen jou inspireren en helpen om je werk als HR professional  slimmer en beter te doen.

HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment

Twee keer per week krijg je mijn persoonlijke HR-tips. Verhalen vol humor, verwondering en inspiratie over HRM. Waarschuwing: niet geschikt als je niet kunt relativeren, alles gratis wilt of als je heule lange tenen hebt.

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment

Voor een beetje

in je HR

HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment
HRM-tertainment

60 powertips die elke HR-professional moet kennen

Meld je aan voor de dagelijkse powertip

Powertips

Alles wat je moet weten over het selecteren van een arbodienst

Ontvang de gratis inkoopgids arbodienstverlening

arbodienst inkoopgids