Bel direct:
085 - 049 1540

Wat is het verschil tussen een PAGO en PMO?

De overheid heeft in de Arbowet verplicht gesteld dat jij als werkgever je medewerkers periodiek een medisch onderzoek moet aanbieden. Dit onderzoek geeft je medewerkers meer inzicht in hun eigen gezondheid en de gezondheidsrisico’s die het werk met zich meebrengt. De belangrijkste reden om dit onderzoek wettelijk verplicht te maken, is om de kans op risico’s en langdurig verzuim te verkleinen. In de wet staat niet opgenomen welk onderzoek je moet uitvoeren, dit kan een PAGO of een PMO zijn. Twee onderzoeken die door veel organisaties door elkaar gehaald worden. Daarom nemen we je mee in het verschil tussen een PAGO en een PMO.

Het verschil tussen een PAGO en een PMO

Waar een PAGO gericht is om de gezondheidsrisico’s van je medewerkers in kaart te brengen die betrekking hebben op het werk, richt een PMO [CS1] zich meer op de algehele gezondheid van je medewerkers. Dus niet alleen op de risico’s binnen het werk, maar juist ook iemands levensstijl en conditie. Een PMO kan een aanvulling zijn op de PAGO, maar beide kunnen ook los van elkaar uitgevoerd worden. Een ander belangrijk verschil is dat de OR bij de PMO instemmingsrecht heeft, terwijl dit bij de PAGO niet het geval is.

Als werkgever maak je een keuze tussen het aanbieden van een PAGO of een PMO. Tegenwoordig kiezen organisaties er steeds vaker om een PMO aan te bieden, omdat een volledig inzicht in je eigen gezondheid en conditie goed past binnen het huidige gezondheidsbeleid en duurzame inzetbaarheidsstrategie van organisaties.

De opzet en de uitvoering  van een PMO of PAGO

Wanneer je ervoor kiest om een PMO of een PAGO aan te bieden, bepaal je zelf hoe vaak je dit doet. De meeste organisaties kiezen ervoor dit één keer in de drie of vier jaar te doen. Je kunt er voor kiezen om voor dit onderzoek je arbodienst te benaderen, maar er zijn tegenwoordig ook veel PMO-specialisten in de markt. De inhoud van het onderzoek bepaal je op basis van de aanwezige risico’s binnen jouw organisatie (RIE), de jaarlijkse arborapportage, de resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek of specifieke branche-issues.

Laat je dus vooral adviseren over de inhoud van dit onderzoek, de aanbieders delen graag hun eigen ervaring in jouw branche .

Een PMO onderzoek begint tegenwoordig eigenlijk altijd met een digitale vragenlijst, maar wát hierin allemaal gevraagd wordt is erg verschillend. Ook  de fysieke health check die daarna meestal volgt, kent grote verschillen. Wat je wilt meenemen is daarom vooral afhankelijk van je doelstellingen, de risico’s en je budget. Want uiteraard lopen de kosten uiteen van een paar tientjes voor een basale digitale check tot vele honderden euro’s voor de meest complete pakketten. Wil je hier advies over? Wij geven je graag een gratis advies inclusief drie aanbieders die het beste bij jouw behoeften passen.

Vind de beste PMO aanbieder voor jouw organisatie

10 x sneller dan zelf doen

3 maatwerk offertes

Zorgvuldig geselecteerde aanbieders

START VERGELIJKING

Het resultaat van een PMO of PAGO

De uitkomsten van een PMO of PAGO gaan in eerste instantie natuurlijk naar de medewerker. Hij of zij ontvangt een concreet rapport over zijn of haar welbevinden en gezondheid. Dit wordt weergegeven ten opzichte van een groep vergelijkbare mensen. Deze terugkoppeling sluit vaak af met persoonlijke tips en tricks  (‘wat moet je doen om je bloeddruk weer in balans te krijgen?’), met directe links naar relevante e-learnings of persoonlijke coaching, maar soms ook met een directe directe doorverwijzing naar een specialist. Deze terugkoppeling kan zowel digitaal als in een persoonlijk gesprek.

De werkgever ontvangt (vanaf 15 deelnemers) een organisatierapportage. Hierin staan uiteraard nooit persoonlijke gezondheidsgegevens. Het geeft een prima beeld hoe de organisatie er qua gezondheid gemiddeld voor staat. Dit levert concrete input voor het gezondheids- of duurzame inzetbaarheidsbeleid. Ook kun je de uitkomsten vertalen naar maatregelen in het Plan van Aanpak van de RIE.

Vind de best passende HR dienstverlener

HR Navigator gebruikt cookies voor analyse- en veiligheidsdoeleinden, het goed functioneren van de website en het afstemmen van de content en advertenties op deze website op jouw persoonlijke voorkeuren. Ga je verder op onze website? Dan geef je ons toestemming om de cookies te plaatsen.